KADINLARIN EMEĞİNE VE ALIN TERİNE İHTİYACIMIZ OLDUĞU BİR GERÇEK

KADINLARIN EMEĞİNE VE ALIN TERİNE İHTİYACIMIZ OLDUĞU BİR GERÇEK
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde kısa bir süre önce yapılan kongrede İşçi Partisi’nin (İP) ilçe başkanlığı görevine seçilen Alev Aksu ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.
Bir kadın olarak ilçe başkanlığı görevine seçilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Aksu, ülkenin AK Parti iktidarından kurtulması için mücadele edeceklerini söyledi. Aksu ziyaretinde, Kdz. Ereğli ve bölgesinin de son yıllarda önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını ve merkezi hükümetin temsilcilerinin bu sorunların çözümünde etkin rol alamadıklarını ileri sürdü. İP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı görevine seçilen Alev Aksu’yu tebrik eden Posbıyık ise görevinde başarılar diledi. Yerel siyasette ve sivil toplum hayatında kadınların aktif rol almalarının taşıdığı öneme işaret eden Başkan Posbıyık “Özellikle siyasi çalışmaların en yoğun biçimde yapılacağı bir dönemde bir bayan arkadaşımızın siyaset sahnesinde aktif rol alması beni de memnun ediyor. Sosyal yaşamın her noktasında kadınların emeğine ve alın terine ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Bu sebeple de bir bayan arkadaşımızın, bir siyasi partinin ilçe başkanlığına seçilmiş olması fevkalade önemli bir olaydır” dedi.
Posbıyık Kdz. Ereğli’nin sorunlarının çözülebilmesi için 1990’lı yıllardaki gibi ilçedeki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya gelerek güç oluşturması gerektiğini söyledi. Posbıyık böyle bir girişime Belediye Başkanı olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER