Ağlatan Meclis

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Çocuk ve Gençlik Meclisleri ilk toplantısını, AKM Nikâh Salonu’nda yaptı.

Ağlatan Meclis

 

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Çocuk ve Gençlik Meclisleri ilk toplantısını, AKM Nikâh Salonu’nda yaptı. Toplantıya Çocuk Meclisi Başkanlığı’na aday olan Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Elif Sude Gündüz’ün sözleri damga vurdu. ‘Daha güzel bir Ereğli için beni seçin’ diyen Gündüz, gözyaşlarını tutamadı.

Belediye Meclisinin toplantı usul ve esaslarında belirtilen şekilde yapılan toplantıda, Gençlik ve Çocuk Meclisi Başkanları seçildi. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak sosyal projelere önem verdiklerini söyleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Biz çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyor, onlara inanıyoruz.”dedi.

SOSYAL PROJELERE ÖNEM VERMEK BELEDİYELERİN VAZGEÇİLMEZ İŞİ

Kdz. Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilk ve ortaokullarda daha önce yapılan ve bu seçimler sonucunda belirlenen her okuldan bir temsilcinin oluşturduğu Gençlik ve Çocuk Meclisi, başkanlarını seçmek için ilk toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu´nda yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve sosyal projelere önem vermenin belediyelerin vazgeçilmez görevi olduğunu vurgulayan Başkan Uysal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

EREĞLİ’Yİ YÖNETMEYE TALİP OLDUK, ‘ÖNCE ÇOCUKLAR’ DEDİK

Bizler, Ereğli´yi yönetmeye talip olurken ve yönetirken ‘önce çocuklarımız’ dedik. Siz çocuklarımız ve gençlerimiz, , umudumuz ve yarınımızsınız. Beni iki şey çok heyecanlandırıyor. Birincisi, Ereğli´nin geleceğini düşününce, ikincisi de sizlerin yüzünü görünce heyecan duyuyorum ve sizlerden özgüven sahibi olmanızı istiyorum.

SİZLERE YAPILAN YATIRIMI PARAYLA ÖLÇEMEYİZ

Ülke ve dünya sorunlarını bilen, sorgulayan ve evrensel değerleri önemseyen çocuklar ve gençler olmanızı istiyoruz. Sizlere yapılan yatırımları parayla ölçemeyiz. Sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Burada bulunan aileler ve öğretmenlere de ricam, bu gençleri izleyelim. Yıllar sonra göreceğiz ki onlar başarılı ve farklı bir dünyanın çocuğu olacak. Bu duygularla meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum.

ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANLARI SEÇİLDİ

Toplantı gündemi gereği, gerek gençlik gerekse çocuk meclisinde toplantıya en yaşlı üye başkanlık ederken, yapılan seçimlerle meclis başkanları belirlendi. Gençlik Meclisi Başkanlığı’na Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Demiray seçilirken, Çocuk Meclisi Başkanlığı’na da Ahmet ve Orhan Oğuz İlkokulu’ndan Tuana Yalınkılıç seçildi. Ayrıca her iki meclisin icra kurulları da seçimle belirlendi.

HÜSEYİN UYSAL, GENÇLERE İNANIYOR VE GÜVENİYOR

Gençlik Meclisi Başkanı Esra Demiray, konuşmasında, “Gençlere inanan ve güvenen, gençleri anlayan ve genç yüreği ile Ereğli gençliğinin önünü açan Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyor, kendisi ile birlikte güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullanırken, Çocuk Meclisi Başkanı Tuana Yalınkılıç’ta, “Bugün yaşadığımız inanılmaz bir olaydır. Bizlerin fikir ve düşüncelerine fırsat veren yüreği çocuk sevgisi ile dolu Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

VAATTE BULUNDU VE AĞLADI

Toplantıda Çocuk Meclisi Başkanlığı için aday olan isimlerden biri olan Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Elif Sude Gündüz diğer arkadaşları gibi söz alıp oy istedi. Sözlerine, “Ereğli’yi güzelleştireceğim” diye başlayan Gündüz, “Ağaçlar dikmek için, sokak hayvanlarını korumak için, daha güzel bir Ereğli için beni seçin’ diyerek gözyaşı döktü. Gündüz’ün bu sözleri uzun süre alkışlandı.

MECLİS ÜYELİĞİ ROZETLERİ TAKILDI

Öte yandan; Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin ilk toplantısında meclis üyeliğine seçilenlere mazbataları ve Belediye Meclisi Üyeliği rozetleri protokol tarafından takıldı.

Düzenlenen toplantıya, Başkan Uysal’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan ve Altptekin Dursun, Belediye Meclis Üyeleri Sezai Meriç, Yusuf Kalay, Salih Kumaş, İhsan Yazıcıoğlu, Fevzi Mazlum, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Kazım Beceren, bazı daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Başkan Uysal toplantı sonrası, Çocuk ve Gençlik Meclisi Üyeleri ve çocukların aileleriyle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER