ECEVİT DÜNYA LİDERİYDİ

Önelge, Ecevit´i andı.

ECEVİT DÜNYA LİDERİYDİ
gundemeregli.com-Demokratik Sol Partisi (DSP) Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Önelge,  Eski Başbakan Bülent Ecevit’in Demokratik Sol felsefenin ulusalcı duruşunun hem Türkiye tarafından hem de dünyaya kabul ettiği bir lider olduğunu söyledi.

Önelge, Bülent Ecevit’in 7. Ölüm yıldönümü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, Ecevit’in liderliğine dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi:

“Ecevit’in dürüstlüğü, ulusalcılığı ve insana verdiği değer, hepimiz için yol gösterici unsurlardır. Ecevit’in kişisel özellikleri, devlet adamı nitelikleri, örnek tutum ve davranışları, tarih sayfalarında kalmayacak ve demokratik solcu nesillere rehber olacaktır. Onu ölümünün yedinci yılında tekrar anıyoruz”

Ecevit, içeride olduğu kadar dışarıda da Türkiye’nin onuru için çalışmış bir devlet adamıdır. Tutarlı duruşu ile ülkemizin başını daima dik tutan Bülent Ecevit, Demokratik Sol felsefenin ulusalcı duruşunu hem Türkiye’deki siyasetçilere hem de dünyaya kabul ettirmiş bir liderdir.

Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyenlere, Atatürk’ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir.

Demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçi olan Ecevit, ayrımcılık yapmayan, eşitliğe inansn, kendi isteklerinin tutsağı olmayan, ülkenin ilerlemesi için insan sevgisini ve insancıllığı merkeze alan bir yaklaşımla hareket eden gerçel birliderdi.

Vefatının 7. yılında kendisini rahmetle ve saygıyla anıyor, O’nun bize bıraktığı DSP’yi sonsuza kadar yaşatmaya ve yeniden iktidara taşımaya söz veriyoruz.”

                                                                                                   

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER