Ekşi suskunluğunu bozdu

Kdz Ereğli ilçesi belediye başkanlığına bir günlüğüne vekalet eden ve yaptığı icraatlarla ortalığın karışmasına neden olan meclis üyesi Fevzi Ekşi, başkanın bilgisi olmadan bir şey yapmadığını söyledi.

Ekşi suskunluğunu bozdu

gundemeregli.com-Kdz Ereğli ilçesi belediye başkanlığına bir günlüğüne vekalet eden ve yaptığı icraatlarla ortalığın karışmasına neden olan meclis üyesi Fevzi Ekşi, başkanın bilgisi olmadan bir şey yapmadığını söyledi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı´na bir günlüğüne vekalet eden meclis üyesi Fevzi Ekşi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kendisini ihanetle suçlaması üzerine açıklama yaptı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a Ankara’ya gitmeden önce 17 maddelik bir rapor sunduğunu söyleyen Ekşi, “Ben başkanın bilgisi olmadan hiçbir şey yapmadım” dedi.

EKŞİ: “BAŞKANIN BİLGİSİ DAHİLİNDE O GÖREV DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPTIM”

Ereğli Belediyesi’ni “Milletvekili Ercan Candan yönetiyor” algısı oluştuğunu kendisine anlattığını dile getiren Ekşi, “Bu algı hem belediyenin hem de başkanın üzerine yapıştı. Bu konudaki rahatsızlığımızı bir rapor halinde 17 madde olarak hazırladık. Başkan Hasan Pınarcık ve benimle görüşmek istediğini belirtti. En son Ankara’ya gitmeden önce kendisiyle görüştük. Ben rahatsızlıkları kendisine anlattım. Hazırladığımız raporu kendisine sundum. ´Sizin belediye başkanlığı yapabilmeniz ve burayı yönetiyor algısının oluşması için İbrahim Cöbek’i almanız lazım´ dedim. ´Eğer bunu yapamıyorsanız bunu yapabilecek bir arkadaşımıza vekaleti verirsiniz, yapar´ dedim. Akşam konuştuk. Kendisi vekaleti bana vererek Ankara’ya gitti. Ben de bugün onunla yaptığımız istişare konuşmalar neticesinde görev değişikliğini yaptım. Ben başkanın bilgisi olmadan hiçbir şey yapmadım. Kendisi döndü ve bir açıklama yapmış. Ben tam olarak ne dediğini bilmiyorum. Ama tekrar söylüyorum. Ben kendisine rahatsızlıkları ilettim. Olması gerekeni söyledim ve onun bilgisi dahilinde bugün o görev değişikliğini yaptım. Ben vekillerin görev ve yetkisini bilen bir insanım” diye konuştu.

“PARTİ İHRAÇ EDERSE GÖREVİME BAĞIMSIZ DEVAM EDERİM”

 
Belediye Başkanı Uysal’ın kendisini ihanetle suçlamasına da değinen Ekşi sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben ona en başında söyledim. ‘Biz belediye yıkılsa 2019’a kadar görevimizin başındayız. Ama sen 2015’te bir milletvekilliği değişikliği olursa bu görevi bu şekilde nasıl yapacaksın?’ dedim. Ben bu görevi sonuna kadar yapacağım. Ben Ak Parti’de seçildim. Burada devam edeceğim. Parti beni ihraç ederse o zaman yapacak bir şey yok. Bağımsız olarak görevime devam ederim. Ama dediğim gibi partimde kalmak için sonuna kadar mücadelemi yaparım.”

EKŞİ, CHP’DEN DE İHRAÇ EDİLMİŞTİ
2009 yerel seçimlerinde CHP’den Kdz. Ereğli Belediyesi meclis üyeliğine aday olan ancak seçilemeyince yedekte kalan Fevzi Ekşi, CHP Belediye Meclis Üyesi Miktat Güngör’ün vefat etmesi üzerine meclise girmeye hak kazanmıştı. Belediye meclisinde CHP grubu dışında hareket edip, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık hakkında muhalif açıklamalar yapması üzerine partisinden ihraç edilen Fevzi Ekşi 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’de belediye meclisine aday gösterilerek seçilmişti.
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER