Tarih açıklandı

Tarih açıklandı

Tarih açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi kabulüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşmesine ilişkin TBMMdeki grup konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgilili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. dedi.

Erdoğan, erken seçimin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını bildirdi.

Konuyla ilgili yasal sürecin hemen başlatılacağını belirten Erdoğan, YSKnın da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacağını bildirdi.

Erdoğan, Gerek Suriyede yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiyenin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğanın merakla beklenen erken seçim açıklaması:

Sayın Devlet Bahçeli ile bugün çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi sayın Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmuştuk.

TEKLİFİ DEĞERLENDİRME FIRSATI BULDUK

TBMMdeki grup konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgilil teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.

Yönetim sistemi değişikliğini Sayın Bahçelinin desteği ile 16 Nisanda hayata geçirme fırsatı bulduk. Yapılacak ilk seçimlerden sonra yeni sistem devreye girecektir.

Bizim tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüte uygun bir şekilde 2019 seçimine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmuştur.

ERKEN SEÇİM TEKLİFİNE OLUMLU YAKLAŞMA KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK

Sayın Bahçelinin yaptığı çağrıyı yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık.

Seçim konusunu ülkemizin. gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılmasına karar verdik.

Bu açıklamaya göre İYİ Parti secime giremeyeceği belirtiliyor....

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER