KORONA VİRÜS BİLİM KURULU TOPLANACAK

KORONA VİRÜS BİLİM KURULU TOPLANACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu bir kez daha toplanacak. Saat 17.00’de başlayacak olan toplantı sonrasında saat 19.00’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu, son zamanlarda yeniden artışa geçen vakaların ışığında toplanacak. Saat 17.00'de başlayacak olan kritik toplantıda, masada ne gibi konuların olacağı merak konusu olurken, Sağlık Bakanı Koca, saat 19.00'da açıklamalarda bulunacak.

TÜM İLLER İÇİN YENİDEN GÜNDEME GELEBİLİR

Geçen hafta yapılan koronavirüs toplantısından okullarla ilgili erteleme kararı çıkmıştı. Bugün yapılacak bilim kurulu toplantısında ise alınacak yeni önlemler masaya yatırılacak. 20 ilde 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Bilim Kurulu bu kararı tüm iller için yeniden gündeme getirebilir.

Türkiye'de günlük vaka sayıları bir türlü düşürülemiyor. Bakan Fahrettin Koca, 18 Ağustos verilerini açıklarken, "Bu tabloda her gün açıklanan koronavirüs test sonuçları, ortalama 10 gün önceki bulaşmaları gösteriyor. Sonuçlara göre, ortalama 10 gün önce virüs, tedbirlere uyulmayan ortamlarda 1263 kişiye daha bulaştı. Kararlı olursak, virüse bu gücü tanımayabiliriz" sözlerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER