Öztrak, Bütün güç milletin elinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kdz Ereğli’ye gelerek Çatı aday Prof dr Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

Öztrak, Bütün güç milletin elinde

gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kdz Ereğli’ye gelerek Çatı aday Prof dr Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

Öztrak beraberinde Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat, Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve partililerle birlikte güne Gülüç belediyesini ziyaret ederek başladı. Burada Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’la bir araya gelen Öztrak, Ardından Ereğli’ye bağlı Çayırlı pazarını ziyaret edip, Vatandaşlarla tek tek sohbet edip sonrasında Ereğli ilçe merkezine geldi. CHP heyeti ile çarşı esnafını dolaşan Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Cumhurbaşkanı Adayı Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

Öztrak daha sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe merkezinde düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet Tarihinin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirildiğini belirterek şu görüşlere yer verdi; “Bu coğrafyada Türkiye ve bu coğrafyadaki diğer ülkeleri karşılaştırın, 90 yıldır diğerleri ile karşılaştırdığınızda Huzur içinde yaşayan, Huzur içinde bayramlarını kutlayan, ramazanlarını geçiren, Bir Türkiye var, diğer tarafta ciddi sıkıntılar içerisinde kan akan ülkeler var. Biz bu huzuru neye borçluyuz, Biz bu 90 yıllık huzuru Hiç şüphemiz Yok ki Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e onun kurmuş olduğu Cumhuriyete ve bu cumhuriyete halkın iradesini yansıtan Gazimeclise borçluyuz, Şimdi dönüp bu ülkelere baktığımız zaman, bizde ne var ,onlarda bizde olan eksik diye baktığımızda şunu görüyoruz, Parlamenter demokrasi yok, onların bir Gazimeclisi yok, Şimdi bu seçimde 2 tane önemli aday yarışıyor. Bunlardan bir tanesi bir partinin adayı değil, büyük bir uzlaşının adayı ve Parlamenter demokrasiyi savunuyor. Demokrasiyi güçlendirmeyi savunuyor. Diğer tarafta’da başka bir aday, Diyor ki; Eğer ben kazanırsam bana bu parlamenter demokrasi ceketi dar geliyor. Ben bu kuvvetler ayrılığını istemiyorum. Ben Başkanlık sistemine geçeceğim”

“SİSİ BAŞKAN, ESAT BAŞKAN ONLARIN ÜLKELERİNDE HUZUR VAR MI?

Değerli arkadaşlar Ortadoğu’ya dönüp baktığımız zaman ne demiştim, parlamenter demokrasi yok, Ama Başkanlık çok, Sisi orda Başkan, Esat orda Başkan onların ülkelerinde huzur var mı? Yok, Değerli arkadaşlar bu adaylardan biri neden çok Başbakanlık bana yetmiyor, Cumhurbaşkanlığına çıkacağım, Cumhurbaşkanlığı’ da bana yetmez bana başkanlık lazım diyor, Çünkü orada da duracağı yok, Bakınız Aralık ayını hatırlayalım Aralık ayında AKP’lilerin evinde kavga çıktı ve etrafa bir takım dosyalar saçıldı. Bu dosyalarda çok ciddi iddialar vardı. Bu dosyalar da milyonlarca dolar paralar havalarda uçuşuyordu. Ayakkabı kutularında dolarlar bulundu. Başbakan ve bakan çocuklarının adı bu dosyalarda yer aldı. Sonra dediler ki bizlere darbe yapmak için bu dosyalar ortaya çıktı dediler. Ortada şimdi bu iddialar var. Ben Türkiye’de Başkanlık sistemini kuracağım diyen 12 yıllık statükonun perçinlenmesi için yukarıya çıkacağım diyen ve 12 yıldır iktidarda olmasına rağmen yeni Türkiye kuracağım diyen Türkiye’yi kadın erkek, alevi Sünni, kürt, Türk, diye ayıran birbirine düşüren, kutuplaştıran bunun üzerinden siyaset yaparak başkanlık sistemine geçmek isteyen bir aday var”

“BÜTÜN GÜÇ MİLLETİN ELİNDE”

Türkiye’nin gidişatına milletin yön vereceğini ve ülkenin kaosa götürülmesine milletin ´dur´ diyeceğine inandığını belirten Öztrak, sözlerine şöyle devam etti: “Bu seçim otoriter başkanlık rejimine gidiş ile parlamenter demokrasinin gerçek bir demokrasinin Türkiye´de kökleşmesi tercihleri arasında yapılacak bir seçimdir. Ben halkımızın bu tercihi gerçekten parlamenter yönde yapacağını ülkedeki demokrasiyi giderek yutan bu son gelişmeler bu ülkeyi kaosa götüren kara delik demokratik bütün müesseseleri yutan bu gidişi bir yerde durduracağını orta doğuya gidişte ki bu otoyoldan çıkıştaki son fırsatı çok iyi değerlendireceğini yeniden demokrasiye huzura kardeşliğe birliğe beraberliğe bu ülkeyi götüreceğine inanıyorum. Her şeyi millet yapacak. Bütün güç milletin elinde. Millet ne eylerse güzel eyler. Hiç merak etmeyin. Gayette güzel olacak.”dedi.

“EGEMENLİK YETKİSİ MİLLETE AİTTİR”

Egemenlik yetkisinin millete ait olduğunu belirten Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Egemenlik yetkisi millete aittir. Türkiye Cumhuriyeti adına egemenlik yetkisi Anayasamıza göre milletimize ait. Ancak milletimiz yine anayasaya göre egemenliğini yetkili organlar kanalıyla kullanıyor. Bir diğer hüküm ise bu egemenlik yetkisi tek bir kişiye sınıfa yâda zümreye bırakılamaz diyor Anayasa. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet’te de Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sında egemenlik yetkisi yaşam bulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Büyük Önderimizin devrimleriyle halkın egemenliğine dayalı Cumhuriyet’i kurmuş ve yetkileri paylaştırmıştır. Anayasamıza göre yargı yetkisi mahkemelere, yürütme yetkisi bakanlar kurulunca kullanılıyor, yasama yetkisi parlamento tarafından Cumhurbaşkanı ne yapıyor? Cumhurbaşkanı bu organların uyumlu çalışmasını gözetiyor sadece. Siyaset yapmıyor, yetkileri tek elde toplamıyor. Sadece o ülkede huzuru barışı uyumlu çalışmayı gözetiyor. Peki ne diyor Tayyip Erdoğan ben seçilirsem bütün yetkileri kullanırım diyor. Bakanlar kuruluna başkanlık ederim, yürütme yetkisini alırım diyor. İktidar partili milletvekillerini seçerim, yasama yetkisini kendim kullanırım onların kanalıyla ve ben Cumhurbaşkanı olarak yüksek yargı organlarına hakim ve savcılar yüksek kurul üyelerini seçerim yargı yetkisini de ben kullanırım diyor. Anayasamızda egemenliğin tek bir kişi tarafından kullanılamayacağı diğer organlar tarafından ayrıştırılarak kullanılacağı nerede kalıyor? Böyle bir rejime ne deniyor o zaman? Böyle bir rejime demokrasi denilebilir mi? Bugün Recep Tayyip Erdoğan’la gelinecek nokta Anayasa’nın iptali noktasıdır. Rejim değişikliğidir, diktatörlüktür, padişahlıktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkede rejim değişikliğine bu ülkede padişahlık yönetiminin kurulmasına Cumhuriyet’in ortadan kaldırılarak Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne geçişe hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Hep beraber omuz omuza 10 Ağustos’ta yeni bir başlangıç yapacağız”

“İLK KEZ HALK OYLAMASI İLE SANDIK BAŞINA GİDECEĞİZ”

10 Ağustos Pazar günü Türkiye yeni bir seçime girip, 91 yıllık Cumhuriyetimizde yeni bir Cumhurbaşkanı seçileceğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İlk kez bir halk oylaması ie bir Cumhurbaşkanı için sandık başına gidileceğini belirterek şunları söyledi;

“ Bu çalışmalar kapsamında günlerdir köy, köy, belde, belde mahalle mahalle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımıza destek olmak amacıyla Bugünde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekili genel başkan yardımcısı ekonomi politikalarından sorumlu Faik Öztrak ve Zonguldak Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk, İl Başkanımız Halil Furat’ı ilçemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bugün Çalışmalarımız Gülüç Belde ve Belediye ziyareti ile Başladı. Sağolun Genel Başkan Yardımcımız Sayın Öztrak ile birlikte İlçemize bağlı Çayırlıpazarını ziyaret ettik, Ardından İlçe Merkezine gelip çarşı esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik, Ben bu vesile ile Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekilimize, İl Başkanımıza ve İlçe Yöneticilerim ile tüm partililere çalışmalarımıza verdiği tüm destekten dolayı çok teşekkür ediyorum “dedi.

“ZONGULDAK HALKI BU GİDİŞHATA DUR DİYECEKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ise çalışmalara yaklaşık 1 aydır aralıksız olarak devam ettiklerini belirterek şu görüşlere yer verdi;

“Zonguldak’ta basmadık toprak parçası bırakmadık, Her yere gidip, her vatandaşımızın elini sıkıp, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istiyoruz. Zonguldak’tan aldığımız izlenim Sayın adayımıza çok büyük destek olduğunu ve Genel Başkan Yardımcımız’la Tekirdağ’da Yüzde 60,yüzde 70’leri bulur diyoruz, Bizde Yüzde 55 ile yüzde 60 arasında bir oy bekliyoruz, Çalışmalarımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız Enerji ve sinerji bunu gösteriyor, İnşallah bu yoğun çalışmamızın karşılığını 10 Ağustos’a hep birlikte yaşayıp göreceğiz, Bir şey kalmadı Zonguldak halkı Demokrasiye, Cumhuriyetine inanan bu yolda mücadele veren, yollarda emek mücadelesi veren bir halk, bunun için olumsuz giden bu gidişhata, ülkenin getirildiği bu olumsuz duruma dur diyecektir, Hep birlikte bunu ayın 10’nda yaşayarak göreceğiz, Bu kapsamda bizlere destek vermek için önceki gün Genel Başkan Yardımcımız Yakup Akkaya Zonguldak’a gelip çalışmalarımıza katıldı. Aynı Zamanda Zonguldak Milletvekillerimiz Prof Dr Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’te Çalışmalarımıza katılarak bizlere destek verdi. Zonguldak esnafını ve Demokratik Kitle Örgütlerini gezdik, Şimdide Sağ olsun Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak gelerek Ereğli ve Zonguldak’taki çalışmalarımıza katkı verdi. Bunun bize büyük bir güç kattığını ve büyük destek olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER