COŞKU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

COŞKU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

gundemeregli.com-


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Vali Erol Ayyıldız kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. .

Törende ayrıca resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından tören geçişi başladı. Bir öğrenci tören sırasında baygınlık geçirdi. Bayılan öğrenci 112 ambulansına alınarak hastaneye kaldırıldı. Program, tören geçişinin ardından sona erdi.

EREĞLİ

Kaymakam İbrahim Çay önderliğindeki heyet kurulan platformdaki yerini alarak okullar tarafından hazırlanan töreni ilgiyle izledi.

Kaymakam İbrahim Çay, Bölge Komutanı Albay Yalçın Enç ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın tören aracı ile halkın bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam İbrahim Çay gerçekleştirdi.

MÜCADELENİN SONUNDA KURULDU

Kaymakam Çay, Cumhuriyetin yok edilmek istenen bir milletin yeni bir devlet oluşturmak ve bağımsızlığına kavuşmak amacıyla giriştiği mücadelenin sonunda kurulduğuna dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi:

İlk ve orta öğretim okulları tarafından hazırlanan skeçler, şiirler ve halk oyunları gösterileri ile daha da anlamlaşan etkinlikler coşku içersinde geçerken özellikle askeri erkanın geçiş töreni esnasında vatandaşlar yoğun alkış tufanına tuttu.

Öte yandan Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay beraberinde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kd.Albay Yalçın Enç ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte ilçe kaymakamlığında tebrikleri de kabul etti.

OTOBÜSLER GÜLÜÇTE DURDURULDU





Bu sırada, kafile ile anlaşma yapmadıkları gerekçesiyle otobüslere cezai işlem uygulamasına da tepki gösterilmesi üzerine Koçak, anlaşmanın yapılması durumunda cezai işlemin uygulanmayacağını söyledi.




DEVREK


ÇATALAĞZI



Belediye binası önüne kurulan sahnede konser veren Ramazan Çelik, belde halkını türküleriyle coşturdu.

ÜÇ BAYRAM BİR ARADA



Resmi törende ilk kez yapılan duanın eleştirileceğine dikkat çeken Başkan Bektaş, gelecek eleştirilere karşı şu cevabı verdi:




Öte yandan kutlama esnasında tören alanını karşıdan gören alandan toplam 10 pare top atışı yapıldı. Kozlu Belediyesi halk oyunları ekipleri yöresel oyunları sergiledi. Ankara havalarına ait müzik dinletisi sunuldu. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, AK Parti Kozlu Belde Başkanı Muharrem Karakuş, okul müdürleri ve bazı siyasetçi, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerle birlikte göbek attı. Vatandaşlar ve öğrenciler alana çıkarak oynayıp göbek attı.
Kutlama programı sona ermesinin ardından protokol alandan ayrılırken, çalan müzik nedeniyle uzun süre vatandaşlar alandan ayrılmadı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2012, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER