‘TİROİD FONKSİYON BOZUKLUKLARI TEDAVİSİNE GÜNCEL YAKLAŞIM’ TOPLANTISI

‘TİROİD FONKSİYON BOZUKLUKLARI TEDAVİSİNE GÜNCEL YAKLAŞIM’ TOPLANTISI

25 Mayıs Dünya Tiroid Günü kapsamında, tiroid bezi sağlığına dikkat çekmek ve tiroid bezi kaynaklı hastalıklar ve tedavi yöntemleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üniversitemizde ‘Tiroid Fonksiyon Bozuklukları Tedavisine Güncel Yaklaşım’ başlıklı çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı-Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı birlikteliğinde düzenlenen toplantıya yurt içi birçok şehirden iç hastalıkları uzmanları, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanları, genel cerrahi uzmanları ve ilgili branşlardaki araştırma görevlileri katıldı.
Oturum başkanlıklarını Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı-Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak’ın yürüttüğü toplantının ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Sakin Tekin tarafından troid fonksiyon testlerinin değerlendirilmesine ilişkin bilgiler verildi. Toplantının devamında Dr.Öğr.Üyesi Ömercan Topaloğlu ise hipotroidizm ve hipertroidizm kliniğine yaklaşım konusunda bir olgu sunumu gerçekleştirdi. Çevrim içi toplantı, sunumların ardından katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ilse sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER