YALÇIN, FAKÜLTE KONUSUNU DİRİ TUTUYOR

YALÇIN, FAKÜLTE KONUSUNU DİRİ TUTUYOR

YALÇIN, FAKÜLTE KONUSUNU DİRİ TUTUYOR

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sertan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneğini ziyaret etti. TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in vefatından sonra yönetim kurulu üyelerinin istişaresi sonrası TSO Başkanlık koltuğuna oturan Sertan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çivici, Mehmet Alim, Abdülkadir Çınar, Sibel Demirçin, Aynur Çoşkun ve TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.
EGD Başkanı İ. Necati Günay, Başkan Yardımcısı Sina Çıladır ve gazetecilerin hazır bulunduğu ziyarette, İlçe gündemine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.
GÜNAY: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Ziyaretin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Necati Günay, Dernek olarak Ereğli’ye bir çivi çakanın her daim yanında olduğunun altını çizerek; deneyimli olarak nitelendirdiği Yalçın ve ekibine, Nisan ayında yapılacak olan TSO seçimlerinde başarılar diledi.
YALÇIN: ÖNCELİĞİMİZ FAKÜLTE
Ereğli’nin şuan için en önemli konusunun eski devlet hastanesi arazisine yapılaması planlanan Fakülte olduğunu belirten Yalçın; “Bizler daha önceki gibi Ereğli’ye yapılması gereken ne varsa, hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bizler aynı geminin içerisindeyiz. O yüzden bundan sonra çok daha güçlü, en önemlisi de somut bir şekilde yapacağız. Ereğli’nin en önemli konularından birisi eski devlet hastanesi arazisine yapılacak olan fakültenin kaldığı yerden devam etmesidir. Bizler bunu her platformda dile getiriyoruz. Fakültenin hem yapım, hem proje ihalesinin biran önce bitirilmesi gerekiyor. Şuan için çalışmalar askıya alınmış görünüyor. Bunu siyasilerimizle birlikte hızlandırmamız gerekiyor. Mevcut durumun avam projesinden sonra kalkınma bakanlığından kaynak beklenildiğini biliyoruz. Gerekli kaynağın da yeterli yapılmadığını duyduk ve üzüldük. Bu kaynağın aktarılmasının takipçisi olacağız. Fakültenin yapımına biran önce başlamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
EGD’DEN TSO’YA BİR TEMSİLCİ
Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği ile ilişkilerinin bundan böyle çok daha sık olacağının altını çizen Başkan Yalçın’dan söz alan Başkan Yardımcısı Mehmet Çivici, isteyen tüm gazetecilerin uygun şartları oluşturduğu takdirde Ticaret ve Sanayi Odasına üye olabileceğini belirtirken, EGD’den bir temsilciyi TSO’da görmek istediklerini belirtti.
Çivici, “Hepimiz kamuoyuna hizmet ediyoruz. Bölgenin en güçlü STK’larından biride Ereğli Gazeteciler Derneği, bunun için EGD’den bir temsilciyi TSO’da görmek isteriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER