Vergi Dairesi’nden önemli açıklama…

Vergi Dairesi’nden önemli açıklama…

Vergi Dairesi’nden önemli açıklama…

Vergi Dairesi’nde COVİD-19’a karşı etkin mücadele

Zonguldak’ıN Ereğli ilçesi Vergi Dairesi Müdürlüğünce Koronavirüs ile ilgili etkin mücadele kapsamında önlemler alındığı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şu şekilde;

Yeni Korona Virüs Hastalığı (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uzmanların yaptığı tavsiyeler, değerlendirmeler ve analizler çerçevesinde zorunlu durum olmadıkça vatandaşlarımızın kalabalık ortamlarda bulunmaması önem arz ettiğinden, Gelir İdaresi Başkanlığı vergi uygulamaları konusunda bir takım tedbirler aldı.

10/04/2020 tarihine kadar vergi dairesine verilmesi gereken tüm dilekçelerin İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden elektronik ortamda verilmesi ya da posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

10/04/2020 tarihine kadar gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı, ücret ile diğer kazanç ve iratlar için sadece Hazır Beyan Sistemi üzerinden beyannameler verilecektir.

Kredi kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebilen vergi, harç ve idari para cezası ile değerli kağıt bedellerine ilişkin ödemeler 10/04/2020 tarihine kadar vergi dairesi vezneleri yerine İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılacaktır.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin vergi ödemeleri vergi dairelerinin vezneleri yerine alternatif ödeme kanalları (İnteraktif Vergi Dairesi, anlaşmalı bankalar ve PTT) kullanmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişiler, potansiyel vergi kimlik numarası taleplerini İnteraktif Vergi Dairesi’nin web (ivd.gib.gov.tr) uygulaması üzerinden gerçekleştirecek ve potansiyel vergi kimlik numarası elektronik ortamda oluşturularak kendilerine tevsik edici resmi belge söz konusu uygulama üzerinden sunulacaktır.

Bu bağlamda Vergi Dairesi Müdürü Muharrem GÖVCE tarafından daha önce alınan gerekli hijyenik tedbirlerin yanında 20.03.2020 tarihi itibariyle Kdz.Ereğli Vergi Dairesi Müdürlüğünde de uygulanmaya başlandığı, yapılması gereken tüm işlemler alınan tedbirler çerçevesinde en kısa sürede tamamlanacağı, İnternet vergi Dairesi www.ivd.gib.gov.tr veya www.gib.gov.tr işlemlerini yapamayan ve Vergi dairesine gelen mükellefler kapıda bekletilerek, görevli memur tarafından işlemlerin sonuçlandırıldığı belirtilmiş olup insan sağlığı için önem arz eden tedbirlerin uygulanmasında vatandaşlarımızın sağduyulu ve anlayışlı davranmalarının kamu hizmeti sunma sürecini daha kaliteli hale getirecektir.

Evinizden Çıkmadan Her Türlü Vergisel İşleminiz İçin Aşağıdaki İletişim Kanallarından Yardım Alabilirsiniz

Vergi İletişim Merkezi : 189

Kdz Ereğli Vergi Dairesi Müdürlüğü

Tel: 0(372) 323 74 96   Fax: 0(372) 316 96 87   e-mail : [email protected]

Ayrıca Sağlık Bakanlığının Yayınladığı Korunma Kurallarını Dikkate Alalım. İnsan Hayatının Her Şeyin Üstünde Olduğunu Unutmayalım.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER