Başkan Uysal, Hamzafakıhlı'da...

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu çalışmaları kapsamında Hamzafakıhlı Merkez, Akpınar ve Çolaklaraltı’nda mahalle sakinleriyle buluştu, Evet’e destek istedi.

Başkan Uysal, Hamzafakıhlı'da...

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, referandum turları kapsamında Hamzafakıhlı Merkez, Akpınar ve Çolaklaraltı’nda mahalle sakinleriyle buluştu. Ülkenin darbe anayasasından kurtulup, sivil bir anayasa kavuşması gerektiğini söyleyen Başkan Uysal; “Gençler sizlere sesleniyorum. Bu referandum maddelerinde de gördüğünüz gibi gençlerine güvenen bir iktidar var” dedi.

“DARBE ANAYASASINDAN KURTULUP, SİVİL ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR”

Hamzafakıhlı Mahallesinde 3 ayrı noktada vatandaşlarla buluşan Başkan Uysal, Mahalle Muhtarı Recep Çınar’dan bilgi alıp, mahalle halkının istek ve taleplerini dinledi.

16 Nisan’da yapılacak Anayasa referandumunda Hamzafakıhlı mahallesinden rekor düzeyde Evet oyu beklediğini belirten Başkan Uysal, ülkenin sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Başkan Uysal; “Ülkemizin geleceği için, tam bağımsız güçlü bir ülke olabilmemiz için, bu gibi bir coğrafyada terörün bitmesi için, ne diyeceğiz, Evet diyeceğiz. Bu darbe anayasasının değişmesi lazım, sivil bir anayasaya geçmemiz lazım. Çift başlılığın ortadan kalkması lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine bu ülkenin ihtiyacı var. Çünkü, çabuk karar almak, acil davranmak, bölgemizde kuvvetli  olmamız için, ülkemizin bekası için, özellikle PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi vatan hainlerinin tamamen kazınabilmesi için Evet’in çok güçlü çıkması lazım” dedi.

“GENÇLERİNE GÜVENEN BİR İKTİDAR VAR”

Anayasa Referandumunda gençlerin seçilme yaşının 25’den 18’e çekildiğini de hatırlatan Başkan Uysal; “Gençler sizlere sesleniyorum. Biz gençlerimize güveniyoruz. Sizler her şeyi yaparsınız. Sizler vekilde olursunuz, belediye başkanı da olursunuz, her şey olursunuz. Bu yüzden gençler etrafınıza söyleyin, anne-babalarınıza söyleyin. Bağımsız bir Türkiye için, güçlü bir hükümet için, koalisyonlar bir daha yaşanmasın diye, 5 yıl icraat yapan hükümetlerin olması için kararımız ne olacak, Evet olacak. Bu referandum maddelerinde de gördüğünüz gibi gençlerine güvenen bir iktidar var” dedi. 

“REİS EVET DEDİYSE BİZDE EVET DİYORUZ”

Hamzafakıhlı Akpınar sakinleriyle de bir araya gelen Başkan Uysal, vatandaşların “Sizin buraya gelip oy istemenize gerek yok. Reis orada Evet dediyse bizde burada evet diyoruz” sözleriyle karşılandı.

Başkan Uysal, vatandaşların talepleri konusunda da gereken her şeyin yapılacağı sözünü verdi. Başkan Uysal’ın referandum turlarına belediye başkan yardımcıları Ayhan Atay ve Esra Alpago ile belediye meclis üyeleri ve AK Parti gönüllüleri de eşlik etti.

Mahalle gezisinin ardından Başkan Uysal, gecenin ilerleyen saatlerine kadar taksi durakları ziyaretlerine devam etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER