Çaturoğlu;"Gün birlik ve beraberlik günüdür"

Çaturoğlu;"Gün birlik ve beraberlik günüdür"

Çaturoğlu;"Gün birlik ve beraberlik günüdür"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Cuma gecesi başlayan ve sabah saatlerine kadar süren darbe girişimi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.  Milletvekili Çaturoğlu şunları söyledi;

Türk Devleti ve Türk Milleti Dün gece tarihinin en alçak saldırına uğramıştır. FETÖ terör örgütü tarafından desteklenen TSK içerisindeki azınlık bir grup etik kaygı göstermeden, kural gözetmeden, milletin ve devletin Polis Akademisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi en önemli kurumları darbeciler tarafından silahlı saldırı ve bombardımana maruz kalmıştır. Halkımızın üzerine hedef gözetilmeksizin tankla, topla, tüfekle ateş açılmış, helikopterler ve uçaklarla bomba yağdırmıştır.

Ancak TSK komuta kademesinin bu kalkışmanın içerisinde olmadığını açıklaması, kahraman polisimizin tavrı, medya kuruluşlarının özgür yayınlarının devam etmesi, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın dik ve kararlı duruşu ve Türk halkının sokaklara çıkıp darbeye direnmesi, demokrasiye sahip çıkması, muhalefet partilerinin bu kalkışmaya prim vermemeleri olası bir darbeyi engellemiştir.

Darbe püskürtülmüştür. Ancak rehavete kapılmaksızın darbeye teşebbüs eden hastalıklı yapı ve destekçilerini devletin tüm kademelerinden en alttan en üste kadar temizlemek boynumuzun borcudur.

Bu darbe teşebbüsünde bulunanlar makam ve mevkii ne olursa olsun idam şıkkı da masada olmak kaydıyla cezalandırılacaklardır. Bizi darbe karşısında koşulsuz destekleyen halkımızın beklentisi bu yöndedir.

Buradan bir sözümüzde ABD’ye darbe karşısında tüm ülkeleri Türkiye’nin yanında olamaya davet eden Obama yönetimi samimiyse bu milletin başına türlü belalar açan FETÖ örgütünün başı Feto’yu en kısa zamanda ülkemize teslim etmesidir.

Bu darbe teşebbüsü esnasında çok sayıda şehidimiz var. Allah (C.C.) onlara rahmet eylesin. Ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Demokrasi bizim ortak zeminimizdir. Bu zemini hep beraber koruyacağız.

Parti ve düşünce ayrımı yapılmaksızın ayyıldızlı bayrakları ile meydanları dolduran, top ve tanklara, silahlara göğüslerini siper eden tüm vatandaşlarımıza, tüm emniyet güçlerimize, STK’lara, tüm siyasi partilere, korkusuzca yayınlarına devam eden basın ve yayın kuruluşlarına ve mensuplarına, tüm sivil ve kamu kurum mensuplarına, bombardımana rağmen Meclisi açık tutan ve terk etmeyen tüm milletvekillerimize ve Meclis çalışanlarına, Hükümetimize, Başbakanımıza ve dik duruşuyla darbecilere korku salan milli iradenin temsilcisi ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’a en kalbi duygularımla şükranlarımı sunarım.

Cenabı Allah Türk Milletine ve Ülkemize bir daha böyle musibetler göstermesin inşallah.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER