YSK kararları Ereğli'de uygulanmıyor!

YSK kararları Ereğli'de uygulanmıyor!

YSK kararları Ereğli'de uygulanmıyor!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 31 Mart 2019'da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde bazı muhtar adaylarının seçim yasaklarına uymadıkları iddia edildi.
Yapılan iddialara göre bir muhtar adayı, Ereğli'de bazı muhtar adaylarının "298 sayılı kanun ile diğer seçim kanunlarında siyasi partilere ve bağımsız adaylara tanınan propaganda hakkından yararlanamayacaklarına ancak seçime girecek kişilerin oy verme gününden önce resimli ve kendisini yazı ile tanıtıcı nitelik taşıyan el ilanı maiyetindeki matbualarını dağıtabileceklerine" dair maddenin ihlal edildiğini iddia etti.
Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar neticesinde; “1 Ocak 2019 tarihinden 31 Mart 2019 tarihine kadar muhtar adayların asmış olduğu pankart-döviz-afiş  vb. bazı reklamların asılamayacağı ve asılı olan pankart-döviz-afişlerin kaldırılmaması durumunda, seçim kanununa muhalefetten gerekli işlem yapılacağı, belirtilen tarihler arasında; cadde, işyerlerine, balkonlara, bilbordla, apartmanlarına, araçlarına, aydınlatma direklerine, vb. halkın görebileceği yerlere asılmasının yasak olduğu, muhtar adayların sadece el ilanları dağıtabilecekleri YSK kararında belirtilmişti. Konu ile ilgili bize ulaşan muhtar adayı, Ereğli’de bazı muhtar adaylarının kendi reklam afişlerini şehrin belli yerlerindeki bilbordlara ve dükkanlara asarak kurallara uymadığını, seçim çalışmaların daha adil olabilmesi için yetkililerden en kısa sürede gereken çalışmaların yapılmasını talep etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 01:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER