Ak Parti Kdz. Ereğli kadın kolları kongresi yapıldı

Ereğli´de AK Parti Kadın Kolları kongresinde başkanlığa Ömür İlgi Özdemiralp seçildi.

Ak Parti Kdz. Ereğli kadın kolları kongresi yapıldı
 Ereğli´de AK Parti Kadın Kolları kongresinde başkanlığa Ömür İlgi Özdemiralp seçildi. 

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Kongresi bu gün Keleşler Park Otel’de gerçekleştirildi. Kongreye Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 22 ve 23. Dönem Zonguldak milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Muhammet Köse, parti yöneticileri ile çok sayıda AK Partili kadın katıldı. Kongrede konuşan Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal Ereğli Belediye Başkanlığını 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kadınların yaptığı çalışmalarla kazandıklarını belirterek, kadınların aktif siyasette daha çok yer almalarını istedi.



ERDOĞAN: “YUNANİSTAN´IN AYAKTA DURACAK HALİ YOK”

Uysal’ın ardından kürsüye gelen 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise AK Parti’nin 12 yıldır sürekli her seçimde başarılı olmasının arkasında kadınların emekleri ve çalışmaları bulunduğunu söyledi. AK Parti’nin Türkiye gibi çok güçlü bir parti olduğunu ve ülkeyi de her geçen güçlendirmeye devam ettiğini anlatan Erdoğan Yunanistan’ın düştüğü durumu örnek gösterdi. 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin öncekilerden daha önemli olduğunu söyleyen Erdoğan “Yeni bir başbakan ile seçime giriliyor. Tabi ki Cumhurbaşkanımızın bulunmuş olduğu nokta bellidir. Sayın Başbakanımız sizlerle beraber yeni dönemde sizlerle beraber yeni bir yola çıkışı vardır. Onunda gereği seçimlerde yüzde 52’nin üzerinde oy almaktır. Bakın komşumuz Yunanistan bu gün seçime gidiyor. 240 milyar dolar Avrupa Birliği’ne ve IMF’ye borcu olan bir ülke. Avrupa Birliğine 1983’te girdiğinde 283 milyar dolar sadece fonlardan destek almıştı. Şu anda bir o kadarda borçlanmış ayakta duracak hali yok. Türkiye ile kıyaslayın. Bizde IMY’ye sizler sayesinde güle güle dedik. 5 milyar dolarda borç verecek duruma geldik. Allah hepinizi çoluk çocuğunuza, ülkemize, AK Parti’ye sahip çıkmayı nasip eylesin. Seçilecek kardeşlerimi tebrik ediyorum. Onların işi zor ama gelecekte onların ellerinde şekillenecek. Bekarlarında inşallah hayırlı bir şekilde mürüvvetlerini bizlere göstermeyi nasip etsin” dedi.



BAŞBAKAN DAVUTOĞLU 14 ŞUBAT’TA ZONGULDAK’A GELECEK

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’da kongrede yaptığı konuşmada 14 Şubat’ta il başkanlığı görevini bırakacağını ve görevi bir başka arkadaşına devredeceğini söyledi. AK Parti’ye içerden ve dışardan fitne sokmaya çalışanları olduğunu ve partilerinin başarı elde etmemesi için mücadele verdiğini dile getiren Uçar, bu tür girişimlerin bu güne kadar boşa çıktığı gibi bundan sonrada boşa çıkacağını söyledi. Uçar ayrıca AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı’nın 14 Şubat’ta yapılacak olan kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağını dile getirdi. Partisinin kurulduğu günden bu yana oy oranını artırdığını, en son yapılan seçimlerde ise Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı alarak başarı elde ettiğini anlatan Uçar, 2015 seçimlerinden de başarı ile çıkacaklarını vurguladı.

Uçar’ın konuşmasının ardından görevini Ömür İlgi Özdemiralp’e devreden kadın kolları başkanı Arzu Söylemez’e Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal tarafından çiçek takdim edildi. Kadın kolları yönetimine aday olan isimlerin isimleri tek tek okunup kürsüye gelerek fotoğraf çektirmelerinin ardından Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçilen Ömür İlgi Özalp’te bir konuşma yaptı. Özalp konuşmasında kadın kolları olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada AK Parti’nin başarısı için çalışacaklarını söyledi.

Kongrede daha sonra seçimlere geçildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER