Çakır'dan eleştirilere tepki

Çakırdan eleştirenlere tepki

Çakır'dan eleştirilere tepki

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Ereğlinin çoktan il olmayı hak ettiğini söyledi. Çakır, FETÖnün elinden alınan binaların İmam Hatip yapılmasını eleştirenlere tepki gösterdi.

Çakır, parti binasında düzenlediği basın toplantısında ülkenin zor günlerden geçtiğini, ancak ülkedeki, emniyet ve ordudaki vatanseverler sayesinde , dışarıdan emir alan, bu ülkenin ekmeğini yiyip bu ülkeye ihanet edenlerin emellerine ulaşamadığını söyledi.

Ereğli’de yatırımların devam ettiğini ifade eden Çakır, yeni eğitim öğretim yılının Ereğli ve Ülkeye hayırlı olmasını dileyen Çakır şöyle konuştu: “Ereğli’de biliyorsunuz 32 bin 425 öğrenci var. Zonguldak’ın en potansiyeli ilçesi Kdz Ereğli. Şu an devam eden bir Yazıcılar ilkokulumuz var. Bir anasınıfı, bir de dört sınıflı bir okul olmak üzere oradaki çalışmalar tamamlandığında o bölgede sorun çözülmüş olacak. Orhan Oğuz’un temel atma aşamasına geldik. Aktaş mevkiinde Orhan Oğuz7u da ikili öğretimden kurtaracağız. Paralel yapıdan boşalan yapıdan da İmam Hatip lisesi kazandırdık. Sınıf ortalamaları 50-52’yi bulan, zor şartlar itilmiş imam hatiplere eski Fatih Koleji’nin bulunduğu yere taşınması kararı alındı. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Erdemir İlkokulu’ndaki ikili öğretimi kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili önümüzdeki haftalarda kamuoyuna açıklama yapacağız.

Ereğli’de okulla ilgili bir lise hakkımız, onayımız bakanlıktan geldi. Bunun için yer arayışımız devam ediyor. Öncelikle Merkez Anadolu Lisesi’nin bulunduğu, kullanılamayan binanın yıkım kararı ile ilgili çalışmaları bitirmeye çalışıyoruz. Yıkım kararı çıkarsa 32 derslikli bir lise oraya yapıp önemli bir yol alacağız.

Gülüç Vesile Dikmen ilk-ortaokulunu yatırım programına aldırdık. Onu da eski bina yerine mi yapılacak, yeni yer mi bulunacak önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacak. O bölgeyi de ikili öğretimden kurtarmış olacağız. Bu çalışmalar tamamlandığında 2017-18 Eğitim öğretim yılında yüksek oranda, yüzde 99 oranında, hatta yüzde yüz oranında ikili öğretimden kurtulmasını planlıyoruz. Ereğli’yi tekli eğitime geçmesini planlıyoruz.”

İmam Hatip Lisesi’nin Fatih Koleji’ne taşınması ile ilgili basın kuruluşlarında çeşitli görüşler, çeşitli fikirler yer aldığını ifade eden Çakır, “Ben isterdim ki bu açıklamaları yapanlar, Zonguldak’ta il başkanlıkları nezdinde, Ankara’da genel başkanlıkları nezdinde de Ereğli’de eğitim desteklenmesi, okul açıklarının giderilmesi noktasında da basın açıklamaları yapıp destek versinler. Yirmi tane okul sayabilirler; bu olabilirdi, şu olabilirdi, bunların bir tanesini yapardınız, geri kalanlar yine olmayacaktı” diye konuştu.

Çakır şöyle devam etti: “Kepez’deki 24 derslikli mesleki eğitim merkezi ikinci yarıya yetiştirilecek, Turizm Otelcilik’i de oraya yerleştirmeyi düşünüyoruz. Çok ciddi bir okul sıkıntımız kalmadı. Anlatırken sanki sıkıntı varmış gibi ifade ediliyor. Biz Milli Eğitim’de iyi yolda olduğumuzu biliyoruz. Gayretlerimiz devam ediyor. Öğrenci sayımız Zonguldak’ın en yüksek sayısına sahip. Fiziki şartları iyileştirmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlçe Başkanlığımız dönemimizde, 4 yılda onbeşe yakın okul kazandırdık. Bunlar yeterli değil, çalışmaya devam ediyoruz.”

İlçe genelinde ulaşım alanındaki çalışmaları da anlatan Çakır şöyle konuştu: “ Zonguldak Ereğli Karayolu iyi yolda devam ediyor. Bu sene Kandilli Tepesi Kozlu arasında on kilometreyi, önümüzdeki sene de kalan kısmı tamamlatıp, 2017 yılında bu yolu tamamıyla duble yol halinde Zonguldak’a, Ereğli’ye yakışan bir yol haline getirmeyi planlıyoruz.

Bunun yanında, Hastanemize ulaşımı sağlayacak köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor. Bir ay gibi bir süre zarfında köprülü kavşağı hazır hale getireceğiz.

Ereğli Devrek yolunda çalışmalar devam ediyor. Çaylıoğlu bölgesine kadar inşallah altyapı olarak bu sene tamamlamayı düşünüyoruz. Kalan bölümü için de büyük bir ihaleye çıkılması için çalışmalar devam ediyor. Şu anda tarih vermiyorum ama çok yakın zamanda müjdeyi verip, “aşkımız Ereğli-Devrek yolu gibi bitmesin’ sözü nihayete erecek. Bu yolu bitirmek de inşallah bize kısmet olacak.

Ormanlımız için Kızılcapınar’a kadar olan mesafede, vatandaştan gelen talebi pansuman tedbirlerle kısmi asfalt yapıyorduk. Hamdolsun bu sene bitirdik, Ormanlı’yı Ereğli’ye çok daha yakınlaştıran bir yol oldu. Bu sene Kızılcapınar-Ormanlı arasındaki yol genişletme çalışmalarının da projeleri yapılıyor. Seneye de inşallah bu yolun standartlarını daha uygun hale getiririz. Yine Ormanlı bölgesinde artık ücretli öğretmenlerin değil, kadrolu öğretmenlerin hizmet verdiği bir bölge olacak.

Çakır ilçede devam eden ve tamamlanan diğer çalışmalara ilişkin ise şu ifadeleri kullandı;

“Vergi dairesini hizmete açtık. Ereğli’ye yakışan bir bina oldu. Gençlik Sporla ilgili bir çalışma oldu. Gençlerimizin her türlü faaliyet yapabileceği bir tesis kazandıracağız.

Üniversitemiz çok önemli bir konuydu. Önümüzdeki günlerde yıkım ihalesine çıkılacağını öğrendik. Önümüzdeki haftalarda orayı yıkıp, yeni projeye son halini verip inşa projesine başlamayı planlıyoruz. Ereğli için olmazsa olmaz projelerden biri bu. Ereğli Devrek yolu, OSB, Tersaneler gibi. Bunlardan biri de üniversitedir.

TOKİ İçin çalışmalarımız devam ediyor. Beldelere gelemez denen Toki çalışmalarına Belediye Başkanımızın, Milletvekilimizin desteğiyle bir TOKİ çalışmasını Ormanlı’da başlattık. Bu konuyu Ormanlı Belediye Başkanımızla birlikte yakından takip ediyoruz. Ereğli’de arazi yapısı nedeniyle şartları zorlayarak sayıyı 324’e yükselttik. Arazi buldukça yeni TOKİ’leri ilçemize kazandıracağız.

Çakır, gazetecilerin Ereğli’nin il olmasına ilişkin son dönemde kamuoyuna yansıyan gelişmelerin sorulması üzerine, “Bu konu gündeme gelir de bir imkan olursa, bu girişime destek vereceklerini” söyledi.

Toplantıda Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Parti yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER