POSBIYIK AÇIKLIK GETİRDİ

POSBIYIK AÇIKLIK GETİRDİ
 
gundemeregli.com-
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Posbıyık makamında düzenlediği basın toplantısında basında çıkan Cöbekoğlu ile ilgili konulara değindi. Cöbekoğlu ile devamlı olarak biz beraber olduklarını kaydeden Posbıyık, “Cöbekoğlu’na Türkiye’nin en büyük ödülünü veriyorum, Cöbekoğlu ile aramda ne olabilir ki “dedi.

İşta Posbıyık’ın yaptığı basın toplantısından satırbaşları

SICAK DİYOLOGLARIMIZ VAR

“Köksal Toptan ile çok sıcak diyaloglarımız var. Tabiî ki Fazlı Erdoğan’la da çok sıcak diyaloglarım var Fazlı Erdoğan’ı çok severim en çok ta onu severim, Candan ile de iyi diyalogum var, siz bakmayın öyle dışarıda gemici kavgalarına falan Fazlı Erdoğan’la en çok onunla konuşuyorum.

Mesela Belediye Başkan adaylığı için çok mutlu oldum bir açık kapı bırakmış belediye başkan adayı olacakmış. 2 gündür o kadar mutluyum ki havalarda uçuyorum aday olacak diye. Fazlı beyle aramıza girmeyin bende, onu severim o da beni sever” dedi.

Gazetecinin “Fazlı Erdoğan partiye davet ediyor ilçe başkanı bu kapıdan içeri giremez” şeklindeki söyleri sorması üzerine “İlçe Başkanı ona hayır diyemez, İlçe başkanı onun adamı, ilçe başkanı bana diktatör mü demiş sözüne karşılık ise ilçe başkanı benim muhatabım olabilir mi? Seçimle gelmedi ki! Ben seçimle geldim, Seçim ile gelmiş ilçe başkanları ile muhatap olurum. Adam seçimle gelmemiş diktatör sensin yani bir seçim becerip oraya seçilmemişsin. Fazlı Erdoğan ne derse onu yapıyorsun Ercan (Candan) bey’de hissediyor mu bilmiyorum. Hepsi bir kumpanya.” diye konuştu.

ZAM TALEBİ VAR

ERDEMİR Ereğli Belediyesine verdiği şehir şebeke suyuna 6 kat zam yapma kararı aldı. Bu kararı bir dilekçe ile belediyeye bildiren ERDEMİR kararın 1 Temmuz itibariyle uygulamaya sokulacağına dikkat çekti.

Öte yandan ERDEMİR, 1994 yılında yaptırdığı Kızılcapınar Barajının yüzde 28’e tekabül eden 18 Milyon 132 Bin 425 TL’lik maliyet giderinin 2013 yılına kadar şirketlerine ödenmesini istedi.

Konuya tepki gösteren Posbıyık, ERDEMİR’in emlak vergileri sebebiyle belediye ile bu şekilde bir diyaloga girdiğini iddia etti.

Posbıyık, bu iki dilekçe ile adeta tehdit edildiklerini kaydederek, emlak vergisi konusunda kendisinin yapabileceği bir şey olmadığını karar verenin de kendisi olmadığını kaydetti.

Açıklamasında Edemir’e yüklenen Posbıyık, emlak vergisi fiyatlarının düşme şansının olmadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER