AK PARTİ´DEN YAVUZ´A ŞOK!!! LİSTE ONAYLANMADI

Yavuz´un onaylanması için genel merkeze gönderidği liste, onaylanmadı. Sebep kadın kotası...

AK PARTİ´DEN YAVUZ´A ŞOK!!!  LİSTE ONAYLANMADI
gundemeregli.com-AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz´un onaylanması amacıyla genel merkeze gönderdiği yönetim kurulu üye listesi kadın kotasının yerine getirilmediği  gerekçesiyle geri gönderildi. Bu durumun şokunu kısa sürede atlatan Yavuz listedeki kadın kotasını tamamlayarak yeni isimleri genel merkeze yeniden sundu.

Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu’nun belediye başkan aday adaylığı için istifasının ardından atama ile bu göreve gelen ve yeni yönetim kurulu listesini genel merkeze geçen Cuma günü sunan Yavuz’un, sır gibi sakladığı liste ortaya çıkmaya başladı.

Yine Yavuz’un Çaturoğlu’nun listesine göre yüzde 65 oranında değiştirdiği isimler arasında Faruk Çaturoğlu’na mesafeli duran isimlerin yer alması dikkat çekti.

AK Parti’nin 2008 yılı kongresinde Faruk Çaturoğlu’na karşı kongrede Kemal Ersöz’ün listesinde yer alan isimlerin çoğunluğu Yavuz’un listesinde yer alırken, Yavuz’un bu listesi kadın kotasının yerine getirilmemesi gerekçesiyle genel merkez tarafından geri yollandı.

 Bunun üzerine Yavuz’un genel merkezin direktifleri doğrultusunda listeyi tamamladığını ifade edilirken, Yavuz’un sır gibi sakladığı listesinde şu isimlerin yer aldığı kesinlik kazandı.

Cemil Uzun, Erkan Yazıcı, Ali Uysal, Şeref Yirmişbeş, Birol Çevik, Birol Şahin, Yılmaz Can, Nihat Erten, Sedat Güler listede yer alan isimlerden bazıları.

 

Geçen hafta gazetemize yaptığı açıklamada, “20 asil, 20 yedek üye listesini tamamladık.  Geçen Cuma günü genel merkezimize ulaştırdık. Eski yönetime oranla yüzde 65 civarında bir değişiklik yapma ihtiyacı duyduk. Karma bir yönetim yaptık. Herkesi kucaklayacak bir yönetim.  Bu listenin genel merkezin onayının ardından çalışmalara başlayacağız. “  diye konuşan Yavuz’un  bu sözleri ile  icraatının birbiri ile çelişki içinde olduğu görüldü.  

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER