'Sadece halka hesap verilecek'

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Yöneticileri, referandum çalışmaları kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

'Sadece halka hesap verilecek'

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, bazı yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları yönetimi ve partililerle birlikte; bugün Emekliler Derneği, Kızılay, Muharip Gaziler Derneği ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği ziyaret etti.

Ziyaretlerde, 18 maddelik Anayasa değişikliğinin neler getireceği konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Çakır, konunun özünü çift başlılığın ortadan kalmasının oluşturduğunu söyledi.

Bu konuda 3’lü kararname örneğini veren Çakır, konuşmasında şunları söyledi:

“Örneğin İlçemize bir yatırım almak için ilgili Bakanın, Başbakanın ve Cumhurbaşkanının imzası gerekiyor. Bakanı buluyoruz Başbakan yurtdışında veya başka bir yerde oluyor; Başbakanı buluyoruz Cumhurbaşkanı Ankara dışında veya yurtdışında oluyor. Böyle olunca ne oluyor? Zaman kaybı ve yatırımların gecikmesi söz konusu oluyor. Bu referandumla bunun önüne geçmiş oluyor. Yani tek imzada işi bitirebileceğiz. 

SADECE HALKA HESAP VERİLECEK

Aziz milletimizden yüzde 50 oy alan başa gelsin ve sadece halka hesap versin. Örneğin MHP ne diyor? Bir gün mutlaka bizden de bir Cumhurbaşkanı çıkacak diyor. CHP’de desin. Gitsinler halkın ayağına, kendi doğruları kapsamında bir şeyler yapabileceklerini halka anlatsınlar, onlar da aday çıkarsınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu dünyada baki değil, yarın yerine başkası gelebilir. İster Ahmet gelsin, ister Mehmet, yeter ki halkın yüzde 50 oyuyla gelsin ve sadece aziz milletimize hizmet etsin, hesap versin. 

BUNLARIN BÜTÜN DÜNYASI, EL FRENİ GÖREVİ YAPMAK!

Geçmişte 450 milletvekilini 550’ye çıkaranlar, bugün sayının 600 olmasından şikâyet ediyorlar. Bakın, bu ülkede CHP’nin çaktığı bir çivi yok. 1. köprüye hayır, 2. köprüye hayır, 3. köprüye hayır, havaalanlarına hayır, kanalistanbula hayır diyenler; gidiyorlar öncelikle kendileri bu hizmetlerden faydalanıyorlar. Bunların bugüne kadar evet dedikleri hiçbir konu yok. Bunların bütün dünyası, bu ülkenin gelişmesini durdurmak için el freni görevi yapmak, el frenini çekmek, bu ülkede yapılan yatırımları durdurmak. 

HALKIN AYAĞINA GİTMEK ZORLARINA GİDİYOR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde tek ele yetki vereceğiz, 5 yılda bir bu yetkinin hesabını da önce biz soracağız, milletvekilleri de bunu denetleyecek. En büyük denetimci millettir. Millet baktı ki güzel işler yapılıyor, kendisi de rahatsa baştakinin iyi adam olduğunu anlıyor. Baktı ki kendisinin zararına gidiyor, yaşam şartları zorlaşıyor, ekonomisi daralıyor; o zaman diyecek ki senin işin bitti. Bu kadar basit. Biz halka gidiyoruz, onlar halktan kaçıyorlar. Çünkü bu güne kadar tepeden baktıkları halkın ayağına gitmek zorlarına gidiyor. 

UZLAŞMA DAHA DA ARTACAK

Bundan sonra gerçek uzlaşmayı, gerçek demokrasiyi birlikte göreceğiz. Niye? Yüzde 50 oya talip olacak bir Cumhurbaşkanı adayı, milletin tamamının görüş ve taleplerini düşünmek zorundadır. Hepsinin içinde yer alacağı bir Bakanlar Kurulu oluşturmak zorundadır. Bundan dolayı uzlaşma daha da artacak. Çok aşırı uçlar hariç, PKK partisi hariç, geri kalan hepsinin duygu ve düşüncelerini bu topraklar barındıracağız; 15 Temmuz’da olduğu gibi, Çanakkale zaferinde olduğu gibi. 

FİGÜRANLIK YAPAN DEĞİL, BAŞROL OYNAYAN BİR MİLLETİZ

Bu milletin yeterince düşmanı var. Allah’a hamdolsun gönül coğrafyamız geniş. Cumhurbaşkanımız bir konuşma yapıyor, Saraybosna’da, Makedonya’da, Kosava’da, Balkanlar’da, Libya’da, Suriye’de, Mısır’da, Ürdün’de, Suudi Arabistan’da, Katar’da karşılık buluyor. Biz artık başkalarının yazdığı senaryolarda figüranlık yapan değil, kendi yazdığı senaryoda başrol oynayan bir milletiz. Cenab-ı Hakk’ın rızasıyla, halkımızın da takdiriyle inşallah biz yolumuza devam edeceğiz. Bu tren kalktı, Allah’ın izniyle, sizlerin de desteğiyle inşallah bir daha durmaz. 16 Nisan’da yapılacak referandumdan güçlü bir şekilde evet çıkması için desteklerini bekliyoruz.” 

DERNEK BAŞKANLARINDAN ‘EVET’ MESAJLARI

Emekliler Derneği Başkanı Ali Ayhan, Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Necati Vurgun da AK Parti heyetinin kendilerine yaptıkları ziyaretten memnuniyetlerini ifade ederek; ülkenin bekası için referandumda evet oyu vereceklerinin mesajını verdiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER