15 Temmuz şehitleri anısına okçuluk müsabakaları

- Zonguldak'ta, 15 Temmuz şehitleri anısına okçuluk müsabakaları düzenlendi

15 Temmuz şehitleri anısına okçuluk müsabakaları

ZONGULDAK - Zonguldakta, Türkiye Okçuluk Federasyonu Zonguldak İl Temsilciliği ile Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği kapsamında okçuluk müsabakaları gerçekleştirildi.

Site Spor Salonunda yapılan müsabakalar öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Zonguldak İl Temsilci Önder Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikle 15 Temmuz şehitlerini anmayı amaçladıklarını söyledi.

Darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Alkan, şöyle konuştu:

Ülke tarihinde 15 Temmuz unutulmaması gereken bir gün. Biz bu ekinliği gerçekleştiriyoruz ki geleceğimiz olan çocuklarımızın aklında 15 Temmuz kalsın ve bunu unutmasınlar. Onlar da kendilerinden sonraki nesillere aktarsınlar. Bugün onlar için özel bir gün olacak. Çocukların burada derece almaları çok önemli değil. Önemli olan burada birlik beraberlik içerisinde şehitlerimizin anılması ve memleketimizin bir adım daha ileri gitmesi için faaliyetlerin düzenlenmesi. İnşallah çocuklarımız bu günü unutmayacaktır.

Alkan, çocukların ata sporu olan okçuluğu merak etmeleri ve öğrenmek istemelerinin kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Turnuvada, minik kızlar kategorisinde Tuana Kiret, minik erkeklerde Eren Bayrak, küçükler kategorisinde kızlarda Sudenaz Suna, erkeklerde Enes Yiğit Diriarın, yıldız kategorisinde ise kızlarda Nil Simay Dengizmen, erkekler de Eren Cırık birinciliği kazandı.

Daha sonra dereceye giren okçulara madalyaları verildi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER