ZGC, TOKİ BASIN SİTESİ 2. ETAP İÇİN YER BAKIYOR

ZGC, TOKİ BASIN SİTESİ 2. ETAP İÇİN YER BAKIYOR

ZGC Başkanı Akbıyık ve beraberindeki heyet, Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçesindeki gazetecilerin konut sahibi olabilmeleri için ZGC TOKİ Basın Sitesi 2. Etap yapımı çalışmalarına Kaymakam Çorumluoğlu ve Milli Emlak Müdürlüğü ziyareti ile start verdi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu makamında ziyaret etti. ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve ZGC Onur Kurulu Başkanı Şaban Yılmaz ile ZGC Genel Kurul Üyesi Ersen Berk Çelik’in ilk durağı Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ardından da Milli Emlak Müdürlüğü oldu. Heyet, ilçedeki koronavirüs ile ilgili son durum, yeni Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü binasının ihalesi ve inşaatın başlaması, ZGC’nin çalışmaları, Ereğli ilçesinde ZGC TOKİ Basın Sitesi 2. Etap projesiyle ilgili Kaymakam Çorumluoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

Akbıyık, ZGC’nin TOKİ Basın Sitesi 2. Etap yapımına yönelik Ereğli İlçesi Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini ve yer konusunda birkaç seçeneğin olmasının yanı sıra arayışların sürdüğünü belirterek, Kaymakam Çorumluoğlu’ndan Ereğli ve bölgedeki gazetecilerinin ev sahibi olması adına destek ve yardım istedi.

Çorumluoğlu da koronavirüs ile mücadelede yoğun çalıştıklarını, herkesin tedbirlere uyması gerektiğini, mevcut şartlarda esnafın da zor koşullarda hizmet verdiğini bildirdi.

Kaymakam Çorumluoğlu, şöyle konuştu:

“ZGC TOKİ Basın Sitesi 2. Etap yapımı için gerekli yardımları yapacağız, elimizden gelen gayreti göstereceğiz, yerle ilgili ilçemizin sorunları var ama zor koşullarda görev yapan gazetecilerin konut sahibi olması adına bizler de gerekli katkıyı vereceğiz.’’

Ziyaretin sona ermesinin ardından ZGC Başkanı Akbıyık, Kaymakam Çorumluoğlu’nu, cemiyete davet etti.

Kaymakam Çorumluoğlu' da Zonguldak'a gelişinde ilk ziyaretini ZGC ' ye yapmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Daha sonra Ereğli Milli Emlak Müdürlüğü’nü ziyaret eden heyet, burada da Uzman personel Erhan Altuntaş ile Ereğli’de düşünülen ZGC TOKİ Basın Sitesi 2. Etap yapımı için görüşme gerçekleştirdi.

Ereğli’de toplu konut yapımı için düşünülen yerlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Ereğli Köseağzı bölgesi, Keşkek Köyü bölgesindeki yerlerle ilgili bilgiler alındı, bu bölgenin yakın zamanda Ereğli Belediyesi bölgesine girerek Buruncuk Mahallesi’ne bağlanılacağı ifade edildi.

Ayrıca ikinci olarak Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) ana yola yakın Kıyıcak Mahallesi’nde toplu konutla ilgili yerlere de bakılarak gerekli etüt bilgileri alındı.

ZGC Başkanı Akbıyık, Milli Emlak Müdürlüğü’nde görevli Uzman Ertan Altuntaş’a bundan sonraki süreç adına da gereken yardımları için teşekkür ederek, şöyle dedi:

“İnşallah, ZGC TOKİ Basın sitesi 2. Etap çalışmaları bugün için başlangıç oldu. Bu çalışmalarımızda Allah mutlu sona ulaşmayı nasip etsin. Ereğli ilçemizde bilgi aldığımız her iki arsa deniz manzaralı, kent merkezine yakın, ulaşım ve altyapı hizmetleri de mevcut. Ada, parsel ve yüzölçümü bilgilerini aldık, Ereğli ve Alaplı’daki meslektaşlarımızı ev sahibi yapma adına uğraşılarımız sürecek.’’

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER