Herkesimin umudu olmak için yola çıktım

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyeliğinden İstifa ederek, 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde Zonguldak Milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıklayan Avukat Adil Ateş, Her kesimin umudu olabilmek için yola çıktım” dedi.

Herkesimin umudu olmak için yola çıktım

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyeliğinden İstifa ederek, 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde Zonguldak Milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıklayan Avukat Adil Ateş, Her kesimin umudu olabilmek için yola çıktım” dedi.

Parti binasında gerçekleştirilen Adaylık açıklamasına İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Belediye meclis üyeleri ve Parti yöneticicilerinin yanı sıra çok sayıda partililer katıldı.

Aday adaylığı açıklaması öncesi, Türkiye’nin 7 Haziran’da 91 yıllık tarihinin en kritik seçimlerinden birisinin yaşanacağının altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,”Cumhuriyet Halk Partisi 91 Yıl önce Ulusal kurtuluş savaşının sonunda nasıl bir heyecanla, nasıl bir azimle, Nasıl bir güvenle ve mücadele azmi ile Türkiye Cumhuriyetini kurduysa, 7 Haziran seçimlerinden sonrada Türkiye’ye yeni bir başlangıç yapma Ülkemizin ve Bölgemizin sorunlarını çözmek için yeni bir sayfa açmaya hazırdır. Bizler Kdz. Ereğli ve Zonguldak’ta partimizi Birinci parti yapmaya söz veriyoruz, Bizler Türkiye’de 7 Haziranda Cumhuriyet Halk Partisini iktidar partisi yapmaya söz veriyoruz” dedi.

Katılımlarından dolayı Partililere Teşekkür ederek sözlerine başlayan Avukat Adil Ateş, 1974 Yılında Almanya’da doğduğunu, 1984 yılında ise Türkiye’ye geldiğini ve Madenci bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi;

“Bilindiği gibi 30 Mart yerel seçimleri ile Belediye meclis üyeliğine seçildim ve görevimi layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Bu süreçte birçok arkadaşım ile fikir alışverişinde bulundum. Parti tabanında siyasette artık yeni ve genç yüzlerin olması gerektiği konuşuldu ve bunun bir ihtiyaç olduğu inancı doğdu, Bu bağlamda bende üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmek için 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Milletvekili aday adayı olmayı karar verirken her kesimin umudu olabilmek için yola çıktım.

“İŞSİZLİK HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR”

Zonguldak’ımızın, Ereğlimizin ve Alaplımızın sorunları belli iken yapay sorunlar yaratılıp zaman kazanmaya çalışanlar maalesef halen iş başında. Biz sorunları tek tek çözüp yola devam etmek istiyoruz. Bölgemizde işsizlik oranları ortada iken yanlış politikalar neticesinde Madencilik ve diğer sektörlerde işten çıkarılan işçi sayısı her geçen gün artmadadır.

“EREĞLİ VE ALAPLI BİR BÜTÜNDÜR”

Ereğli ile Alaplı bir bütündür. Ereğli ile Alaplı et ile tırnak gibi olup birbirinden ayrılmaz parçadır. Ortak kültür ve değerlere sahip Ereğli ve Alaplı ‘nın siyasi olarak birleşme zamanı gelmiştir. Bu nedenle seçim bölgesi belirlenirken Ereğli ve Alaplı’nın tek bölge olarak değerlendirilmesi ve hak ettiği sıralamayı alması için gereken tüm çabayı harcayacağız. Ereğli ve Alaplı’nın Milletvekili sıralamasında ilk iki sıradan birini alması gerektiği inancındayız.

“BİZ HİÇBİR ŞEKİLDE İNSANLARI AYRIŞTIRMADAN VE ÖTEKİLEŞTİRMEDEN KUCAKLAYACAĞIZ”

Ülkemizde yaratılmaya çalışılan ayrıştırma ve ötekileştirme politikasının insanlarımızı getirdiği noktayı hepimiz görüyoruz. Söz konusu durumu ortadan kaldırmak ve insanları ortak değerler çevresinde bir araya toplamak en büyük amacımız olacaktır. Biz hiçbir şekilde insanları ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden kucaklayacağız. Siyaset evrensel olup din,dil,ırk,renk ve mezhep ayrılığı gözetmemelidir.Düşüncede birleşebiliyorsak eylemde de birleşeceğiz.Düşüncelerimizi eyleme dökme zamanı gelmiştir.

“GELİN HEP BERABER YENİ BİR ANLAYIŞI BAŞLATALIM”

Gelin hep beraber yeni bir anlayışı başlatalım. Sevgi üzerine, hoşgörü üzerine yeni bir siyaset inşa edelim. Eski algılarımızı alalım bir tarafa koyalım. Önce siyaseti temiz kılalım, kirlilikten arındıralım. Ülkemizde ve bölgemizde yeniden güzel günler görmenin vakti gelmedi mi? Genel başkanımızın dediği gibi bence de vakti geldi de geçiyor”

ADİL ATEŞ KİMDİR;

1974 Yılında Almanya’da Madenci çocuğu olarak dünyaya gelen Ateş,1984 Yılında Türkiye’ye geldi. Eskiden köy şimdi ise mahalle olan Köseler mahallesinde oturdu. Babasına ait Dolmuş ve Bakkalda çalışarak kimseden habersiz okumaya karar veren Ateş, En son Üniversite sınavına girip Hukuk fakültesini kazandı. Arkadaşları tarafından çok sevilen Ateş, 15 yıl önce Başladığı avukatlık görevini yürütmekte olup 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde Zonguldak Milletvekili olabilmek için Cumhuriyet Halk Partisinden Aday adaylığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER