AK Parti İlk Kongresini Gülüç’te yaptı

AK Parti Gülüç Beldesi 5.Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Hasan Polat güven tazeledi.

AK Parti İlk Kongresini Gülüç’te yaptı

AK Parti Gülüç Beldesi 5.Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede Mevcut Başkan Hasan Polat güven tazeledi.

Gülüç Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kongrenin divan başkanlığını ise Alaplı önceki dönem belediye başkanı Dr Nevzat Çimenoğlu yaptı. Divan Başkan yardımcılığına ise Ali Kemal Karaca, Divan Kâtipliğine Mehmet Keleş, Sadife Dağcı ve Sadık Mercan getirildi.

Kongreye, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Kdz. Ereğli Belediyesi Başkanvekili Reşat Latifoğlu, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, Gökçebey İlçe Başkanı Lokman Aydın, AK Parti Ereğli İlçe Müfettişi İl Yönetim Kurulu üyesi Hakan Özkan, AK Parti Eski İl Gençlik Kolları Başkanı, AK Partili Belediye Meclisi Üyeleri Hasan Pınarcık, Fevzi Ekşi ve ak partili üyeler katıldı. Kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’nun mesajı okundu.

“KONGREDEN ALDIĞIMIZ GÜÇ İLE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Yeniden Başkanlığa getirilen Ak Parti Gülüç Beldesi Başkanı Hasan Polat yaptığı konuşmada,”Bugün bizi bir kez daha bu makamda görmek isteyen siyasi büyüklerimize teşekkür ediyorum. Biz arkadaşlarımızla bir yola çıktık, bir kez daha çalışmalarımıza hız vererek kongreden aldığımız güç ile devam etmek istiyoruz ”dedi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır ise, Gülüç Belde kongresinin Gülüç, Zonguldak ve Ereğli’ye hayırlar getirmesini temenni ederek kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“GEÇMİŞE ÇOK FAZLA TAKILMADAN, GELECEĞİN HESABINA BUGÜNDEN BAŞLAMAMIZ LAZIM”

“İlk kongremizi Zonguldak’ta Gülüç Beldemizden başlatıyoruz. Gülüç beldemiz Ereğli’mizin en büyük beldesi ve Zonguldak’ımızda 2.Beldesidir. Bizler Gülüç İle ilgili Seçim değerlendirmelerine çok girmek istemiyoruz ama çok rahatlıkla alabileceğimiz bir yerdi. Alamadığımızın gerekçesinin değerlendirmesini kendi aramızda yapıyoruz. Geçmişe çok fazla takılmadan, geleceğin hesabına bugünden başlamamız lazım, Zaman çok çabuk geçiyor. 7 ay gibi bir süre geri kaldı seçimlere, Önümüzdeki günlerde çok daha hareketli olacağına inanıyoruz.” Dedi.

Kdz. Ereğli’ye hükümet tarafından yapılan yatırımlar hakkında da konuşan Çakır şu görüşlere yer verdi.

“Ereğli’de sağlık açısından baktığımız zaman bir tanesi göz hastanesi olmak üzere 3 tane özel hastanemiz ve yaklaşık devletimize 62 Milyon TL’ye mal olan 5 yıldızlı otel kalitesinde bir hastanesini hizmete açtık, , Seçimden önce bunların hepsini halkımızla paylaşmıştık, şimdi bunları tek tek açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

“BÖLGEYE İKİ YILDA 10 OKUL KAZANDIRDIK”

Eğitimle alakalı baktığımız zaman son İki yılda Ereğli’mize yaklaşık 10 tane okul kazandırdık, Ereğli’de öğrenci sayımız 34 bin civarında olduğundan bu 10 tane okul dahi Ereğli’de tekli öğretim yapabilme imkânı bizlere sağlamış değil, önümüzdeki yıllarda 2015 yılında özellikle Ereğli’ye 3 tane lise,4 tane ortaokul kazandırmak mecburiyetindeyiz. Zonguldak’ın çoğu yerinde tekli öğretim geçmişken, Ereğli ve buna Gülüç’te dâhil tekli öğretim yapan okullarımız maalesef bulunmamaktadır.

“GÜLÜÇ EREĞLİ ARASI 2-3 DAKİKAYA DÜŞTܔ

Ulaşıma baktığımız zaman Ereğli Zonguldak yolumuz seneye inşallah bitecek gibi gözüküyor, Ereğli Devrek yolumuz ödenek noktasında seneye inşallah katkı alırsa, ciddi manada Ereğli- Çaylıoğlu’na kadar bitmiş olacak, içerideki Gülüç-Devrek yol ayrımı dediğimiz, Sayın başkanvekilimizde burada belediyenin çok ciddi Alt yapı desteği sağlamsıyla seçimler sonrası süratli bir şekilde hizmete açıldı. Artık Gülüç-Ereğli arası 2-3 dakikaya düştü.

“MİLLETVEKİLİMİZ ERCAN CANDAN’IN CİDDİ ÇALIŞMALARI VAR”

Üniversite ile ilgili bilindiği gibi Ereğli’mizin olmazsa olmaz Üniversite öğrenci sayımızın artırılması demiştik, bununla ilgili Milletvekilimiz Prof Dr Ercan Candan’ın ciddi çalışmaları var. Eski Hastane binamızı yeni fakülte ve öğrenci kazandırmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse bir-iki ay içinde yeni adliye binamızı hizmete açacağız. Bunların hepsi Ereğli’ye hükümetimizin iktidarımızın sağladığı nimetlerdir.”şeklinde konuştu.

“GÜLÜÇ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BELDELERDEN BİR TANESİ”

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçarda yaptığı konuşmada şunları söyledi;“Gülüç bizim için çok önemli beldelerden bir tanesi, açıkçası Gülüç´ün geçmişte Ereğli ile entegre olan bir kent olması ama bundan daha önemlisi ilk beldemiz olması. Burada yeni görev alacak olan arkadaşlarımızla geçmişte yaşanan süreç belli, önemli yükümlülükler sorumluluklar düşüyor. Yeni görev alan arkadaşlarımıza da bu vesile ile başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. Biz açıkçası Ak Parti ailesi olarak parti disiplini içerisinde uyumlu bir şekilde bu süreçleri yerine getireceğiz, tamamlayacağız bundan hiç bir şüphemiz yoktur ve çok kısa bir zaman dilimi içerisinde, sıkışık bir takvim içerisinde bunları tamamlayacağız ve ardından çok önemli bir seçime gireceğiz. Genel seçimleri her defasında sayın bakanımız, başbakanımız, genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız toplantılarda genel seçimlerin çok önemli olduğunu, her seçim öncesinde bu seçimin çok önemli olduğunu ifade ediyorlar. Her seçim ne kadar önemliyse bu seçim, ondan bir basamak daha önemli.Türkiye’nin geçirmiş olduğu süreci yakından görüyorsunuz, dünyanın atmosferini ortamını hepiniz çok yakından takip ediyorsunuz. Gelişen ülkenin, gelişen Türkiye´nin önünü kesmek için, engellemek için dış güçlerin çok önemli lobi faaliyetlerini hepiniz izliyorsunuz, gözlemliyorsunuz. Hemen yakınımızda Suriye´nin, Irak´ın, İran´ın vs.. etrafımızdaki ateş çemberini hepimiz izliyoruz, yaşıyoruz hatta dram dolu sahneleri hep birlikte yaşıyoruz. “dedi.

Kongrede diğer protokol üyeleri de birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER