Turpcu’dan Gmis’e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, beraberinde İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer ile birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi makamında ziyaret etti.

Turpcu’dan Gmis’e ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, beraberinde İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer ile birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi makamında ziyaret etti. 

Zonguldak halkının 3. sınıf insan muamelesi gördüğünü dile getiren Turpcu, “Yollarımızla, yapılan çalışmaları görüyoruz. Zonguldaklı 3. sınıf insan muamelesi görüyor. Siz yürüyün bizde sizlerle birlikte yürüyelim” ifadelerine yer verdi.


“TTK’NIN DURUMU ORTADA”

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, TTK’nın mevcut durumunun ortada olduğunu ve her geçen gün geriye gittiğini dile getirerek, “Yeni göreviniz madenlerimize ve Türkiyemize hayırlı olsun. Biz CHP olarak GMİS’in yanında olduk. Tabiî ki bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Zonguldak bilindiği üzere taşkömürü ile oluşan bir kent. Olmazsa olmazlarımızdan biride taşkömürüdür. Siyasi partiler olmak üzere TTK’yı yaşatmak zorundayız. TTK’nın şuan ki durumu ortalarda ve her geçen gün küçülüyor. Biz TTK Genel Müdürümüzü de ziyaret ettik. Fikir alışverişinde bulunduk ama TTK Zonguldak’ta hiç iyiye gitmiyor. Bu konuda sizlerden de bilgi alıp elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şuan bazı yerlerde üretim durduruldu. Bu durum bizi oldukça üzüyor. Parti olarak bizler emeğe saygı gösteren bir partiyiz ve CHP olarak sizlerin yanınızdayız. TTK’nında kurtuluşu için ne yapılması gerekiyorsa buna da hazırız. 1 Mayıs’ın Zonguldak’ta kutlanacağını duyduğumuzda çalışmalara hemen başladık. Büyük bir katılım sağlanmasını istiyoruz. İlçe ve beldelere yazımızı yolladık. Sendikamız olarak sizlere tam desteğimizi vereceğiz. Bizler sendikamıza TTK’ya ve işçilerimize her zaman iyi bakmış bir


“İTHAL KÖMÜRLE BİZİ ZEHİRLİYORLAR”

Termik santrallerin Zonguldak kömürü kullanacakları konusunda söz verdiklerini fakat şuan ithal kömüre dayalı üretim ile Zonguldak halkının zehirlendiğini de sözlerine ekleyen Turpcu, “Biz kömürü ihtiyacımız olmadığı için mi çıkartmıyoruz. Bizi termik santral diye kandırdılar. Biz zehirlenmeyi kendi kömürümüzü kullanarak kabul etmiştik. Bugün 15 milyar TL parayı dışarıya kömür olarak veriyoruz. Zonguldaklı bu durumu düzeltmeyle ilgili ne bekliyor. ÇATES’de artık ithal kömüre dönecek. Böyle bir şey olabilir mi? Çalışanların da sesi çıkmıyor. Biz bu memleketin sahipleriyiz. Bizde çalışanları, sendikaları ve halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. Ben tüm kuruluşları, sendikaları, halkımızı göreve davet ediyorum. Sendikalardan kendimizin çalışmasıyla ilgili teşvik bekliyoruz. Sol partiler sendikalarla iç içedir ama 12 Eylül darbesinden sonra sendikalaşmaya da barikatlar kurulmuştur. O günlere göre nüfusumuz artmasına rağmen sendikalı sayısı da azalmıştır. Örgütsüzlük ve sendikasızlık başıboşluğun önünü açar. Taşeron sistemi kaldıracağız. Tüm Türkiye’de kamu kuruluşlarındaki taşeronların aynı işçilerini daima kadrolaştıracağız. Yollarımızla, yapılan çalışmaları görüyoruz. Zonguldaklı 3. sınıf insan muamelesi görüyor. Siz yürüyün bizde sizlerle birlikte yürüyelim” ifadelerine yer verdi.


“HERKES ETEĞİNDEKİLERİ DÖKECEK”

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ise konuşmasında bu seçim sürecinde herkesin eteğindekiler dökmesi gerektiğini ve kendilerine kim destek olursa seçimlerde de onlarla yürüyeceklerini ifade ederek, “Sizinde bizimde tempomuz oldukça yoğun. Biz GMİS olarak TTK ve Zonguldak’ı düşünen insanlarız. Bize kim iyi gözle bakarsa bizde onlara bakarız. Bizi gözden çıkartanı bizde çıkartırız. Bize işçi alacaklarını söylesinler. Hepimiz yetişmiş insanlarız. Herkes eteğindeki dökecek. Zonguldak eskiden işçi kentiydi artık emekli kenti olduk. TTK’ya kim iyi gözle bakarsa başımızın üstünde yeri var. Önümüzde 1 Mayıs var. Başta CHP’yi alanlarda görmek istiyoruz. Sizler bu konuda bir numarasınız ve inşallah yanımızda olursunuz” diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER