YİNE ERTELENDİ

YİNE ERTELENDİ

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye meclisinde ilkler yaşanmaya devam ediyor. İki Meclis üyesinin şehir dışında olması sebebiyle Ak Parti ve Bağımsızların çoğunlukta olduğu mecliste ağırlığını kaybeden CHP sıkıntılı anlar yaşadı.

Sık sık tansiyonun yükseldiği mecliste Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Ak Partili ve Bağımsız üyeler arasında tartışmalar çıktı.

Temmuz ayı olağan toplantısını düzenlemek amacıyla Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplanan meclis aritmetiği yapılan yoklama sonrasında CHP 11, Ak Partili 6, Bağımsız 6 üye olarak belirlendi.

Bağımsızların da Ak Partililer ile birlikte hareket ettiğim ecliste CHP’liler 12’ye 11 ile azınlıkta kaldı.

Bir gün önce yapılan toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için Perşembe gününe ertelenen toplantıda hiçbir madde görüşülmeden toplantı Posbıyık tarafından 7 Temmuz Pazar gününe ertelendi.

İlginç diyalogların yaşandığı mecliste Başkan Posbıyık, “Genel arzu üzerine bunu komisyona aktaracağız bunu komisyonda red edeceğiz çünkü yasa dışı bir şey. Arkadaşlarımız derslerine çalışmadıkları için. Halil Bozkuş ve Necat Bakan önerge veriyor. 20 Senelik belediye başkanıyım, bazı arkadaşlarımızı tenzih ediyorum böyle bir meclis görmedim. İlk defa görüyorum Ereğli’nin haline acıyorum. CHP’yi yeni geçerken mecbur olduk bazı şeylere” sözleri ile konuştu.

OY BİRLİĞİ

AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay’da, gündem maddelerinin red edildiğini bu yüzden meclis toplantısının iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra önce red edilen AK Partili meclis önergesi yeniden gündeme alındı ve oy birliği ile kabul edildi.

Bağımsız meclis üyelerinin önergelerinin okunması sırasında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nalan Köseoğlu Selvi arasında tartışma çıktı. Tartışma bir süre devam etti. Başkan Posbıyık daha sonra bağımsız ve AK Partili meclis üyelerinin verdiği önergeleri okuyarak oylamaya sundu.

İLK KEZ BÖYLEBİR ŞEY YAŞANDI

Oylamada gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından Belediye başkanı Halil Posbıyık, 5 dakikalık ara verildiğini duyurdu. Başkan Posbıyık’ın yaklaşık 35 dakika sonra meclise gelerek toplantıyı 7 Temmuz 2013 Pazar günü saat 10.00’a ertelediğini duyurarak salondan ayrıldı. AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay’da, Başkanın kararına tepki göstererek, “Acil durumlarda meclisi terk edebilir meclis ikinci başkanını devam ettirmekle ilgili yetkiyi verebilir. Başkan da meclis ikinci başkanı da terk etti. Normal gündemimiz açılmadı bile. En azından 1 maddenin görüşülüp ondan sonraki maddelerin görüşülüp karara bağlanıp ileri bir tarihe ertelenmesi gerekir. Yapılan tamamen hukuka aykırı bir olaydır. Bizde bunu ilk kez yaşıyoruz. Biz vatandaşlarımızın sıkıntılarını dile getirdik onları gündeme taşımak istedik. Kanunun bizlere verdiği hakları kullanıyoruz, başkan ve meclis üyeleri önerge verebilir diyor biz de önerge veriyoruz oylarsın gündeme alırsın veya almazsın. Başkanımız artık yorulmuş meclisi yönetemiyor” dedi.

Ardından Ak Partili ve Bağımsız Belediye Meclis üyeleri Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile görüşmek üzere Kaymakamlık makamına giderek, mecliste yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2013, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER