'Yaz ayında sıkıntı yaşıyoruz'

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu: "Hükümet konağının oradaki inşaatın tamamlanmasını bekliyoruz. Oradaki park alanı açılınca park yapılamaz tabelası konulan alanlara park eden araç sürücülerine ceza yazacağız" dedi.

'Yaz ayında sıkıntı yaşıyoruz'

"Eline telefon almış evinin salonunda yürür gibi yaya geçicinden geçmeye çalışıyor. Sen geçiyorsun diye kocaman trafiği kapattın. 1 Dakika bekle 2-3 kişi olun topluca geçin böylelikle ana trafiği kapatmamış olacaksınız. Aracın değeri 100 bin lira park yerine 5 lira vermiyorsunuz. Oraya geliyorsan bu parayı da ödeyeceksin" Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu., ilçe trafiğinde yaşanan sorunlara değindi. Trafik konusunun ilçe için ciddi bir sorun olduğuna değinen ve özellikle de bazı yayaların trafik akışını olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan Çorumluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: 
"ANA TEMEL OTOPARK OLMAYIŞI"
 "Trafik konusu çarşının ciddi bir sıkıntısı. Bunun ana temeli de otoparkın olmayışı ve vatandaşımızın biraz bu trafiği kötü kullanması. Buna örnek verecek olursak herkes trafikten şikayet ediyor. Yayalar da esnaf da araç sürücüleri de şikayet ediyor. Ben görüyorum tekli park var kenarda onun yanına da aracını kapatmış ve içerisinde kimse yok. Trafikten şikayet ediyoruz, ikinci parkı biz yapıyoruz, tek başına bir araç trafiği kilitliyor.
 "İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ" 
Önce yayalara öncelik diye İçişleri Bakanlığımızın bir projesi var. Biz de destekliyoruz bunu. Adam elinde cep telefonu yaya geçicinden geçiyor, 1 dakika bekle 2-3 kişi olun topluca geçin böylelikle ana trafiği kapatmamış olacaksınız.
 "EVİNİN SALONUNDA YÜRÜR GİBİ" 
Eline telefon almış evinin salonunda yürür gibi yaya geçicinden geçmeye çalışıyor. Sen geçiyorsun diye kocaman trafiği kapattın. Kaymakam Bey trafiği düzelt diyorlar, belediyeye gidiyorlar trafiği çöz diyorlar. Belediye, İstanbul Teknik Üniversitesi ile ilgili trafik sorununun çözümünü bekliyoruz. Çarşıda otopark var bakıyorum hükümet konağı boş ama Ticaret Sanayi Odası'na kadar olan kısmı park yapılamaz işaretini koymuşuz tam önüne park etmiş adam. Hükümet konağının inşaatının kalkmasını bekliyoruz o park açıldığı zaman o park yapılmaz yerlere park edenlere ceza yazılacak. Devlet olarak aciz duruma düşmemelisiniz. Ya o park edilemez işaretini oradan kaldıracaksınız ya da oraya park eden insanlara ceza yazacaksınız.
Sahilde gezen vatandaşlarımız yaz ayında sıkıntı yaşıyor. Endüstri Meslek Lisesi bahçesini, 'otopark alanına açalım' dedim. Akşamları yürüyüş yapıyorum Endüstri Meslek Lisesi'nin kapısının önüne arabayı park etmiş. Siz aracınızla park alanına girersen zorlanıyorsunuz. Bu otopark 5 lira. Aracın değeri 100 bin lira park yerine 5 lira vermiyorsunuz. Oraya geliyorsan bu parayı da ödeyeceksin"


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER