Demirtaş: “Emek ve emekçinin yanında olacağız”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Zonguldak CHP için sembol bir kenttir´´ dedi.

Demirtaş: “Emek ve emekçinin yanında olacağız”

İHA-CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Zonguldak CHPiçin sembol bir kenttir. Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra ilk il ilan ettiğiyer Zonguldak. Emeğin başkenti, emekçinin kenti. Bu zamana kadar emeğin,emekçinin yanında olduk, bundan sonra da yanında olacağız” dedi.

Demirtaş, seçim çalışmalarını Gülüç Beldesi, Göktepe,Kıyıcak ve Hamzafakıhlı köylerinde sürdürdü. CHP Milletvekiline partisininEreğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Belediye Meclis Üyesi Sertan Ocakçı,parti yöneticileri ve partililer eşlik etti.

Demirtaş, Gülüç beldesinde düzenlenen Aşure etkinliğinekatıldı, kahve ziyaretleri gerçekleştirdi.

Demirtaş  Göktepeziyaretinde yaptığı konuşmada vatandaşlardan 7 Haziran seçimlerinde aldıklarıdestekten daha güçlü bir destek istediğini ifade ederek “ Zonguldak’ınsorunlarını en iyi bilen genel başkan bizim genel başkanımız KemalKılıçdaroğlu. Zonguldak’a tam 13 kere gelmiş. Geldiğinde bölgenin sorunlarınıgenel başkanımıza anlatıyoruz. Tersanelerin durumunu gösterdik kendisine.Madenlerdeki durumları anlattık. Hema’nın durumunu anlattık. Buranın en büyüksorununun işsizlik ve göç olduğunu anlattık” dedi.

TERSİNE GÖÇ VURGUSU

Demirtaş konuşmasında Zonguldak’ın nasıl göç verdiğini şuörnekle anlattı:

Eskiden Türkiye’nin Almanya’sı olan Zonguldak’a civarillerden, tüm Türkiye’den insanlar gelirken, şimdi bizden insanlar başka illeregidiyor. Üç dört minibüs Alaplı’dan  Düzce’ye servislerle çalışmaya gidiyor.  Yatırım yok. İşsizlik had safhada.  Bu sefer bunlara bir ders  vermek lazım.”

“CHP KİLİT PARTİ”

Halen milletvekili olarak görev yaptığını, ikinci kezseçildiğinde de her sorunun çözümünde halkın yanında olacağını dile getirenDemirtaş şunları söyledi:
“Bölge sorunlarının çözümü için de parlamentoda gereken çalışmaları yapacağım.7 Haziran öncesinde CHP’nin koalisyonla iktidara gelebileceğini söylediğimde,kimse bunun olabileceğini düşünmüyordu. Şimdi 7 Haziran’daki tablo bunugösterdi.  Tek başına AKP iktidarı sonaermiş durumda. 2 Kasım’dan sonra AKP’nin tek başına iktidar olması ihtimalinisıfır olarak görüyorum. Her halükarda CHP koalisyonun kilit partisi. Biziktidara geleceğiz. O zaman Zonguldak’a daha güzel hizmet etme imkanıbulacağız.  Zonguldak CHP için sembol birkenttir. Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra ilk il ilan ettiği yer Zonguldak.Emeğin başkenti, emekçinin kenti. Bu zamana kadar emeğin, emekçinin yanındaolduk, bundan sonra da yanında olacağız.Ereğli’ye 38 sene sonra CHP’den birkontenjan milletvekili verildi. Aday gösterilen kişi de emekli madencinin oğlubendenizim. Bu da genel başkanımızın Ereğli’ye verdiği önemi gösteriyor.”

KARTAL: “ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da 7 Haziranseçimleri sonunda seçmenin iktidar partisine ‘Ülke artık koalisyonlayönetilsin’ mesajı verdiğini ancak Cumhurbaşkanının ülkeyi seçime götürdüğünübelirterek şunları söyledi:

“7 Haziran sonrası çok kötü gelişmeler olmaya başladı. Terörolayları, Suriye’de savaşa girilecek mi, ülkede güvenlik kalmadı, televiyonlarazorla girip karartıyorlar. Demokrasi hak hukuk ayaklar altına alındı. İşsizlikvar, göç var. On tersanemiz çürümeye terk edildi. Buralarda Göktepe, Gülüç,Ereğli, Alaplı’dan birçok gençlerimiz vardı. Sadece Ereğli’de işkur kayıtlarınagöre on bin beşyüz işsiz var. Taşeron işçileri boğaz tokluğuna çalışıyor. 1Kasım günü 7 Haziran’dan bugüne kadar yaşanan gelişmeleri düşünecek, ülkeningeleceğine sahip çıkmak zorundayız. Türkiye’nin acilen rahatlaması lazım.İnsanlarımızın, emeklilerimizin ekonomik açıdan rahatlaması lazım.”

VATANDAŞLAR TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Göktepe Muhtarı Mustafa Atmış da ziyaretinden duyduğumutluluğu dile getirerek, Demirtaş’a çalışmalarında başarı diledi.

Göktepe halkından bir vatandaş, Demirtaş’a ‘Buraya doğalgazistiyoruz’ talebini iletince, Demirtaş, ‘Seçimden sonra sayın muhtarımla bununtakibini yapacağız’ dedi.

Kıyıcak Muhtarı ve Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı ŞükrüKılıç, Demirtaş’ın Ereğli’nin çocuğu olduğunu belirterek kendisini en iyinoktada görmek istediklerini ifade etti.

Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Hamzafakıhlı köyüneziyarette bulundu. 31.10.2015

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER