Kuzu, 'Kurtuluş reçetesinin oylamasıdır'

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Anayasa milletin milli projesidir" dedi.

Kuzu, 'Kurtuluş reçetesinin oylamasıdır'

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Kdz.Ereğli’ye geldi. ‘Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Hükümet Sistemi’ konulu konferans veren Kuzu önemli mesajlar verdi.

Kuzu, Ensar Vakfı Kdz.Ereğli Şubesi tarafından Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen ‘Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Hükümet Sistemi’ konulu konferans için Ereğliye geldi. Saygı durusu ve istiklal marşı ile başlayan program vakfın tanıtım slaytı ile sürdü.

Ensar Vakfı Kdz.Ereğli Şube Başkanı Hüseyin Doğru; Öğrencilerimize barınma ihtiyacını karşılamak için ev temin etmek, eşya temin etmek gibi ihtiyaçları karşılamaktadır. Bunları manevi olarak ve milli değerlere sahip olma amacıyla zaman zaman gerek diyanet ile protokol yaparak Kuran Kursu eğitimi vermek gibi, yine vakıf merkezimizde hizmetlerimiz devam etmektedir. Milletimizi ilgilendiren çok önemli bir değişiklik oldu. Milletimizi aydınlatmak, bilgi paylaşmak amacıyla Prof.Dr. Burhan Kuzu hocamızı Ereğliye davet ettik. Kendilerine teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.

Kuzu, yaptığı konuşmada, Aklın yolu birdir. Bu paketin buraya gelmesinde büyük emeği bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin buradan teşekkür ediyorum. Duamız kabul oldu, büyük bir devlet adamlığı örneği gösterdi. Bu anayasa AK Partinin, MHPnin bir projesi değil milli birlik projesidir. dedi.

Cumhuriyet tarihindeki hükümetleri tek tek anlatan Kuzu, yaşanan sıkıntıları anlattı. Demirel, Menderes, Çiller, Ecevit, Özal döneminde Türkiyede yapılan hizmet ve hükümetlerde yaşanan koalisyon ve tartışmalara değinen Kuzu, yeni Anayasada sorunların çözüleceğini belirtti. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde oylanacak maddeler ile ilgili bilgiler verdi.

Siyasi hayatında Özal, Demirel, Erbakan, Yazıcıoğlu ile çalıştığını belirten Kuzu, Ecevit ile de bir kaç kez başkanlık sistemi ile ilgili konuştuğunu ifade etti. Siyasilerin ne düşündüğünü çok iyi bilirim. Hepsi istedi ama fark ne? Hepsi genelde zayıf kaldığı dönemlerde gördüler ülkenin halini. Bugünkü bizim ekip gerek Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ve siyasiler en güçlü olduğumuz zaman bu modeli istiyoruz. 40 Yıldır bu işin arkasından koşuyorum dedi.

Kuzu, ‘’İki başlılığa paydos. İki kişinin olduğu yerde hır çıkıyor. Biz biraz da koalisyonları götürmede zorlanan bir ülkeyiz, zorlanıyoruz. Bu bölgede dirayetli, hakikaten tuttuğunu koparan, sözü geçen liderlerle bu iş yürür.’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER