MECLİS HAREKETLİ GEÇTİ

MECLİS HAREKETLİ GEÇTİ

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumunu Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirdi.

Gündemde yer alan 12 maddenin yanı sıra 2 ek gündem maddesi görüşmek amacıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık daha önce CHP’den istifa ederek bağımsız kalan Abdulkadir Sözer tarafından verilen ancak Meclis’teki tartışmalar nedeniyle gündemden düşen, “sahilde yapılan üst geçide eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu’nun adının verilmesi” önergesini verdi.
Bu arada Kadir Sözer de, “yapılan imar revizyonu sonrası bazı alanlarda yola terkler ve imar durumlarıyla ilgili süre alan çalışmaların ortaya çıktığı, iş yeri açma ruhsatı alabilmenin de zaman aldığı gerekçesiyle bu işlemlerin yapılabilmesi için de Belediyenin verdiği sürenin yetmediğini, bunun da vatandaşı sıkıntıya soktuğunu, bu sürenin aşılmasında belediyenin ise iş yerlerine mühürleme yapıp, ceza keserek vatandaşı daha da sıkıntıya soktuğunu, bu nedenle Meclis kararıyla belediyenin verdiği sürenin 6 ay daha uzatılmasına” ilişkin önergesini Posbıyık, “kanunlara aykırı olduğu” iddiasına rağmen kabul ederken, yine Sözer’in, Cöbekoğlu’nun isminin sahildeki üst geçide verilmesi önergesini ise ‘kendisinin verdiği gerekçesiyle’ gündeme almadı.
Yapılan oylamalarda bazı gündem maddeleri oy birliğiyle, bazıları ise oy çokluğu ile kabul edildi.
Bu arada, Gündemde yer alan ve CHP’den ayrılarak bağımsız kalan Meclis Üyesi Fevzi Ekşi’nin, daha önce belediye tarafından ‘ticari alandan çıkarılma kararı’ alınan pazaryerinin yeniden eski şekliyle kullanılmasına yönelik madde, komisyondan ‘değişikliği onaylamamasına yönelik’ raporu, AK Partili ve bağımsız meclis üyelerinin yanı sıra CHP’li Ali Yağmuroğlu’nun ‘red’ oylarına karşı Posbıyık ve CHP’li 11 Meclis üyesinin ‘kabul’ oyuna rağmen Ekşi’nin önerisi doğrultusunda kabul gördü.
Yine Sözer’in önergesi de aynı grubun oyları ile kabul edildi. Bu arada Bağımsız Meclis üyesi Halil Bozkuş’un, gündem maddeleri arasında yer alan “Spor kompleksinin Devlet Demir Yolları’ndan Hazine’ye devredilen Kırmacı mahallesi mevkisindeki alana yapılması önerisi ise CHP’lilerin 13 ret, diğer grubun 13 kabul oyu kullanmasına rağmen, eşitlik halinde oyu iki sayılan Posbıyık’ın ‘ret’ kullandığı gerekçesiyle kabul edilmedi.
Adeta tarafların karşılıklı “gol atma” yarışına dönen Meclis’in ikinci oturumu yarın aynı yer ve saatte tekrarlanacak. Yarın, bugünkü mecliste komisyonlara havale edilen maddelerin oylaması yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER