"KIDEM TAZMİNATINA KİMSENİN EL ATMAYA HAKKI YOKTUR"

"KIDEM TAZMİNATINA KİMSENİN EL ATMAYA HAKKI YOKTUR"

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, kıdem tazminatı” konusunda açıklamalarda bulundu.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, kıdem tazminatı” konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Eylem Ertuğrul konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Geçmişte üç işçi konfederasyonun birlikte karşı çıktıkları kıdem tazminatı ile ilgili düzenleme bir kez daha gündeme getirildi. Geçtiğimiz süreçten tek farkı, düzenlemenin, ‘Tamamlayıcı Emeklilik’ olarak adlandırılmasıdır.

Adı ne olursa olsun, üzerinde durulmak istenen bu düzenleme, emekçinin kıdem tazminatına el uzatmaktır. Tamamlayıcı Emeklilik demek, kıdem tazminatının yok edilmesi demektir. Kurulacak fonda bir kısmı biriktirilecek olan işçi hak edişleri, işverenin, canı istediği zaman işçiyi işten çıkarması anlamına gelmektedir. Konuyla ilgili yapılan son toplantıya da DİSK’in davet edilmemesi büyük bir hatadır. Türk-İş tarafından ortaya konulan kırmızı çizgiler ise, Cumhuriyet Halk Partisi’nin “bizim de kırmızı çizgilerimiz” dediği noktalardır. Bu kırmızı çizgilerin tekinden dahi taviz verilmesi taraftarı değiliz. Bu çizgilerden uzaklaşmak, yaklaşık on sekiz milyon emekçinin yalnız bırakılması anlamına gelecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in karşı çıktığı maddelerin dimdik arkasında yer almaya devam edeceğiz. Emekçiler neredeyse Cumhuriyet Halk Partisi de oradadır ve olmaya devam edecektir. Bundan sonraki günlerde konfederasyonların alacakları her türlü iş yavaşlatma, grev, eylem gibi kararlarda bu konfederasyonların en büyük destekçisi Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır.

Kıdem tazminatı emekçinin alın teri ve geleceğidir. Çocuklarının nafakasıdır. Bu hakka kimsenin el atmaya hakkı yoktur.”

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 09:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih
Salih - 4 yıl Önce

Aynen c9ok onemli bu konu hükümetin işı gücü kalmadi da emekcinin alinterini hakkını almak kidem tazminati işçinin emekcinin gelecegi garantisidir

SIRADAKİ HABER