MECLİS ,ZAMAN ZAMAN TARTIŞMALARA SAHNE OLDU

MECLİS ,ZAMAN ZAMAN TARTIŞMALARA SAHNE OLDU

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2014 Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi nikâh salonunda gerçekleştirilirken, CHP Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi Üyeleri Gurup Sözcüsü Özkan Özyağcı’nın Ramazan ayı içerisinde 30 taşeron işçisinin işten çıkartıldığını söylemesinin ardından Belediye Başkanı Uysal’ın “2009 yılında siz 300 kişi çıkarttınız” şeklinde konuşması tartışmalara sebep oldu.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclisi Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Ramazan dolayısıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Uysal, Bozhaneli gençlerin kabotaj bayramında yağlı direkten Türk Bayrağını alma mücadelesini takdir ederek, bunun başarılması için ortaya koyulan takım ruhunun Ereğli’ye iyi bir örnek olması gerektiğini söyledi.

Başkan uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi

“Bizler bugünün şehrine karşı değil bugün insanına karşıda sorumluyuz. Bizler bugünden yarına inşa etmenin ve imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Güzel insanların hep güzel şehirleri olmuştur. Bizlerin hedefi güzel insanların yaşadığı daha yaşanılabilir bir şehir kurmak ve onun için çalışmaktır. Geçenlerde katıldığımız hep beraber kutladığımız Kabotaj bayramı için Bozhane gençlerine Bozhane çocuklarına buradan teşekkürü bir borç biliyorum çünkü onların birebir ne kadar güzel ferdi yarıştıklarını, ne kadar güzel kürek çektiklerini, bayrağı almak için ne kadar güzel birlik ve beraberlik içerisinde takım ruhun içinde yarıştıklarını hep beraber gördük. Gerçekten bu incelenmesi gereken, bundan ders çıkarılması gereken son derece önem verdiğim bir konu. Bundan dolayı bu takım ruhu ile çalışan Bozhane gençlerine buradan teşekkür etmek istiyorum”

ŞEHİRLER SADECE İNSAN İNŞAATI DEĞİL AYNI ZAMANDA İNSANI DA İNŞA EDEN CANLI MEKÂNLARDIR

“Bizlerin bütün hedefi bütün insanların uyum içersinde yaşadığı gelişmiş ve sağlıklı bir toplum ve bütün ideallerimiz ve hedeflerimiz de bu. Bizler yaşadığımız şehrin coğrafyasının şifrelerini anlamalıyız ve anlatmalıyız. Ve beni dışarı gidiyorsun diye eleştiren arkadaşlarımıza, bunlar için gidiyoruz bu şifreleri çözmek ve bu şehrin genetiğini anlamak için çalışıyoruz. Çünkü günümüzde ülkelerde şehirler yarışmakta şehirlerin yarışması ön plana çıkmaktadır. Çünkü şehirler sadece insan inşaatı değil aynı zamanda insanı da inşa eden canlı mekânlardır. Bundan dolayı şehrin gelişmesine önem veriyoruz ve bu coğrafyanın şifreleri için uğraşıyoruz”

BİZLER ASLA AMA ASLA KÜÇÜK DÜŞÜNMEYECEĞİZ

“Bizler asla ama asla küçük düşünmeyeceğiz, her zaman büyük düşüneceğiz, büyük düşüncelerde büyük adımlara atılacağız. Çünkü bizler büyük bir aileyiz. Bizim gibi bir aileye yakışanda budur. Bizler küçük sorunlardan, cüce sorunlardan korkmamamız lazım üstüne gitmemiz lazım. Çünkü gerçekten bizler büyük bir aileyiz”

TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Dün gece yoldan geldi, yoldan gelince de gece gazeteleri okuyorum hatta bu notları da oradan aldım. Burada geçen aylarda en çok hoşlandığım bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ve bu kardeşimize teşekkür ediyorum ve bu insan ne kadar zeki olduğunu da göstermek istiyorum. Hepiniz tanıyorsunuz, haberde şöyle yazıyor ‘’ Ereğli’nin maskotu Milyoncu Ferdi ‘’. Milyoncu Ferdi şöyle demiş ne kadar sıcak bir tabir. ‘’ Allah’ım Hüseyin abimin günahlarını affetme’’. Ben buradan kendisini gerçekten saygıyla selamlıyorum kendisine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten varsa bir günahım af olmasın affedilmesin diyorum ve ben bu kadar güzel insanı hepiniz tanıyorsunuz kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum Milyoncu Ferdi kardeşimize”

ALDANMAYACAĞIZ AMA ALDATMAYACAĞIZ

“Biz Ereğli’nin her meselesini, her şeyini açık açık şeffaf bir şekilde konuşmak ancak nezaket kuralları içersinde hoşgörü dairesinde konuşmak zorundayız ve konuşmalıyız. Çünkü biraz önce söylediğim gibi biz bir aileyiz, aile olmalıyız ve aile olmanın gerekliliğini de sorumluluğunu da yerine getirmemiz lazım. Bizler bilgili olacağız, donanımlı olacağız, yürekli olacağız ama hepsinden önce misyon sahibi olacağız hakkaniyetli olacağız. Aldanmayacağız ama aldatmayacağız. Dürüst ve şeffaf olalım, şeffaf olmamız lazım. Bizlere emanet edilen her kuruşta yetimlerin, yoksulların, garip gurabanın hatta şehitlerimizin, gazilerimizin hakkı olduğunu asla ama asla unutmayalım diyorum ev bizler unutmayacağız. Biz gerilim siyasetinin tarafı değiliz ve olmayacağız. Bizler Ereğli’nin ve bölgemizin gerçek meselelerine bakıyoruz”

BAŞKANIMIZA EMANET ETTİĞİMİZ TAŞERON İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILIYOR

Gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeleri Grup sözcüsü Özkan Özyağcı’nın Ramazan ayı içerisinde 30 taşeron işçisinin işten çıkartıldığını söylemesinin ardından Belediye Başkanı Uysal’ın “2009 yılında siz 300 kişi çıkarttınız” şeklinde konuşması tartışmalara sebep oldu.

Özyağcı işten çıkartılmalarla ilgili konuşmasında “Sayın Başkan aynen şunu söyledi; ‘ Hiçbir taşeron işçisinin işine son vermeyeceğiz. Olacaksa da bir elin parmaklarını geçmeyecek’ dedi. Bizler son üç ayda, basından da izliyoruz bizim başkanımıza emanet etmiş olduğumuz taşeron işçilerden otuzun üzerinde olan arkadaşımızı işten atarak günaha girmiştir. Yani milyoncu Ferdi’nin söylediği gibi benim günahım varsa çekeyim dediğini ve hatta girmiş oldu ramazan öncesi. Bu arkadaşlarımız ramazan öncesi işsiz kaldılar ve dikkat ediyoruz ki bu arkadaşlarımızın bir çoğu CHP’ye kayıtlı üyeler. Sanki siyaseten cımbızla içinden çekilmiş gibi yapılan bir faaliyet” dedi.
Özyağcı’ya kendilerinin 2009 yılında 300 işten atılmasının hesabını vermesini isteyen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, geçmişte yapılanları incelediğini ifade etti. Özyağcı’nın “Başkanım 300 kişiyi 2009 yılında biz iktidara gelince mi çıkarmışız? Bunu mu söylüyorsunuz kürsüden?” şeklindeki sorusuna Uysal “Evet” diye yanıt verdi. Kendisine verilen o bilgilerin yanlış olduğunu savunan Özyağcı, belediye çalışan bin personelden 645’inin taşeron olduğunu ve 300 personelin çıkartılmasının mümkün olmadığını söyledi. Özyağcı ayrıca Zonguldak genelinde AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde olduğunu ancak hiçbir tanesinde işçilerin işten çıkartılmadığını dile getirdi.

Temmuz ayı meclis toplantısı 2. oturumu  3 Temmuz 2014 Perşembe yarın yapılacak

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER