İLÇE SEÇİM KURULU POSBIYIK İÇİN KARAR VERDİ. İŞTE SONUCU

İLÇE SEÇİM KURULU POSBIYIK İÇİN KARAR VERDİ. İŞTE SONUCU
gundemeregli.com- Kdz. Ereğli İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı CHP’nin Ereğli Belediye başkanlığı seçimleri yaptığı itirazı ret etti.

Öte yandan aynı kurul Ak Parti’nin Ormanlı, Gülüç ve Kandilli Belediye seçimleri için yaptığı itirazı da değerlendirerek Ereğli seçimlerinde olduğu gibi oyların yeniden sayılmasına gerek görmedi.

İlçe Seçim Kurulunda dün 14.00’da toplanan 7 kişilik komisyon Ereğli Belediye Başkanlığı oylarının yeniden sayılması için CHP Ereğli İlçe Başkanlığının yaptığı itirazı 4’e karşılık 3 oyla ret etti.

Aynı şekilde AK Parti’nin ormanlı, Gülüç ve Kandilli Belediye seçimleri için yaptığı oyların yeniden sayılması kararını da ret eden kurul, Ereğli’deki 4 belediye seçimlerini de onaylamış oldu.

İlçe Seçim kurulu bu kararı ile Ereğli ve beldelerindeki seçimlerde kullanılan oyların yeniden sayılmasına gerek görmedi.  

 

Bilindiği gibi Ereğli´deki seçimleri 422 oy farkla Hüseyin Uysal kazanmış, CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık beraberindeki partililer ile birlikte sonuçlara geçen Salı günü İlçe Seçim Kurulu’na giderek itiraz etmişti.

Yapılan itirazın red edilmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, isterdik ki Ak Parti’de sandıklardaki oyların yeniden sayılmasını istesinler ve bir temsilci göndersinler ama yapmadıklar öyle yapıp, seçimleri kazanmış olsalardı ilk önce biz gidip kendilerini tebrik ederdik, ama olmadı.  Yasal haklarımızı sonunu kadar kullanacağız. Bundan kimsesinin en ufak endişesi olmasın. Biz sadece ortadaki şaibenin kalkmasını istedik. Şimdi önümüzdeki 5 yıl bu şaibe altında mı geçecek. Şimdi yasal süre içersinde Zonguldak İl seçim Kuruluna itiraz edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER