GERÇEKTEN HAKSIZLIK YAPILMIŞSA GEREĞİNİ YAPARIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Prof Dr Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk belediyeden çıkarılan işçiler için ,Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe binasında ilçe yönetimi ve partililerle bir araya geldi.

GERÇEKTEN HAKSIZLIK YAPILMIŞSA GEREĞİNİ YAPARIZ

gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilleri Prof Dr Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, Kdz Ereğli Belediyesinden çıkarılan işçiler için, Cumhuriyet Halk partisi Kdz Ereğli ilçe teşkilatında ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.

Haberal ve Köktürk beraberinde, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Zonguldak İl başkanı Halil Furat ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya gelerek gündemde olan Kdz Ereğli Belediyesinden işten çıkartmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof Dr Haberal, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe başkanlığı tarafından Belediye önüne koyulması planlanan çelenk olayına ise “Sizden şunu rica ediyorum yasal olmayacak herhangi bir girişimi CHP’ den hiç kimse beklemesin. Biz problem yaratmaya talip değiliz. Biz hizmete talibiz, biz eserlere talibiz ve biz hesap vermeye talibiz. Benim bu kuralım hiçbir zaman değişmedi. Eğer sizler ile ilgili bir mağduriyet varsa onu asla yaptırmayız, bunu kesinlikle bilesiniz” şeklinde üstü kapalı cevap verdi.

BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE GERİ DÖNÜLMELİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yaptığı konuşma ile , Kdz Ereğli Belediyesinde 10 gündür işçi kıyımı yaşandığını belirterek şunları söyledi; “Hatırlarsınız 30 Mart seçimleri öncesinde çeşitli adaylar çeşitli siyasi partiler, seçim meydanlarına çıktıklarında bir sürü şeyler söylemişlerdi. Bunlardan bir tanesi de AKP Belediye Başkan adayı ve AKP ’nin Zonguldak Milletvekili Sayın Ercan Candan’dır. Bunlar her seçim meydanlarında Kdz Ereğli’de Barış ve huzur ortamı olmadığını kendileri iktidara geldiklerinde barışı ve huzuru sağlayacaklarını, kavga ortamını yok edeceklerini ve özelliklede belediyeyi kazandıklarında hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacaklarını Kdz Ereğli’ye deklare etmişlerdir. Ancak 10 gündür ne yaşadığımızı Ereğlideki insanlar çok iyi biliyor. Basınımızda çok iyi biliyor. Ancak ben burada bu güne kadar Kdz Ereğli Basınında maalesef bir tek paragraf bile çıkmamasına çok üzüldüm. Eğer barış ve huzur ortamını yeniden sağlamak, kavga ortamına son vermekten söz ediliyorsa herkesin kucaklanacağından söz ediliyorsa, Cumhuriyet Halk Partilileri, Gençlik kolları başkanını, yöneticilerini ilçe yöneticilerini işten atmakla barışı ve huzuru sağlayamazsınız, İnsanları kucaklayamazsınız, Alaplı’yı Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. Bir tek insanın burnu kanamadı. Zonguldak, Kilimli, Kandilli, Çaycuma ve Gülüç’te aynı şekilde kimsenin ekmeği ile oynanmadı, oynatmayız da ancak Kdz Ereğli de Cumhuriyet Halk Partililer üzerinden böyle oyun oynanması bizim yüreğimizi sızlatıyor. Bu yanlıştan bir an önce geri dönülmek zorundadır. Yoksa Kdz Ereğli de Barış ve Huzur ortamı sağlanamayacaktır. Bunun bedelini mutlaka ve mutlaka günü geldiğinde herkes ödeyecektir. Bununda altının çizilmesini istiyorum” dedi.

KDZ EREĞLİ BELEDİYESİN SADECE AK PARTİNİN DEĞİL TÜM EREĞLİ’NİN BELEDİYESİ OLMASI UNUTULMAMALIDIR

Siyasi rekabetin parlamenter demokrasilerin gereği olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Demokrasilerde çoğulculuk ilkesi gereği pek çok siyasi partiler için halkımız bunlardan en çok inandığı veya bu dönem kendisinin en çok kime hizmet ettiği partiyi göreve getirir ama bir siyasi partiyi geriye getirirken anayasanın 10. Maddesinin çerçevesi ve kapsamında görev yapmasını ister, Anayasının 10. Maddesinde insanların arasında siyasi parti, düşünce farkı gözetmeksizin, inanç gözetmeksizin, din dil, ırk ,cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm insanların yasa karşısında eşittirler, Kdz Ereğli’de Türkiye’nin gözbebeği olan bir kenttir. Burada hangi siyasi parti olursa olsun ister CHP’li isterse diğer siyasi partiler olsun Kdz Ereğli’ye yapılacak en büyük kötülük buradaki barışı bozacak, buradaki kardeşliği bozacak, buradaki arkadaşlık ilkelerini bozacak ve burada kanun karşısındaki eşitlik ilkesini tamamen red edecek uygulamalara kapı açmaktır. Bunlara kapı açmak Ereğli’ye fayda sağlamaz, siyasetçilerin görevi, hangi siyasi parti olursa olsun, birlik ve dayanışma içerisinde bulundukları kente hizmet etmektir. Bizlerin görevi sadece Cumhuriyet Halk Partilerin değil, bütün siyasi partilerin görevi o birlik ve dayanışma duygusu içerinde gerek genel yönetimlerde gerek merkezi yönetimlerde gerek parlamento çatısı altında halkımızın kendisine verdiği görevi layıkıyla yerine getirme anlayışsı ve çabası olmasıdır. Bizler bunun için varız,Biz Zonguldak’ın her yerinde barış ve huzur hedefliyoruz.Ben buradan Ereğli belediye başkanımıza sesleniyorum ,Belediye başkanına yakışan ramazan ayında veya sadece ramazan ayı değil insan olmanın onuru gereği çalışan insanlarımızın emeğine saygı göstermesidir. İnsanlarımızın işini elinden alarak, ailesini açlığa yoksulluğa mahkum etmek bir belediye anlayışıyla örtüşemez, Doğru bir belediyecilik anlayışı ile bağdaşmaz, seçim döneminde bir çok hatalar olmuş olabilir ,seçim atmosferi içerisinde ufak tefek kırgınlıklar yaşanmış olabilir,Ama seçim dönemi bittikten sonra hepimize düşen temel görev bunları tahammül etmek telafi etmek durumundadır.Kdz Ereğli belediyesin sadece AK Partinin değil tüm Ereğli’nin belediyesi olması unutulmamalıdır.Bu anlayışla burada hizmet verilmelidir.Ben bu karaları yeniden gözden geçirileceğine inanıyorum ,işten çıkan arkadaşlarımız için konun takipçisiyiz”

ZONGULDAK VE EREĞLİ BİR BÜTÜNDÜR

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Prof Dr Mehmet Haberal Yaşanan olayların başından beri içerisinde olduğunu ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ile bu konuda görüşme yaptığını belirterek şunları söyledi;

“Bu bilgiler bana geldiği andan itibaren Zonguldak Milletvekili ve özellikle bu yöreyi temsil eden değerli Milletvekili Sayın Prof. Ercan Candan ile görüşmelerim oldu ve daha sonra tekrar kendisi yurt dışında olduğu için çok kısa bir görüşme yapmıştık. Mecliste önce gün Ali İhsan Beyle tekrar oturduk bu değerlendirmeyi yaptık. Ben her zaman şunu söylüyorum seçim meydanlarında mutlaka partiler vardır ve her parti kendi iktidarının bir an önce kazanmasının temini için gerekli yasal çalışmaları yapar ama seçim bittikten sonra artık yöreler bir bütündür, Zonguldak bir bütündür, Ereğli bir bütündür. Yapılacak şeyler bütün halkı içine alacak şekilde, halkın hizmetine katkı sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Dolayısıyla burada arkadaşlarımıza ilgili eğer haksız bir uygulama yapılmış ise bilesiniz ki onun çözümü için ne gerekiyorsa yaparız ve yapıyoruz da fakat bu görüşmeleri yapıyoruz. Bugün de buraya geldik bu olay ile karşı karşıya kalan arkadaşlarımızla görüşelim problem nedir, esas işin özü nedir. Neden böyle bir olay gündeme gelmiştir bunu değerlendirelim ve eğer gerçekten arkadaşlarımıza yapılmış bir haksızlık adaletsizlik varsa onun için gereğini yaparız. Bunda hiç birinizin endişesi olmasın. Sizleri temsil ediyoruz onun için buradayız. Siz bir yerde bu yöreye bizlerin hizmet etmesi için bizleri seçtiniz. Biz de o görevi yapmaya çalışıyoruz, yapıyoruz ve bugünde sizlerle birlikte oturup konuşacağız nedir olay. Eğer bir hastalığın teşhisini koymasak hekim olarak biz onu tedavi edemeyiz. Dolayısıyla da burada neden böyle bir olay yaşamışız, sebep nedir ve yapılan bir adaletsizlik mi var, eğer o adaletsizlik varsa asla onu yaptırmayız. Sizden şunu rica ediyorum yasal olmayacak herhangi bir girişimi CHP’ den hiç kimse beklemesin. Biz problem yaratmaya talip değiliz. Biz hizmete talibiz, biz eserlere talibiz ve biz hesap vermeye talibiz. Benim bu kuralım hiçbir zaman değişmedi. Eğer sizler ile ilgili bir mağduriyet varsa onu asla yaptırmayız, bunu kesinlikle bilesiniz. Nerelere müracaat etmek gerekirse bunu zaten şuanda yapıyoruz. Şimdi sizlerle konuştuktan sonra milletvekilleri ile görüşeceğiz, gerekirse belediye başkanı ile görüşürüz ama sizin problemlerinizi çözmek için burada olduğumuzu bilmenizi isterim. Endişe etmeyelim, sizin hakkınızı bir başkasına çiğnetmeyiz bunu bilesiniz ama eğer gereksiz yasalara uymayacak bir davranış içerisine girersek problemi çözemeyiz. Çözümü zorlaştırmanın bir anlamı yoktur. Çözüm için yasal çerçevede sizin probleminizi çözmek için bütün kapıları çalarız. Onun dışından sizlerden ricam başkalarını haklı kılacak, bizi haksız kılacak hiçbir davranışta bulunmayız. Eğer öyle bir davranışta bulunursak o zaman çözüm yollarını kapatmış olabiliriz” dedi.

Parti binasındaki konuşmalarından ardından,Milletvekilleri Prof Dr Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, işten çıkarılan yaklaşık 15 kişi ile toplantı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 14:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Devrim Utku
Devrim Utku - 10 yıl Önce

Sn. Haberal bu günkü sağduyulu yaklaşımınız İlk başta Belediye çalışanlarına sonrada tüm ereğliye kazandırmıştır. Ereğli ve Ereğli belediyesindeki problem Posbıyıkın ve peşine takılanların geçmişte ve şimdi uyguladığı ayrımcı, bölücü, yok edici , politikalardır. Peşine takılan başta Kartal ile Özyağcı nedendir bilinmez ya gerçekleri göremediklerinden yada görmek işlerine gelmediğinden gerilim artırıcı, provoke edici politikalara ortak olmaktadırlar. Ereğlide Posbıyık artık sıradan bir insandır. Bunu önce kabul etmeli sonrasında Şehreminlik sıfatına yakışmayacak özellikle 2009-2014 dönemi için samimi bir şekilde ereğli halkından özür dilemelidir. Duyduğumuz kadarı ile Belediyede yarattığı ajan provakatör kişilikler, Güçlü Mali yapısı olan Belediyenin değerli taşınmazları satarak, ayrıca 40 milyona yakın borçlandırması, Çalışanlara bana biat eden ve etmeyen diye ayırması, Ereğli halkınıda biat eden ve etmeyen diye ayırarak biat etmeyenleri cezalandırması, belediye kadrolarını mali yapının kaldıramıyacağı kadar doldurması temel sebeplerdir. Sn. Başkan Uysal a hiç bir şans bırakmamış, Hizmet yapmak istiyorsa Aşırı kadro yükünü hafifletecek, yada fazladan 250-300 kişi istihdam ederek hiç bir hizmet yapmayacaktır. Sorun budur. Ya devlet başa ya kuzgun leşe durumudur. Siz olsanız son 1,5 yılda seçim yatırımı olarak alınan 250 taşeronla hizmet etmeme pahasına çalışmayı mı tercih ederdiniz.?

Mahinur Ercan
Mahinur Ercan - 10 yıl Önce

İnsan bu CHP yi gördükçe Allahım Tayyip i başımızdan eksik etme diye dua edesi geliyor.

SIRADAKİ HABER