Ocakcı´dan belediyeye sert eleştiriler

Ocakcı´dan belediyeye sert eleştiriler

Ocakcı´dan belediyeye sert eleştiriler

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, 2016 yılına dairbir değerlendirme toplantısı düzenledi. Ocakçı düzenlediği değerlendirme toplantısındaKdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysalı verilen sözlerin yerinegetirilemediğini iddia ederek eleştirdi. Başkan Ocakçı düzenlediği toplantıdaşunları söyledi;

  TAMAMEN YANLARINDAYIZ AMA … ‘’

İlçede insanların yüzünün gülmediğini, işsizliğin deçığ gibi büyüdüğünü anlatan Ocakçı, Dükkanlar kapanıyor. Köylerde mezarkazacak genç yok. Genç nüfus şehir dışına gidiyor. Ereğli ve Zonguldakın derdibüyük. Kimse bu yoksulluğu bu garipliği anlamıyor. Bir Halep yardım gecesidüzenlendi. Tamamen yanlarındayız, asla da karşı değiliz. Halepe yardımedilmeli ama önce benim memleketimdeki garibana yardım edilmeli. Benimçevremdeki insanlar aç, önceliğim Halep olmamalı. Öncelik Zonguldak, BatıKaradeniz tüm Türkiye sonra da Halep olmalı. Belediyenin asli görevi başındakişu kelimeyi unutmasın, Kdz.Ereğli Belediyesi, Halep Belediyesi değil. Aslındaanlatılacak milyonlarca şey var dedi.


‘’SELFELAKETİ YAŞANDI’’

Geçtiğimiz yıl Ereğlide bir yağmur vakası yaşadık.Biraz yağmur fazla yağdığı anda sel ile bir tanışmamız oldu. Yaşadığımız selfelaketi bize bu sene ne yaşayacağımız ile ilgili küçük küçük bilgiler vermeye başladı.Yağmur her zaman çok yağıyor, rögarların kapalı olması, yağmurlama hattınındoğru incelenmemiş, yapılmamış, tedbirin alınmamış olması, OSB, Kışla ve çarşıbölgesindeki felakete neden verdi. 

‘’BU KAR EREĞLİDE BİZLERE İLKLER YAŞATTI’’

 Kar ile mücadelede,maden bu kadar iyi çalışıyorlardı, Halk Otobüsleri niye kar küreme aracı aldı?Çünkü belediyenin yetmediğinden, ulaşamadığından ve hizmet eksiğinden dolayıaldı. Bu kar Ereğlide bizlere ilkler yaşattı. Kardan dolayı Ereğlide ilk kezCumartesi pazarı yapılmadı ve oraya ulaşılamadığı için pazar kurulamadı.Allahtan bu sene çok fazla kar yağmadı, 1 gün kar yağdı. Şuanda hastanenin birdiğer yolu şuanda kapalı. Ereğlide şuan kar yapmıyor ama yolun biri kapalı.3-4 Gün önce hava bir buzlanma yaptı ve Ereğlide mahalle araları değil anaarterler kapandı. 

‘’EREĞLİDETERMİNAL SIKINTISI BAŞLADI’’

Ereğlide terminal sıkıntısı başladı. 27 Ocak 2015tarihinde bir basında terminalin 90 gün içerisinde biteceği 10 Mart 2015tarihinde firmanın teslim edeceğini ve açılış yapılacağı söyleniyordu. Ne zamanaçılacak, ne zaman hizmet verecek bunların hepsi muamma. Bir mimar olaraksöyleyeyim terminalin açılması için önce mülkiyet sorununun çözülmesi lazım. Buda belediyenin işi ama ne yazık ki ne bir çözüm var ne de çözüme dayalı birçalışma var. Terminali açamıyorlar çünkü terminalin bağlanacağı kavşak yerdeğiştiriyor. Kavşağın yeri geçtiğimiz hafta yine değişti. Bir öyle kavşak varki yaklaşık 10 defadır yeri değişiyor. Kavşağın nerede olduğu nereye bağlandığıbelli değil. Ocak ayı meclisinde konu gündeme gelecek. Yerinde durmayan birkavşak görmedim.  

‘’BARİHALKI KANDIRMAYIN’’

 2 Ay öncebelediyenin çıkardığı bültende bir haber gördüm, yaptıklarımız diye.Gülümsedim. Köseağzı yolu önceki gün yine çöktü, kaçıncı kez çöktü, 3. Böyleydiböyle yaptık düzelttik dediği kendi yaptığını kendi düzeltti. Köseağzının yoluöyle 20-30 kilometre değil, 1,5 kilometre civarında. Bu hadsizliği yapmayalımdiyorum ama benim meclisimde inşaat mühendisleri, mimarlar var, hiç değilsebeceremiyorsanız biz size doğruyu söyleyelim. Çünkü artık oyun oynuyorsunuz.Kendi yaptığınız yerler çöküyor, sonra yaptığınızı düzelttik diyorsunuz. Barihalkı kandırmayın, birşey yapamadığınızı çıkın söyleyin. Biz bu işi yapamıyoruzdiyin. 

‘’CAMİYAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ, BİZ CAMİNİN YERİNE KARŞIYIZ’’

 İmar planlarına vemetre kare esaslarına bakarsanız, 3 çeşit cami vardır. Küçük, büyük ve ensonundaki büyük merkez  cami. Küçük cami 2 bin 500 metre karecivarındadır, büyük cami 5 bin metre kare civarındadır onların dediği gibi isebu caminin metre karesi 10 bin karedir. Bizim kent meydanımız kaç metre kare?Bizim kent meydanımızın tamamını harcayamazsınız. Kent Meydanının halka nefesalanı olarak açılmasıdır. Biz bu memlekete cami yapılmasına karşı değiliz. Bizcaminin yerine karşıyız. Caminin yeri yanlış. Bu şehir bir protokol camiyi hakediyor ama oraya değil. Daha trafiği kilitlemeyen, insanların dolaşabileceğialanları elinden almayan ve daha fiziki şartları daha doğru olan bir yereyapılmasını istiyoruz. Kent Meydanı bir şeyi ifade edecekse bu kentte kentmeydanı ile cami ayrı yerlerde olmalı. Kent Meydanının belediye parasınıvererek yerini aldı.  

‘’SÖZLERİNİTUTMAYA DAVET EDİYORUZ’’ 

Murat Taksinin orada olan kavganın nedeni otopark, yanitrafik. Şehri kilitliyoruz ve bu kilidi bir gün açamayacağız. 1-2 Haftadırşoför esnafını dolaşıyorum. Taksici ve otobüscüleri, kentte araç ile parakazanan insanlarla konuştum. Herkesin derdi aynı otopark. Şoför esnafıbıkkınlık geçiriyor. Gözümüzün önünde örnekleri de var. Orta cami güzergahındaiki otobüs yan yana geçemiyor. Bu sorunları ben mi çözeceğim belediyeyi yönetenlermi çözecek? Yeni belediyenin olduğu yerdeki trafiği gördünüz mü? Otobüsler,taksiler, pazarcı yan yana, bir de kenarlar ücretli otopark. Sonuç modern birEreğli. Yol kenarında topladığın paralarla bu kente bir otopark alanı, otoparksahası yapmak zorundasınız. Kent meydanının altına en azından altına 3 katotopark sığdırmalısınız. Hizmet kenti bir 50 sene sonrasına hizmet vermekrahatlatmak için yapılır.   

SU ZAMMI GİRİŞİMİ 

Su zammı yeni yıl geldiortaya konulmaya başlandı.  Seçimkampanyalarında Ereğlide suyu ucuzlatacağız, neredeyse bedava vereceğizdiyenler ikinci kez zam derdindeler. Biz CHP meclis üyeleri olarak önergemizikabul ettirip ilçede suyun düşmesini sağlayan grubuz. Açık ve net ifade edeyim,suya zam yapılmaması için elinden ne gelirse yapacaktır. Ereğliye ucuz suiçereceğiz sözlerini hatırlatarak sözlerini tutmaya davet ediyoruz.  

‘’HİÇBİRİYAPILABİLİR DEĞİL, HAYAL GÖRMESİNLER’’

O meşhur vizyon projeleri için bir cümlem var. O vizyonprojeleri hakkında söylenecek tek söz hiçbiri yapılabilir değil. Eğer bu vizyonprojelerini biz yaparız diyorlar ise bu saatten sonra 1,5 yıl içerisindeapartman inşaatı bitmiyor. Hayal görmesinler, kamuoyunu da meşgul etmesinler.Elmatepenin kamyon garajının orada birşey yapılacakta daha kararınıveremediler. Su parkı yaptık, başka birşey yaptık en son çocuk parkı yapar vebu iş biter. Elmatepeye şimdi üst geçit yapacaklar burada bir terslik var. Karayollarındakiüstü geçidi devlet yapar, belediye değil. Ama benim belediye karayollarınınişini yapıyor, ben soruyorum belediyenin işini kim yapıyor?  

‘’SADECEADI VAR, KENDİ YOK’’

Belediye başkanı Bizim için yan gelip yatma ve boş lafüretme dönemi bitmiş demişti, kendisi böyle bir cümle koydu. Hadi bakalım, 3sene bitti. Şimdi çalışacağız dönemi başladı. Bu iş aynı Devrek yolunabenziyor. Sadece adı var, kendi yok. 3 Dönem milletvekili gördü, plan olmadan,vaat ve umutlarla şimdi 2018 denildi.  

  BÖYLE YÖNETİM GÖSTERMEK BU HALKA REVADEĞİL

 Çok üzülereksöylüyorum bu kentin halkına böyle yönetim göstermek bu halka reva değil. Çokenteresan olaylarla da karşılıyoruz bu kentte. Bazı gazetelerde üzülerek EreğliBelediyesi ile ilgili çok enteresan iddialar görüyoruz. Öyle enteresan iddialarvar ki Ereğli Belediyesinin kurumsal yapısına zarar verecek. Kimse EreğliBelediyesine bu şekilde iftira atmasına izin vermemeli. Kamuoyuna açıklamayapmalılar. Bu kentin belediyesi benim gurur duyduğum kurumdur. Gurur duyduğumkurumu zedelemeye, isminin abuk sabuk şeylerle anılmasını sağlamaya kimseninhakkı yok. Çıkıp dava açacaklar, halkı bilgilendirecekler. İftira ise biz degelip yardımcı olacağız. Kimliğin zedelenmemesi için dava açacaklarsa açsınlar.Dava açtıklarını da bildirsinler, kamuoyu bundan rahatsız.

 ‘’GÖNÜLRIZASI VE ZEVK İLE EVET DEDİK’’

 Eğitim kampüsükazandırılmasına gönül rızası ve zevk ile evet dedik. Boy boy projeler bittiresimleri vardı. Aralık ayı meclisinde alınan bir belediye meclis kararınıyetkilendirmeyi basın mensupları kaçırdı. Hani buraların projeleri bitmişti.Eğitim fakültesine, evet dedik ve istedik. Ereğliye 10 bin yeni öğrencigelecekti. Ereğlinin tanınmışlığı, ekonomisi ve gelişmesi için o kadar güzeldiki ama yine sayelerinde bir ilk ile karşılaştık. Ereğlide fakültenin yıkımihalesi Ekim veya Kasım ayında yapıldı. Daha yıkımına yeni başlandı, daha neyapacaklarına karar vermediklerinden oldu bu. Yıl 2016nın Aralık ayı ve bundan3 gün sonra 2017 yılı. Eğitim fakültesini nasıl yapacaklar ben merak ediyorum.Ereğli ilkleri yaşadı, aslında traji komik birşey. Burası öğrenci cennetiolacak dedik, her yerde öğrencimiz olacak dedik. Erdemir bir söz verdi,metalürji fakültesi yapacağım dedi. Ereğlinin ilki yaşadığı birşey var, Ereğlininbir turizm fakültesi var. Eğitmeni, dekanı, herşeyi var bir tek öğrencisi yok.Gözün aydın Ereğli, fakülten var öğrencin yok.  

‘’BUMEMLEKETİ YOZGAT MI, ÇENGELKÖY MÜ YÖNETİYOR? ‘’

Bir Yozgat milletvekili çıkıyor Ereğli Devlet Hastanesinebaşhekim öneriyor. Keten helva yandı. Şehir dışından bir adam geliyor camişuraya yapılacak diyor, biri başhekim atıyor. Biz Ereğlililere fikir danışan,kaale alan yok. Bu memleketi Yozgat mı, Çengelköy mü yönetiyor? Kendinizegelin. Herkes başhekim şu, bu olacak diyor. Bu topraklarda hiç mi doktor yok,hiç mi bu işi bilen yok. Bu topraklar bir doktor yetiştiremedi mi? Şehirdışından doktor mu ithal edeceğiz. Yok öyle şey bu memleketin çocuğuolmalı  

‘ ‘ ZAM YAPILSIN ‘’

Ocakçı son olarak Ereğli Belediyesinin kendi personelinede zam yapması gerektiğini vurguladı.



Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER