Belediye meclisinde gergin anlar

Belediye meclisinde gergin anlar

Belediye meclisinde gergin anlar

Zonguldak Belediye Meclisi’nde şehrin 25 yıllık Merkez İş Alanları (MİA) planı görüşüldü. Bir süre önce CHP’den ihraç edilen belediye meclis üyesi Turan Demirtaş, plan hakkında CHP’li belediye ve İmar Komisyonu’nu topa tuttu. 
Zonguldak Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısı, Başkanvekili Süleyman Özdoğan başkanlığında gerçekleşti. 11 maddeden oluşan meclis gündeminde MİA projesi ve Karakum mevkiine yapılması planlanan ‘Protokol Camii’ meclise damgasını vurdu. Açılış ve yoklamanın ardından gündemin ilk maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 10.08.2016 tarih ve 206 sayılı, 03.06.2016 tarih ve 84 sayılı meclis kararıyla onaylanan Zonguldak Merkezi İş Alanları (MİA) revizyon imar planına mevzuat gereği askı süresi içerisinde yapılan itirazlar hakkında İmar Komisyonu raporu okundu.
Okunan raporun ardından tartışmaya açılan Merkezi İş Alanları Revizyon Planına ilk itiraz CHP’den ihraç edilen Turan Demirtaş’tan geldi. Demirtaş, MİA Planı asılmadan meclis toplantısı yapılamayacağını belirterek, Başkanvekili Süleyman Özdoğan’a, Gizli kapılar ardında yapılan toplantılara katılmam. Burada halk var. Korkmuyorsanız asın planları diyerek çıkıştı.
Demirtaş yaptığı açıklamada, “Şikayetleri konuşuyoruz, şikayetler belli bile değil. Sadece reddetti yazıyor. Yazıp geçilmiş. Yahu ne istendi de reddedildi. Böyle saçma bir şey olmaz. Planı biran önce astırın. Kentin önemli sorunlarına çözüm getirilmediğini, Zonguldakın geleceğine yönelik ciddi karar alınmadığını, yasalara uyulmadığını gördüğümden bazı düzeltilmesini istediğim konularda itirazlarım olmuştu. Ben ne söyledim, buradan ne anladınız değerli meclis üyeleri? Benim demek istediğimde böyle bir komisyon raporu olmaz, böyle bir plan da görüşülmez. Ortada plan yok biz konuşuyoruz” dedi. 
Konuşması sırasında Başkanvekili Süleyman Özdoğan’ın komisyon toplantılarına katılım sağlanmadığını hatırlatması üzerine ise Demirtaş, “Biz neciyiz, eşek başı mıyız. Plan astırmaya gücün yetmiyorsa bırakın gidin. Ben 44 yıldır bu belediyeciliğin içindeyim, böyle bir saçmalık görmedim. Halk için plan yapıyorsunuz, halktan saklıyorsunuz. Planı assanıza, neden korkuyorsunuz? Kimseye talimat vermiyorsunuz, planları getiremiyorsunuz. Korkuyorsunuz” şeklinde konuştu.
MİA Planı ise tartışmaların ardından oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin 3’ncü gündem maddesi olarak oylamaya sunulan ‘Protokol Camii’ projesi de, daha önce çekimser oy kullanacağını açıklayan MHP’nin ‘evet’ oyu kullanması sonucu oy çokluğuyla kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER