Terminalin yeni adı Kdz. Ereğli Atatürk Şehirler arası Otobüs terminali oldu

Kdz Ereğli Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısına , AK Parti grubundan Fevzi Ekşi, Sabri dinç, Yusuf Kalay, Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan ve Turgay Aydın katılmadı.

Terminalin yeni adı Kdz. Ereğli Atatürk Şehirler arası Otobüs terminali oldu


Kdz. Ereğli Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi(AKM) nikâh salonunda gerçekleştirilen Meclis toplantısına, Hasan Pınarcık, Fevzi Ekşi, Turgay Aydın, Yusuf Kalay, Sabri Dinç, Mehmet Erdoğan ve Mustafa Şentürk, şehir dışında olmalarını gerekçe göstererek katılmaması AK Parti grubu adına sıkıntılı başladı. Tatilin ardından yeniden toplanan Ereğli Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında CHP’li grubun AK Parti grubundan fazla olması Meclise damgasını vurdu. Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal 2014-2015 çalışma döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak göreve geldikleri 5 aylık süreci değerlendirmesiyle başlayan mecliste şunları söyledi;“15 bin ton asfalt ihalesi yapıldı. Ereğli’de şuan asfaltlama işlemleri devam etmekte. Bizlere ilk mecliste ‘Asfaltlama yapmayı düşünüyor musunuz?’ diye sorulmuştu. Asfaltlama yapacak paramız yoktu. Bizlere bütçede 1000 bin lira para bırakılmıştı ve biz asfaltlama işlemlerini 15 bin ton ile gerçekleştiriyoruz. Bu arada, 2008 yılından kalan sıcak asfaltlama kredisini de her ay 21 bin Lira ödemek şartıyla ödemeye devam ediyoruz.2008 yılında alınan sıcak asfaltlama kredisini 2018 yılına kadar ödemeye devam ediyoruz. Biz bunları kendi bütçemizden kendi imkânlarımızla yapıyoruz” dedi.

6-7 EYLÜL GİBİ TAŞINIYORUZ
 
Uysal ayrıca, daha önce pazaryeri olarak düşünülen ve daha sonra göreve geldiklerinde Belediye binası olarak düşündükleri AVM binası hakkında şunları söyledi; Biz Göreve geldiğimiz zaman AVM inşaatı yüzde 70’lerde tamamlanmış vaziyetteydi. Buraya pazaryerinde çalışan arkadaşlarımız taşınacaktı. Fakat ilk işimiz buranın Belediye Binası olarak düzenlenmesini istemek oldu. Buraya taşınmaya başladık, Bu hafta sonunda 6-7’sine kadar bitecek tarzda taşınacağız. Tek bir binadan Ereğli halkına hizmet vereceğiz. Modern ve çağdaş bir belediyede nasıl hizmet verilir bu şekilde hizmet vereceğiz.”

“HALKTAN ALDIĞIMIZ HALKA VERİYORUZ”

Göreve gelindiğinde yüzde 30’larda olan Terminal binasının yüzde 80 olduğunu ve Ekim ayında taşınılacağını belirten Başkan Uysal ”Terminalde Çalışmalar devam etmekte. En önemlisi, Liman Başkanlığı bölgesini yıkıp oraya Çınar altı Parkı koyduk. Onun yanı başında da Su Ürünleri’ni de Ereğli halkı ile buluşturduk ve burayı Belediye Sosyal Tesisleri adı altında halkın yaşayabileceği yer haline getirdik. Bizler, halka açık olan yerleri halkın hizmetine açıyoruz. Yani halktan aldığımızı halka veriyoruz. Bunu, birilerine verme peşinde değiliz. Bu Bizim karakterimizi ortaya koyan, yapacaklarımızı-hizmetlerimizi ortaya koyan bir çalışmadır.”dedi.

“DAHA YAŞANIR HALE GELECEK”

Başkan Uysal, Pot başındaki şantiye ve itfaiye alanını Belen Sanayi arasına taşındıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Şehrimizin girişi çok önemliydi. Pot başındaki şantiye ve itfaiye alanını, Belen Sanayi arasına taşıyoruz. Çünkü bu Belen Sanayi’de hafriyat işlerinin bitiminden sonra Pot başı mevkisi temiz hale gelecek. Oralar yine halkın faydalanacağı yerler haline gelecek. Modern bir çocuk trafik eğitim parkı adı altındaki projemizin yüzde 80’ini bitti. Çok yakında Göztepe’ye performans merdiveni ve çocuk gezi alanları yapacağız. Buralar daha yaşanır hale gelecek. Bu arada, imar yönünden de Ömerli, Kıyıcak, Dağlarda eksik olan imar planları süreleri başladı. Alan belirleme ihaleleri yakında çıkacak ve bu bölgelerde imar için gereken yapılıyor. Kızılca pınar projesi çok önemli. Karadeniz Ereğli’nin yıllardır beklediği 50 yılık su ihtiyacını karşılayacak projede kazma vuruldu. Öncelikle Süleyman Beyler Köyü mevkisinde 70 bin metre küp gün kapasitesinde yaklaşık 3 yüz 50 bin nüfusa eş değer bir arıtma tesisi inşaatına başlandı. Bu son sistem bir aratma tesisi ve ihale süreci 750 gün. Direk olarak Kızılca pınar Barajından alacağımız bu su ile Ereğli daha temiz su içecek.”

“HİZMETLER BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILDI”

Başkan Uysal’ın açıklamaları sırasında söz hakkı isteyen CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, yapılan 5 aylık hizmetlerinin kendi dönemlerinde yapıldığını iddia ederek, “Bahsettiğiniz hizmetlerin çoğu bizim dönemimizde yapılmış ve size devredilmiş hizmetlerdir. Tabi ki de belediyede hizmetler devam sağlar. Asfalt konusunda belediye oraya 1 Lira dahi iz bedeli koymuşsa, bu aktarımlarla yapılacak anlamına gelir. Çünkü belediyenin asfalt çalışmaları yıl içinde tamamlanması esnasında ne kadar çıkacağı belli olmadığından böyle bir bedel koyması sadece iz bedeli ile geçiştirilebilir. Yani orada ‘bizim paramız yoktu, bunu bulduk-buluşturduk’ demek bu asfaltı biz yaptık anlamına gelmiyor dedi. Özyağcı, geçtiğimiz ay içinde yaşanan ve Uysal’ın yokluğunda 1 günlüğüne başkanlık görevi verilen Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi’nin ilk icraatı olarak Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek’i görevden alması ile AK Partililer arasında krize yol açan olayı ‘isim vermeden’ hatırlatarak şunları söyledi: “Karadeniz Ereğli Belediyesi 1880 yılında kurulmuş ve bu zamana kadar 134 yıl geçmiş. Bu geçen zaman içinde belediyenin kapısı hiçbir dönem halka kapatılmamıştı. Ama sizin 5 aylık döneminizde; bundan 15 gün önce, kendi içinizdeki bir krizden dolayı vatandaş belediye kapısından içeriye girememiştir. Bu tarihe geçti sayın başkanım. Vatandaşların belediye kapısından içeriye girememesi 134 yıllık Karadeniz Ereğli Belediyesinin tarihine çok kötü sayfa olarak geçmiştir.”


“TERMİNALİN YENİ ADI, KARADENİZ EREĞLİ ATATÜRK OTOBÜS TERMİNALİ OLDU”

Özyağcı’ya cevap veren Uysal, Erdemir çalışanı bazı işçilerin eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı protesto etmek için belediye binası önüne protesto yürüyüşünü emsal göstererek, “Halka kapatılmamıştır. Belediye’nin kapısı her zaman açıktır. Eğer bunları tartışırsak, o zaman sizin döneminizde de halk ilk defa belediyeye yürümüştür. Belediyenin kapısı işçiye, yürüyene, binlerce insana kapatılmıştır. Bunu günlerce Ereğli konuştu. Ben bu tartışmayı burada bitiriyorum” dedi. CHP’li gurubun gündem maddelerine ek olarak sunduğu ilave gündem maddeleri arasında bulunan yapımı devam eden yeni terminaline ‘Karadeniz Ereğli Atatürk Otobüs Terminali’ ismi verilmesi maddesi oybirliği ile kabul edildi.

BAŞKAN UYSAL “KENDİ TERCİHLERİ “

Meclisin sonunda Gazetecilerin Başkan Uysal ’a, AK Partili 7 meclis üyesinin neden meclise katılmadıkları sorusu üzerine Başkan Uysal Kendi tercihleri diye cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER