Yasak hep varmış!

Kdz. Ereğli’de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin güzergah üzerinde yolcu indirme bindirme yasağı hep varmış!

Yasak hep varmış!

Kdz. Ereğli’nin en büyük sorunu olan Şehirlerarası otobüslerin yol üzerinde yolcu indirme bindirme yasağının eskidende uygulandığı ortaya çıktı.
Şehir merkezindeki terminalin yıkılıp yeni yerine taşınmadan önceki yıllarda da var olan yasak nedeniyle çok sayıda otobüse ceza uygulandığı öğrenildi.
Gündeme açıklamada bulunan bir yetkili, halk tarafından yasağın terminalin yeni yerine taşınmasından sonra farkedildiğini belirterek, “Terminal taşınırken bu yasak dikkate alınıp belli kararlar alınmış olsaydı bugün bu sorun yaşanmazdı” dedi.
Terminal taşınmadan önce de güzergah üzerinde çok sayıda otobüse ceza uygulandığını hatırlatan yetkililer, sorunun trafik komisyonu tarafından aşılabilineceğini ve şehirlerarası otobüs firmalarının şehiriçi servis koymaları gerektiğini vurguladılar.
Kamuoyunda, yasağın Şoförler Odası’nın talebi üzerine konulduğu yönündeki söylenti ve yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunan yetkililer, “Yasak yıllardır vardı. Bu yeni bir uygulama değil” dediler.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2018, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER