Başkan Uysal, Belen'de halkla buluştu

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması için mahalle gezilerine dün akşamda devam etti. Uysal, Belen ve Belen Yenimahalle de halka hitap etti.

Başkan Uysal, Belen'de halkla buluştu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte koalisyon dönemlerinin biteceğini söyleyen Başkan Hüseyin Uysal, Belen halkından referandumda ‘Evet’ için destek isteyerek; “Ülkemizin geleceğini kazanmak için, güçlü ve istikrarlı bir hükümet sistemi için, ülkemizin tekrar darbeleri yaşamaması için, koalisyonlara son vermek için güçlü bir EVET dememiz gerekiyor.

Biliyorsunuz son günlerde ülkemize, bakanlarımıza yapılan anti demokratik uygulamalar var. Bu yasaklamalar, Almanya’ dan sonra Hollanda ile sınırlı kalmayacak tüm AB ülkeleri karşımızda olacak. Niçin? Çünkü bizim güçlenmemizi istemiyorlar. Sadece ülkemizin değil tüm İslam ülkelerinin tüm mazlumların umudu olacağımızı bildiklerinden, sömürü düzenlerinin yıkılmasından korkuyorlar.

Bugün ülkem kazanırsa, ilim kazanır, ilim kazanırsa ilçem kazanır, ilçem kazanırsa biz kazanırız ve güçlü oluruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yıllık iktidarında yapılan yolları, hastane ve sağlık hizmetlerini, tünelleri, köprüleri barajları ve üniversiteleri hepiniz biliyorsunuz.

Ülkemizde yaşanan ve hizmetlerin önünü tıkayan bürokrasiyi azaltmak için çok güçlü bir evet çıkartmalıyız ki bu da bizi istemeyenlere mesaj olsun. Halkımızın evet diyeceğini biliyorum ama daha güçlü bir evet çıkmalı. Bunun için sizlerden hassasiyet bekliyorum.

Koalisyon dönemlerinde ülkemizde ilerleme olmadı tam tersine kaos oldu, darbeler oldu. Hayır, çıksın diye dua edenlerin tamamı ülke karışsın, koalisyonlar kurulsun, yeni hükümetler kurarız düşüncesindeler. Ülkemizin bekası için, terörün tamamen bitmesi için, vatan hainlerinin, FETÖ gibi, PKK ve PYD gibi iç ve dış mihraklar, teröristler ile mücadelenin daha net bir şekilde yapılabilmesi için ve çağa ayak uydurup tek elden hızlı adımlar atabilmemiz için burada evetin çıkması lazım.

Bu ülkenin yaşayanları için üst makamların hızlı karar alabilmesi lazım. İşlerimizin daha kolay olabilmesi için tek elden, çift başlılık değil, meclisin, yürütmenin ve kuvvetler ayrılığının tam oluşması için bu sisteme ihtiyacımız var. Millet olarak karar vermemiz lazım. Önümüzde güzel günlere gidebilmemiz için kararımızın Evet olması lazım.’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 07:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER