3.KEZ BU SEVİNCİ YAŞATTILAR

3.KEZ  BU SEVİNCİ YAŞATTILAR

gundemeregli.com-Türkiye Yıldız Kızlar Futbol Şampiyonası’nın, 26 Eylül günü başlayan final turu müsabakalarında gösterdiği başarıyla finale kadar yükselen ve 29 Eylül günü de final maçında Ankara temsilcisi Fomget Gençlikspor ile karşılaşan Karadeniz Ereğli Belediyespor Yıldız Kızlar Futbol Takımı, muhteşem bir 70 dakika sonrası kupaya uzandı.

Sakarya Erenler Atatürk Stadı’nda oynanan ve saat 12.00’de başlayan karşılaşmada Teknik Sorumlu Ömer Faruk Varlık’ın yönetimindeki yıldız şahinler, ilk yarısını 3-0 önde kapattığı karşılaşmada rakibini 7-0 mağlup ederek, Karadeniz Ereğli’ye üçüncü kez Türkiye Şampiyonluğu sevincini yaşattılar.

35’er dakikalık iki devre halinde oynanan mücadelede takımımızın gollerini 8.dakikada penaltıdan Derya Arhan, 20.dakikada Funda Aydınalp, 30.dakikada Derya Arhan, 36.dakikada Ece Türkoğlu, 41.dakikada penaltından kaptanımız Damla Bozyel, 60.dakikada Filiz Başaran ve 67.dakikada Türkan Sarıkaya attı.

Sakaryalı sporseverlerin dışında turnuvaya katılan il ve ilçelerden gelen taraftarların da tribünlerde yer aldığı karşılaşmayı izleyenler arasında Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Kdz Ereğli Belediye Başkanı ve spor kulübümüzün Yönetim Kurulu Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcımız Nezih Anıl, bazı belediye meclis üyeleri ve kulüb yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Müdürü Erden Or, Gençlik Gelişim Milli Takımları Teknik Direktörü Talat Tuncel ve futbolcuların aileleri de yer aldı.

Kdz Ereğli Belediyespor Kulübü Kadın Futbol A Takımı ve Genç Takım oyuncularının da tribünlerde desteklediği futbolcular , maçın başından itibaren Fomget Gençlikspor karşısında üstünlüğü ele geçirdi. İlk golü erken bulan Belediyespor, 9.dakikadan itibaren de farkı açmak için ataklarını sıklaştırdı. Sahadaki on bir oyuna sonradan giren diğer Futbolcuların verdiği olağanüstü mücadele sonrası da maçtan Kdz Ereğli Belediyespor 7-0 gibi farklı ve hak ettiği bir skorla ayrıldı..

Kız futbol takımı karşılaşma sonrasında da büyük bir coşku yaşadıl.Dakikalarca, kendilerini desteklemek için Karadeniz Ereğli’den gelen sporseverleri ve ailelerini selamlayan Futbolculara kupaları, maçın hemen ardından düzenlenen törenle verildi. Törende ayrıca, üçüncülük maçında Konya İdmanyurdu’nu mağlup eden 1207 Antalyaspor ile yine şampiyonada ikinci olan Fomget Gençlikspor’un kupaları ve madalyaları da takdim edildi. Antalya ve Ankara temsilcilerinin kupalarını almalarının ardından da şampiyon Ereğli Belediye Kız futbol Takımına madalyaları ve şampiyonluk kupası verilirken, “Türkiye’nin en hızlı gelişim gösteren kulübünün futbolcuları” tanımlamasıyla anons edildiler. Karadeniz Ereğli Belediyespor’un yıldız kızlarından ayrıca, bu yıl ki Türkiye Şampiyonası’nda geçen yılın şampiyonu ve ikincisini mağlup ederek uzun ve zorlu bir yolu geride bırakmayı başaran takım olarak bahsedildi. Kupa töreninde 1207 Antalyaspor’a kupasını ve madalyalarını Belediye Başkanı Halil Posbıyık takdim ederken, Ereğli Belediyespor kupasını da Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik verdi. Çelik törendeki konuşmasında; “… Ben kızlarımızdan böyle güzel bir futbol beklemiyordum. Karadeniz Ereğli’nin gençleri beni de çok şaşırttılar. Kendilerini sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir şampiyonluk kazandılar…”, dedi. Futbolcuları kupa merasiminde yalnız bırakmayan Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık da her bir futbolcuya sarılarak kendilerini tebrik etti. Başkan Posbıyık futbolculara hitaben yaptığı konuşmada da; “… Siz bugüne kadar bizleri hiç mahcup etmediniz ve bugün Allah’ın izniyle bir Türkiye Şampiyonluğu kazandınız. Biz zaten size başından beri hep güvendik ve bu güvende de ne kadar haklı olduğumuzu bugün bir kez daha gördük. Hepinize, öncelikle belediye başkanınız olarak şahsım ve Karadeniz Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Bizlere çok güzel ve unutulmaz bir şampiyonluk yaşattınız…”, dedi. Başkan Posbıyık, her futbolcumuza şampiyonluk primi vereceklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2013, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER