Yöresel lezzetler vatandaşla buluşuyor

"K.Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali” Kdz.Ereğli'de ilgi görüyor.

Yöresel lezzetler vatandaşla buluşuyor

Kahraman Maraş ve Anadolu’nun diğer illerine özel organik ürünlerin satışının yapıldığı “K. Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali” resmi açılışı Kdz.Ereğli Bozhane girişinde gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Bozhane Barınağı’ndaki Çınaraltı Sahnesi alanındaki festival açılışında yaptığı konuşmada, organizasyonu, ekonomiye katkı sağlayacağını belirterek, “ilçemize, açık olduğu sürece renk katacaktır. Ticaretimize ise canlılık getirecektir. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Açılış kurdelesini birlikte kesen Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve organizasyon yetkilileri, satış ve tanıtım stantlarını gezdiler. Protokol üyeleri, kendilerine ikram edilen özelliklerini dinledikleri yiyeceklerden tattılar.

Organizasyon yetkilisi Ali Avşar da, gazetecilere açıklamasında, amaçlarının yöresel lezzetleri vatandaşlarla buluşturmak olduğunu belirterek şöyle dedi: “Fuarda Erzurum’un yaylalarından gelen tereyağı, tulum peyniri, Kars’ın kaşar peynirleri, Kayserinin en ünlü sucuk, kavurma, acuka ve çemenleri, Gaziantep’in ünlü bakırcısı ve ürünleri, Bursa’ın ipek zeytinleri, Kahraman Maraş’ın dövme dondurması ve baharat çeşitleri, Artvin yöresinin dünyaca ünlü balları, polenleri, Trabzon’un mayalı ekmekleri, yiyecek standında da Erzurum’un dünyaca ünlü Çağ Kebabı, Kavurmaları ve Kars kazı Ereğli halkının hizmetine sunulmuştur. Ereğli halkını, Yöresel ürünler fuarına bekliyoruz.”

Bir standın önüne asılan keçi sütünden üretilen 100 kiloluk Maraş dondurması da festivalin en dikkat çekeni oldu. Festival yetkilisi Ali Avşar, dondurmanın nasıl kesileceğini gösterdi. Ardından ise Madenoğlu, Uysal ve Çakır, satır kullanarak ondurmadan parçalan kestiler. Ziyaretçilere ücretsiz ikram edilen dev dondurma bloğu, dakikalar içinde tükendi. Öte yandan, 29 Nisan’a kadar açık kalacak olan ‘Kahraman Maraş ve Anadolu Yöresel Ürünleri Festivali’ne, Ereğli ve bölge halkı davet edildi.

Festival alanının gezildiği sırada, ilginç diyalogların yaşandığı ‘Kayseri’ standında, en iyi sucuğu üreten ilin hangisi olduğu sorusuna cevap arandı. Kastamonulu olduğunu belirten Kaymakam Madenoğlu, memleketinde de sucuk üretildiğini söyledi. Bununun üzerine ise “Kayseri’mi” yoksa “Kastamonu mu” sucuğu daha iyidir sorusu üzerine konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “ben onu bunu bilmem. En iyi sucuk Kaptaş’ın sucuğudur” dedi. Bilirkişiler ise yüzde yüz katkısız olduğu öne sürülen Kastamonu’da yapılan sucuğun en iyi sucuk olduğunu belirttiler.

 
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER