DSP Genel Başkanı Türker veda etti

DSP Olağanüstü Kurultayı´nda genel başkanlık için Önder Aksakal, Emrah Konuralp ve Zeki Sezer yarışacak.

DSP  Genel Başkanı Türker veda etti
DSP Olağanüstü Kurultayı´nda genel başkanlık için Önder Aksakal, Emrah Konuralp ve Zeki Sezer yarışacak. 
Tes-İş Konferans Salonu´nda gerçekleşen DSP Olağanüstü Kurultayı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaklaşık 2,5 saat süren konuşmasında yaşadığı sıkıntılar hakkında partililere bilgi verdi. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e seslenen Türker, “Bizim 2002 yılından beri girdiğimiz bir genel seçim var mı? Belediye seçimlerini saymayın. Getir Büyükerşen’i oy al, getir Sarıgül’ü bir oy al ama yarın gidiyor. Hepsi de geldiği gibi gidiyorlar. Onlara trilyonlarca para harcandı. Eskişehir Belediye Başkanını Türkiye tanısın. 3 kere seçilsin diye en az bize o günün parasıyla 6-7 trilyona malolmuştur. Seçilen o kişiler aldıkları maaştan aidat verip Eskişehir’e bir bina bile atmadılar. Böyle laf söylemek kolay” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin çok zor bir dönemeçten geçtiğine dikkat çeken Türker, “Ama önce vatan demek için önce ekmek yiyip su içip yürümek lazım. Ben Türkiye için DSP seçime girmesin, oylar bölünmesin safsatasına inanmıyorum. Bu lafların hepsi demokratik faşizmdir. Şu anda oynanan bütün oyunların temeli bizim bulunduğumuz bölgede bir dünya savaşı çıkartmak ve Türkiye’nin bölünme koşullarını hazırlamaktır. Örnek verecek olursak Gaziantep’te eskiden sol 5-6 milletvekili, MHP 2-3 milletvekili çıkarırdı. Şimdi CHP 2 tane çıkartıyor. Çünkü orada ajanlar, bu işi yapanlar cirit atıyor. Ajan derken dışarıdan gelen adam zannetmeyin. Türkiye bugün bu noktadadır” diye konuştu.
İktidarın tanımı ve nasıl iktidar olunacağına değinen Türker, şöyle devam etti:
“İktidar, birlikte hareket etmektir. Yoksa ben iktidarım denirse olmaz. Şu anda televizyonlarda diyorlar ya AKP bugün çöker. Çökmez. İktidarlar, birlikte hareket ediyorlar. Ama onlar strateji yapıyorlar, karşısındakiler taktik. Taktik bir günlüktür biter ama strateji olayın bütünlüğüdür. Olayın bütünlüğüyle 7 Haziran’da kaybetmişken, 1 Kasım’da tek başına geldiler. Türkiye’yi kurtaracak tek partisiniz. Açın parti programlarını okuyun. Ben illegal partilerin programlarını da okuyorum. Bazen beni yazıyorlar, ´Neden illegal diyorsun´ diye. Kültürleri eksik ne yapayım diyorum. Entelektüel olmak lazım. İlker Başbuğ neden içeri girdi. ´Terör Nasıl Önlenir´ kitabını okuyun ve orada PKK’nın illegal parti olarak stratejilerini açıkladığı için. Şu anda Türkiye tehlikede. Neden tehlikede? Çünkü Türkiye’de siyasi teoride egemen parti süreci yaşıyoruz. Şu anda Türkiye’de 4’üncü Cumhuriyet yaşanıyor. TC yazmamızın bir anlamı yok. Birinci Cumhuriyet Atatürk’ün Cumhuriyeti. İkinci Cumhuriyet 27 Mayıs’taki Anayasa ile getirilen Cumhuriyet. Üçüncü Cumhuriyet 12 Eylül ile getirilen Cumhuriyet. Dördüncü Cumhuriyeti 12 Eylül 2010’da getirdiler. İstediği gibi hakim savcılar kurulunu değiştirebiliyor, istediğini yapıyor.”
Tüzük değişikliği yapılan kongrede Divan Başkanı Hasan Erçelebi, verilen süre zarfında Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal´ın 243, Emrah Konuralp´ın 63 ve Zeki Sezer´in 58 delege tarafından genel başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı. Genel Başkan Türker, dışarıda bazı DSP’liler tarafından yapılan protestolara ilişkin, “Bunlar niye protesto ediyorlar. Ben artık aday değilim. Bakın işte böyle protestolar olan bir yapı yarınımız olamaz” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER