EREĞLİ HALKI EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

EREĞLİ HALKI EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

gundemeregli.com-Büyük Birlik Partisi (BBP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı  Maden Mühendisi Nihat Abaş, Ereğli’de çözülmesi gereken önemli sorunlar bulunduğunu belirterek,   “Önemli olan bu sorunları çözecek sinerji lazım. Değişim şart Ereğli halkı daha iyisini hak ediyor. “ dedi.

Abaş, beraberinde BBP Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, BBP Başkan Yardımcısı Turabi Çelik, ve BBP İl Genel Meclis Üyesi Fatih Zerre,  Ereğli merkez büromuza gelerek Gazetemiz Sahibi Çetin Eser ile görüştü.

Abaş, Kültür sanattan, istihdama, Madenci evinden kapalı otoparka, Halk ekmek fırınından, Belediye merketlere kadar pek çok konuda ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

 30 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimler öncesinde yoğun bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Abaş, ekibine ve Ereğli halkına güvendiğini söyledi.

VİZYON EKSİKLİĞİ VAR

21. yüzyıl Ereğli’sinde ciddi vizyon eksikliği olduğunu belirten Abaş, şunları söyledi:

 Özellikle kültür-sanat alanındaki eksiklik hemen göze çarpmaktadır. Kdz. Ereğli İlçemizdeki sinema nüfusa oranla küçük olup yetersizdir. Şehir merkezinde yapacağımız Kültür Park sayesinde modern sinema salonlarına kavuşacaktır. Sanat çlışmaları özgürce yapabilecek ortam sağlanacaktır.

TARIMA EL ATACAĞIZ

İlçemiz Tarım ve hayvancılık konusunda önemli bir üretim merkezi olmasına rağmen bir cazibe merkezi olmamış, üretilerimiz bu pazarda yeterli payı alamamıştır. Bunu sağlamak için belediyemiz öncülüğünde başta bölgemizin önemli tarım ürünü Osmanlı çileği, fındık ve arıcılığı simgesel olmaktan çıkarıp üreticimizin gerçek manada kazanç sağlayacağı birliklerin oluşmasına çalışacağız. Böylelikle kalite ve fiyat istikrarı sağlanacaktır.

TERSANE ADIMINI ATACAĞIZ

Ereğli’le kazandıracağımız vizyon sayesinde başta tersaneler olmak üzere istihdama yönelik adımlar atılacak Ereğli’nin genç nüfusu kendi memleketinde çalışma imkanı bulup gurbetçilikten kurtulacaktır.

MADENCİ EVİ YAPACAĞIZ

İlçemiz bir madenci şehri olmasına rağmen madenci ve emekli madenci vatandaşlarımızın bir araya geleceği ortak adres oluşturulamamıştır. Ereğli’nin sahil kısmında oluşturacağımız Madenci evi projesini hayata geçirerek madenci kardeşlerimizin görüşebilecekleri ortak bir adres oluşturacağız.

KAPALI OTAPARK YAPACAĞIZ

Kepez Yeşiltepe yapılaşma yönünden şuan en aktif bir bölge olmasına rağmen çoğu kapalı otoparkı olmamakta, projeler bir yâda iki blok gibi olup siteleşme olmamaktadır. Bu durum ilerisi için iyi bir görüntü oluşturmam akla beraber görüntü kirliliği oluşturacaktır. İnşaat şirketimizle bu bölgedeki düzenli yapılaşma, şehirleşem vizyonunu sağlayacağız.İlçemiz için diğer bir projemiz halk ekmek fırını açmaktır. Halkımıza sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilmiş ucuz ekmek alma imkanı sağlayacağız. Ekmeğin önemli bir besin maddesi olması sebebiyle çok çeşitli tahıl ürünlerinden oluşan ekmek çeşitleri sunacağız. özellikle obezite ile mücadeleye destek için bunu önemsiyoruz .Belediye market (BEL-MAR) leri  kurarak öncelikle dart gelirli vatandaşlarımızın market alışverişlerini daha ucuz yapabilmelerine imkan sağlayacağız…

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER