Yol sorunu tarih oluyor

Çakır, “Şehirde ne varsa köylerimizde de aynısı olması noktasında mücadele veriyoruz” dedi.

Yol sorunu tarih oluyor

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, “Şehirde ne varsa köylerimizde de aynısı olması noktasında mücadele veriyoruz” dedi.
AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Engin, Yüksel Demirbaş, Hasan Aksoy, Cemil Şahin, İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen, Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kocabıyık (Pembeciler Köyü Muhtarı) ve Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü Ereğli Şantiye Şefi Kaan Güçer ile birlikte köy yollarında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
ŞEF GÜÇER, ÇAKIR’A BRİFİNG VERDİ
Çakır, ilk olarak İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen ile birlikte Ereğli Şantiye Şefi Kaan Güçer’i makamında ziyaret etti. Güçer, ziyarette Çakır’a köylerde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili brifing verdi. Daha sonra Çakır ve beraberindekiler, bir süre önce hizmete alınan yeni rotmiks aracıyla Dedeler köyünde sürdürülen yol çalışmalarını yerinde incelediler.
YILSONUNA KADAR YOL SORUNLARI ÇÖZÜLECEK
Rotmiks çalışmalarının tüm köylerde yapılacağını, ayrıca köyleri birbirlerine bağlayan grup yollarının da sıcak asfalt ile kaplanacağını ifade eden Çakır, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Şu an köylerimizden yoğun olarak gelen taleplerin başında yollardaki bozuklukların giderilmesi geliyor. Bununla ilgili rotmiks kaplama yaptığımız, çukurları kapattığımız yerlerde incelemelerimizi yapıyoruz. Diğer yandan, bu sene 75 km. birinci kat ve ikinci kat asfalt dökeceğiz, bunun da planlamasını süratli bir şekilde yaptık. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsun, bayrama kadar elimizden geleni yapacağız, bayramdan sonra da asfalt çalışmalarımız devam edecek. Yılsonunda Çaylıoğlu-Armutlucuma bölgesinden tutun da diğer tüm bölgelerimizin yol sorunu çözülmüş olacak.
ÇALIŞMALAR PLANLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR
Köylerimize parke ve çimento gibi malzeme desteklerimiz de devam ediyor. Sayın Kaymakamımıza ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görev yapan Muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni araçlar kiralamak suretiyle köylerimize parke taşıma işlemleri devam ediyor. Yaklaşık 30 bin metrekare parke taşıması yaptık, 70 bin metrekare daha taşıyacağız. Diğer yandan, Muhtarlarımızın talebi olan çimentoların taşınması için bir araç daha kiralandı. Köylerimizdeki çalışmalarımız belirli bir program dahilinde planlı bir şekilde ilerliyor. Bir-iki ay içerisinde köylerimizdeki asfalt sorununu çözmüş olacağız, bozulan yerler yapılacak, ihtiyaç duyulan yerlere ikinci kat asfalt yapılacak. İnşallah Eylül ayı gibi köylerimizde yol sorunu kalmayacak.
ÇÖP KAMYONU SAYISI 3’E ÇIKACAK
Biliyorsunuz yaz aylarında okulların tatile girmesi ve fındıkların toplanması nedeniyle köy nüfusları iki katına çıkıyor. Kış aylarında köylerimize 2 tane çöp aracıyla hizmet verirken, yaz aylarında bu pek mümkün görünmüyor. Üçüncü bir çöp kamyonu takviye ederek köylerdeki vatandaşlarımızın çöplerini 4 günde bir almayı planlıyoruz. Şehirde ne varsa köylerimizde de aynısı olması noktasında mücadele verdiğimizin bilinmesini istiyor, tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.”
VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
Çakır, köylerde yaptığı incelemeleri esnasında vatandaşların sorunlarını da içtenlikle dinledi. Sorunların giderilmesi noktasında ilgili birimleri arayıp neler yapılabileceği noktasında bilgi alan Çakır, yapılacak çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

 

 

 

 

 

 
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER