Çaturoğlu, Başbakan Yıldırım ile görüştü

Çaturoğlu, Başbakan Yıldırım ile görüştü

Çaturoğlu, Başbakan Yıldırım ile görüştü

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, dün gece Türkiye Büyük Millet Meclisinin yoğun çalışmalarında Türkiye Büyük Millet Meclisine gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım ile görüştüğünü belirtti.

ABDULHAMİT’İN RÜYASI GERÇEKLEŞİYOR

Başbakan Yıldırım ile 09 Aralık Zonguldak programı, HEMA, Balçınlar ve Deka madencilikten TTK’ya devredilen ocakların durumu ile maden şehitleri yakınlarının istihdamı konularını görüştüklerini belirten Çaturoğlu, sözlerine şöyle devam etti; bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Filyos Limanının ihalesi yapılarak yer teslimi yapılmış ve temel atma hazırlıkları devam etmekteydi. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım 9 Aralık’ta Zonguldak’a gelerek Zonguldak Merkez’den multivizyon ile Filyos Limanının temelini atacaklar ve halkımıza hitap edeceklerdir.  

Diğer taraftan HEMA madencilik tarafından işletilmekte iken TTK’ya devredilen Armutçuk Müessesine bağlı Alacaağzı maden ocağı ile Deka ve Balçınlar madencilik şirketlerince işletilmekte iken TTK’ya devredilen Kandilli Karadon Müessesine bağlı ocakların durumlarını görüştüm. TTK’nın mevcut rödevans işletmecilerine ödenen maliyet artış farklarından ihaleyi alacak firmalarında faydalandırılması ile Soma ve Ermenek maden faciasında şehit olan madencilerimizin yakınlarına tanınan istihdam hakkından İlimizde ve diğer illerdeki maden ocaklarında şehit olanların yakınlarının da istihdam hakkından yararlanması için yasal düzenleme yapılması hususunu Başbakanımıza ilettim ve desteğini istedim.

Çaturoğlu; Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma ilimize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER