"Yeter artık ben kadınım"

"Yeter artık ben kadınım"

"Yeter artık ben kadınım"

Karadeniz Ereğli’de 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğe, kadınların erkek egemen sistem karşısında yaşadığı zorluklar ve isyanını anlatan ve “yeter artık ben kadınım” sözleriyle biten drama damga vurdu.

Karadeniz Ereğli’de, Ereğli Kadın Platformu tarafından düzenlenen 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Ereğli Kadın Platformu altında örgütlenen ve içerisinde farklı dünya görüşüne sahip kadınlar ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu topluluk Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek kadın sorununu anlatan sloganlar attı. Platform adına ortak basın açıklamasının okunduğu etkinlikte birisi kadın diğerleri erkeklerden oluşan bir gösterim gurubu tarafından canlandırılan ve hayatının her döneminde erkek egemen anlayış tarafından baskı altında tutulan bir kadının karşılaştığı sorunları ve isyanını anlatan drama ilgi gördü.

TUNCER: “KADINLARIN ÖN SAFTA OLMASI GELECEK İÇİN UMUT VERİYOR”

Etkinlikte, Ereğli kadın Platformu Sözcüsü sıfatıyla hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Hakkime Tuncer 8 Mart’ın tarihsel süreci hakkında bilgi verdikten sonra açıklamasına şöyle devam etti:

“Dünyanın dört bir yanında ataerkil kapitalist sisteme, eşitsizliğe, baskılara, köleliğe, savaşa, yoksulluğa, işsizliğe, doğa talanına, güvencesizliğe karşı gelişen kitlesel direnişlerin en ön saflarında kadınların olması, gelecek için umudu büyütüyor. Kadınlar boyun eğmiyor. Yaşamlarına, emeğine, bedenlerine, kimliklerine sahip çıkıyor. Kadınların hakları bir bir ellerinden alınıyor. Din araçsallaştırılarak, eşitsizlik fıtrata bağlanıyor, kadın, ‘makbul’ sınırlarda itaatkar olmaya zorlanıyor. Savaşın ve ekonomik krizin en yakıcı sonuçlarını kadınlar yaşıyor.”

Tuncer, açıklamada kadınların ekonomik, sosyal ve kimlikleri için mücadelesini verdiği talepleri sıralayarak, sözlerini, “Sonuç olarak, biz kadınlar özgürlük, eşitlik, barış, demokrasi, laiklik, adalet istiyoruz” ifadesiyle bitirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER