KANDİLLİ VE GÖKÇELER PROJELERLE DAHA DA BÜYÜYECEK

KANDİLLİ VE GÖKÇELER PROJELERLE DAHA DA BÜYÜYECEK
gundemeregli.com-
Kandilli ve Gökçeler halkının desteğini arkasına alarak 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Kandillinin hak ettiği noktaya gelmesi adına çalışmalarını yoğunlaştıran Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydın, susuzluk başta olmak üzere, ulaşım, alt yapı, piknik alanları ile Kandilli ve Gökçeleri eski günlerine getireceğini söyledi.

Kandilli’de doğup Kandilli’de büyüdüğünü ve Kandilli’de çalıştığını hatırlatan Aydın, Kandilli’yi en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade ederek, hayata geçirmek istedikleri çok önemli projeleri sıraladı.

En önem verdikleri konunun en az 20 yıl kullanılabilecek yollar olduğunu anlatan Aydın, Kandilli’de mevcut yatırımları bile koruyamamışız. Kandilli’nin gözbebeği olan Kandilli’nin başı olarak tabir edilen alanda bulunan kaderine terk edilmiş, çürümeye yüz tutmuş park alanları, tesisler, yol kenarına gelişi güzel atılmış çöpler, günlük 5 bin kişinin kullandığı bu bozuk yollar, Gökçeler’de atıl durumdaki Yayla şelale Piknik alanı, Gökçeler İlköğretim okulunun öğrenci yetersizliği, Pazaryerinden ticari hayatın bitme noktasına gelmesi, atıl durumdaki binaların Kadın Eğitim Merkezlerine dönüştürülmemesi hepsi Kandili’nin nasıl yönetildiğinin en büyük göstergesi. Biz 30 Mart akşamı göreve devir aldığımızda, Kandilli nasıl yönetilir göreceksiniz. Gökçeler içinde Kandilli içinde büyük projelerimiz var. İçler acısı Bu manzaraların hepsini vatandaşın gereksinimi doğrultusunda yeniden inşa edeceğiz” dedi.

KANDİLLİ BAŞININ REZİLLİĞİ ORTADA

Kandili başı olarak tabir edilen ve geçmişte sosyal hayatın merkezi olan alanı içi burkularak gösteren Aydın, “Buralar geçmişte cazibe merkeziydi. Şimdi geldiği noktaya bakın. Yollar delik deşik, tesisler yakılma noktasında, park alanı viraneye dönmüş. Ne ilgilenen var, nede sahip çıkan, burası gerek manzarası ile gerekse dinlenme yerleri ile cazibe merkeziydi. Ne oldu da bu hale geldi. İşte Belediyecilik budur. Biz geldiğimizde burayı yeninden imar edeceğiz. Vatandaşlarımız çocukları ile burada yeniden gelip, burası yeniden hayat bulacak. Burayı kaderine terk edemeyiz. Her yer dökülmüş, bakımsız. Eski Kandillilerin en çok özlediği yerdir, geldiği durum ortada, Herhangi bir şekilde dizayn edilmemiş bir yer. 30 yıllık belediyesi olan Kandilli’de oturup çay içebileceğimiz bir yer yok. Olanlarda atıl durumda bırakılmış. İşte geldiğimizde biz bunu başaracağız. . Bizim ilgileneceğimiz üzerinde duracağımız, insanları rahatlatacak olan projeler sunup, Eski Kandilli’nin özlemini gidereceğiz” diye konuştu.

ÇÖPLER, HARFİYATLAR GELİŞİ GÜZEL ATILMIŞ, YOLLAR PERİŞAN

Kandilli’de ulaşım ve çöp sorunu kalmayacağını da kaydeden Aydın, “Kandilli’nin göbeğinde gelip yol kenarlarına hafriyatları atıyorlar. Bu manzaraya yakışıyor mu? Kandilli bu değil, hak ettiği nokta burası değil. Biz bu manzarayı bir bütün olarak değiştireceğiz. Yolların sağlıklı bir hale gelmesi lazım. 2- 3 km. yolunu yapamıyorlar. Araçlar zor geçiyor. Alternatif yol güzergahları lazım. Alt Yapısıyla yoluyla, çevre düzenlemesi ile bir bütün halinde dizayn edeceğiz. Ondan sonda 20 yıl yaptığımız hizmetler kalıcı olacak. Yapıp ta birkaç yıl sonra yıkılıp- dökülmeyecek, yolları su giderleri ile genişletme çalışmaları ile asfaltı ile yapacağız.

Normalde belediyelerin ilk önce yapacağı şey, anayollar. Kandilli ve Gökçeler’de 3 sanayi kuruluşu var. Bor-Cam, Hema ve TTK var. Belediye olarak bu işletmelerden vergi alıyoruz. Haliyle hizmet götürmek zorundayız. Günlük Kandillinin gelen giden işçilerle trafiği 5 bin kişi. Bu kadar kişinin taşımacılığı bu bozuk yollardan sağlanıyor. Kandilli Gökçeler arasındaki yolu kısa sürede yapıp halkın kullanımına sunacağız. Vatandaşımız, sürücülerimiz TTK’nın 50 yıl önce yaptığı Arnavut taşı döşenmiş yollarından geçiyor. Bu taşlarda artık hizmet ömrünü tamamlamış, bu mudur, Vatandaşa reva görülen hizmet? İşte biz hizmet etmek için, bu sorunları çözerek, vatandaşı derdine derman olmak için göreve talibiz. Kandilli’de ve Gökçeler’de yol sorunu kalmayacak hem de en 20 yıl dayanacak yollar yapacağız.”

SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ.

Kandilli ve Gökçelerde yeterince su olmasına karşın su sorunu yaşandığını vurgulayan Aydın, şöyle dedi. “Şimdi ki Belediye Başkanı 10. yılını tamamladı. Yaptığı su projesinin yanlışlığının farkına vardı. Biz 30 Mart akşamı görevi devir aldığımız da, İyi bir su projesi yapacağız. Şimdiki sorun suyun, sağlıklı bir şebeke ile toparlanamadığından su kayıpları aşırı derecede. Şimdi ki Belediye Başkanı, yeni yaptığı projenin sağlıklı olmadığını görmeye başladı. Biz bunlar üzerinde tüm bölgeyi birbirine bağlayacak şekilde şebekeler yapacağız. Özellikle bazı mahalle ve sokaklarımızda su sıkıntısı hat safhada, evlerinde vatandaşların içecek suyu bulunmamakta. Biz yapacağımız çalışmalarla belediyenin sağlıklı suyunu vatandaşların kapılarına getireceğiz. Temel olan yaşam hakkı olan su sorunu çözeceğiz.”

GÖKÇELERE PİKNİK ALANI YAPIYORUZ

Gökçeler Bölgesinde atıl durumda bulunan piknik alanı bulunduğunu ve bu alanı vatandaşın piknik ve mesire alanı olarak kullanımına sunacaklarını anlatan Aydın sözlerini şu şekilde tamamladı:

Vatandaşın yaz- Kış kullanabileceği piknik alanları oluşturacağız. Gökçelerde bulunan Şelale Piknik alanı da bunlardan biri. Biz Ereğli Belediyesinden teknik konuda, proje konusunda yardım alarak burası için güzel bir proje hazırlatacağız. Buraya bir tesis olması gerekiyor. Genelde hep bahsettiğim sosyal konulara öncelik vereceğimiz çalışmaların başında Gökçelere yapacağımız bu piknik ve mesire alanı geliyor. Buranın sosyal tesislerini de yapacağız. Yolunu da, her yönüyle vatandaşın kullanımına açacağız.

Bölgemizde terk edilmiş tesisler nasıl değerlendirilir bunu herkes görecek. Terk edilmiş tesislerimiz var bunların kullanıma açılması için neler yapabiliriz bunu değerlendireceğiz. Araştırmalarını yapacağız elimizden gelen tüm yolları araştıracağız.

CAMİİLERİ TEMİZLEYECEĞİZ

İlçemizde bulunan Camiiler konusunda önemli çalışmalarımız olacak. Bu camilerin temizlenmesi için bir ekip kuracağız. Kurulacak bu ekip camileri temizleyecek. Bizler deterjanından diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Müftülük ile ortak projeler üreteceğiz. Çok değerli imamlarımızın talep ve istekleri bizim için emir olacak. Ne beklentileri varsa, ne istiyorlarsa ibadethaneler konusunda biz gereğini yapacağız. Dini bayramlarda camilerimizi sosyal alanlara dönüştürüp, şenlik havasında dayanışma ve kaynaşma günleri yapacağız. Cemaatimizle insanlarımızla bir araya geleceğiz. Bayan Cenaze yıkayıcısı yok mesela bunu sağlayacağız. Eksikleri biliyoruz ve çözeceğiz.”

PAZARYERİ CANLANACAK KADIN MERKEZİ KURULACAK

Pazaryeri Kandilli ve Gökçelerin merkezi sayılır. Eskiden Ticarethaneler vardı. Pazar vardı. Şimdi bu bölgeyi yeniden eski günlerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Pazaryerini atıl durumda bulunan binaları en iyi şekilde değerlendirerek, gerek kadınlarımıza, gerek yaşlılarımıza yönelik kurs ve eğitim alanları oluşturarak. Mesale pazaryeri ilkokulu Kadın Eğitim Merkezi olacak. Her mahalle için bir projemiz var. Bunu çözecek ekipte…

GÖKÇELERDE ÖĞRENCİ SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Gökçelerde yeni yapılan okulda öğrenci sayısı yetersiz. Burada veliler ile görüşerek bu okulumuzun fiziki kapasitesi doğrultusunda öğrenci sayısını artıracağız. Bu okul kapanmayacak, sahip çıkacağız.

SAHA’YI GENELİŞLETECEĞİZ

Kandilli’de bulunan Boray Baycık stadını genişleteceğiz. Etrafına yeni spor kompleksleri yapacağız. Fıtnees’tan egzersiz aletlerine kadar, spora büyük önem vereceğiz. Stadın hemen yanında uygun arazi var. O araziye hizmetleri yapacağız.

DOĞMA BÜYÜMÜ KANDİLLİLİYİM

Rakiplerinin kendisi hakkında çıkardığı, “Mustafa Aydın Kandilli’yi tanımaz” söylemlerine de sert yanıt veren Aydın, Ben doğma büyüme Kandillideyim. Kandilli de işe girdim, Kandillide evlendim halen Kandillide yaşamaktayım. Benim kadar Kandilli’yi ve Gökçeleri onlar bilmez. 1987 yılından bu yana TTK çalışıyorum halen de çalışıyorum. Beni kandillide tanımıyor diyenler yaptıkları tartışılan kişilerse taktiri vatandaşa bırakıyorum. Burada doğdum, burada büyüdüm, burada yaşıyorum. Kandilli ve Gökçeler’i herkesten iyi bilirim, herkeste benim nasıl biri olduğumu bilir”

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER