SİYASETTE “GÜNEŞ” POLEMİĞİ

SİYASETTE “GÜNEŞ” POLEMİĞİ
gundemeregli.com-
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Çakır,  Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık’a yüklenmeye devam etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık’ı “güneşin batma zamanı geldi” diyerek eleştiren Çakır, Ereğli Belediye seçimlerini rahat bir şekilde alacaklarını savundu.

4 ay önceden belediye başkan adaylarının belli olmasının kendilerine avantaj katacağını ifade eden Çakır, “Her şeyin doğuşu olduğu gibi batış zamanı vardır mevcut başkanın güneş batma zamanı gelmiştir. Herkes üyelerine sahip çıksın üyelerinin haklı taleplerinde destek olsun.  diye konuştu.

-AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,  Halil Posbıyık’ın üslubunu eleştirerek Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına ‘yağcı,’ Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a ‘burnunu koparırım’ diyen Posbıyık’a duruş ve kaliteleri ile cevap verdiklerini bildirdi. 

 Çakır beraberinde Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Esra Alpago ile parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında son yapılan belediye meclis toplantısı ile çeşitli konuları değerlendirdi.

 Çakır yaptığı açıklamada, Posbıyık’a yüklenerek,  ağır eleştiriler yöneltti. Diktatör yakıştırması yaptı.

İşte Çakır’ın yaptığı açıklamaların satırbaşları:

Belediyenin kayıpları ne olacak?

Her zaman yapmış olduğumuz belediye meclis toplantısından değerlendirmede bulunuyoruz. Öncelikle Sanayi Odası´nın Erdemir ve Belediye ile ilgili yaptığı açıklamalar sonucu belediyenin bir yıl için 13 katına emlak vergilerinin değerini arttırması Erdemir´in buna bağlı olarak değer maliyetlerini yükseltmesi sonucu Erdemir ile Ereğli arasında sıkıntı meydana geldi. Sanayi Odası da en büyük işletme olan üyesi ile ilgili belediyeye daha fazla faydalı olması anlamında girişimde bulunuldu. Sanayi odası başkanına bir belediye başkanının yağcı demesi hoş olmuyor. Sanayi odası başkanının görüşlerine katılıyoruz. İnsanlara ciddi bir vergi maliyeti getirildi doğal olarak bu Erdemir için de önemli. Yüzde bin 300 zam yapılıyor, bin 300 yaptığınız zaman geçerli ise bundan önceki yapmadıklarınız belediyenin kayıplarını nasıl takip edeceksiniz.

Güneşin batma zamanı gelmiştir  

Geriye dönüp baktığınızda Milletvekilimiz Ercan Candan ile ilgili emniyetin yanına milletvekili sokturtmayız burnunu koparırım demişti. Belediye meclis üyeleri, Ereğli sevdalıları diğer meclis üyeleri milletvekilinin haklılığını göstermiş kimin burnunun koparılmasını da göstermiştir. Doğuş olduğu gibi batış zamanı vardır mevcut başkanın güneş batma zamanı gelmiştir. Herkes üyelerine sahip çıksın üyelerinin haklı taleplerinde destek olsun. 

Yanlışı düzeltmek için buradayız

Esra Alpago´da gündem maddelerinde yer alan kredi kullanımına ilişkin detaylı bilgi aktardı. Alpago, Gündem maddeleri ile ilgili bizi ilgilendiren kısım kredi kısmı. Her meclis toplantısında olduğu gibi bu meclis toplantısında da CHP´li grubu ve meclis başkanını samimiyetsiz buluyoruz, kelime oyunları yaparak aynı maddeleri bize getiriyorlar. Biz dürüst bir şekilde düşüncelerimizi açıkladık ve noktayı koyduk. Aynı madde üzerinde tartışmak yanlış boşuna zaman kaybıdır. Biz son meclis toplantısında söylediği yanlış ifadeleri düzeltmek anlamına buradayız. Özellikle üzerinde durmak istediğim konu meclis başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısında demokrat olmadığını kendi ağzıyla söylemektedir, kendisinden saygı da beklemiyoruz. Üslubu Avrupa Kenti olmuş Ereğli´ye yakışmamakta, yüzünün ifadesi, duayen belediye başkanına yakışmamakta. Biran önce bu üsluptan vazgeçmeli, seçilmiş olduğu kadar da AKP´li meclis üyeleri de seçilmiş insanlardır. Teşkilatımız uygun görmüş bizleri listeye yazmış Ereğli halkı da oy vermiştir. Bize gösterilen saygıyı gösterecek, göstermediği sürece de en son meclis toplantısında ağzının payı verildiği gibi her meclis toplantısında ağzının payı verilecektir

Tamamı yalan  

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın mahkeme sonuçları ile ilgili yalan söylediğini iddia eden Alpago konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Bizim açmış olduğumuz davalar ile ilgili söylediği sözlerin tamamı yalandır. Bir davamız Danıştay´da diğer davamız bölge mahkemesindedir. Her zaman ki gibi yalan söylüyor. Meclis toplantısında söz vermedi, o yüzden burada söylemek hissediyorum bütün mahkemelerden aklandım, suçsuzum diye bir ifade kullandı, hiçbir davadan aklanmadı, görevi kötüye kullanmaktan ceza almıştır. Bunun bir açıklamasını da yapacaktır. Hiçbir zaman sorun yaratma taraftarı değiliz. Sokağa çıktığımızda herkes bizim arkadaşımız, dostumuz. Sorun çözmekten yanayız.”

Allahın sopası yok

 AK Partili´li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay´da, Halil Posbıyık´ın üslubuna dikkati çekti. Kalay konuşmasında şunları söyledi: Mart 29´da mahallelerinin büyük bir çoğunluğuna asfalt programı yapmış ve ihaleye çıkmıştır. Arkasından 8 milyon TL´yi ilkinde geçiremeyince nakit yetersizliğini kaldırdı. 30 Mayıs´da belediye ihaleye çıktı, emisyon asfaltı ihalesi. O da emisyon asfaltı. Ereğli Belediyesi sayılan mahallelerde soğuk asfalt yapacak. Ortada bir para isteme var, para istemenin amacını anlatıyor, amaçtan önce yapılan ihaleler var. Belediye Fen İşlerine verdiği yetki ve bütçe yetiyor. Bu 8 milyon TL demek ki kendisine şeker çikolata yapacak, seçimlerde kullanacağını daha önce de söylemiştim. Mecliste ilginç şeyler yaşanmaya başladı, CHP grup toplantısı yaparken AKP´den ve bağımsızlardan gelecek önergelerin red edileceği kararını aldı. Abdülkadir Sözer önerge verdi, uzun yıllar belediye başkanlığı görevini yapan Ruhi Cöbekoğlu´nun isminin verilmesi, dediğim gibi Allah´ın sopası yok, Halil Posbıyık oylamaya sundu, 12 CHP´li zorunlu olarak red etmiş 2 CHP´li meclis üyesi doğru karar kullandı, ne kadar takiye yaptıkları da ortada. Meclis toplantısında çok çirkin ifadeler verdi. Meclis üyelerinin önergesini Başkan Posbıyık rencide edip zayıf gösterme çabasında oluyor. Esra Alpago söz istedi görevliye verilen talimatta, AKP´ye mikrofon verilmeyecek. Ses kısılmaya çalışılıyor falan. Son toplantılarda meclise ilgi ve alaka var. 2 dönemdir meclis üyesiyim, öyle kalabalık görmedim, belediye meclis toplantısının yeni bir yere ihtiyaç var. İç içe oturuyoruz

Kalite farkı var

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlçe Başkanı Fatih Çakır, Halil Posbıyık ile milletvekili arasını açma açıklamalarına sorusuna da, Başkanın ifadesini görüyorsunuz Sanayi Odası Başkanına yağcı, milletvekiline burnunu koparırım diyor. Milletvekilimiz Ercan Candan´ın ağzından hiçbir şey duydunuz mu bir kalite var bir duruş var.

Kendi partisinden istifa eden edene, diktatörlükler yıkılmıştır en son Ereğli´de kalmıştır o da yıkılacaktır. Yanında yıllarca meclis üyeliği yapan Aydın Karadağ´ın dükkanı aynı değil miydi aynıydı? Yanındakilere sesleniyoruz eğer usulsüzlükleriniz varsa kapatın biz gelince kapatırız. Hesabını sorarız. İşine geldiği zaman hukuka uyuyacağız diyor

 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER