Alaplı belediyespor'da ilk kadın futbolcu adayı

Alaplı belediyespor'da ilk kadın futbolcu adayı Alaplı belediyespor yaz futbol okulu açıldı

Alaplı belediyespor'da ilk kadın futbolcu adayı

Alaplı Belediye Spor Kulübü Yaz Futbol Okulu, Alaplı şehir stadında 65 futbolcu adayıyla yaptığı ilk çalışmayla açılışını yaptı. Alaplı Belediyespor futbol okulunda ilk defa bir kadın futbolcu adayı da yer aldı.
Alaplı Belediyespor Kulübü Yaz Futbol Okulu Antrenörleri Gökmen Başoğlu, Murat Uysal ve futbolcu stajyer antrenör Ümit Yılmazer nezaretinde ilk çalışmaya ısınma hareketleri ile başlayan geleceğin futbolcu adayları, top tekniği çalışmasının ardından üç grup halinde mini saha antrenman maçı yaptılar. Miniklerin ilk gün oldukça heyecanlı ve mutlu olduğu gözlenirken, kendilerini göstermek için yoğun çaba harcamaları da gözden kaçmadı.
Alaplı Belediyespor Yaz Futbol Okulu Antrenörleri Gökmen Başoğlu ve Murat Uysal ile Yaz Futbol Okulu sorumlusu Ali Ünlü, yaz futbol okuluna 6 ile 13 yaşları arasında kayıtların devam ettiğini, şu ana kadar 65 futbolcu adayının kayıt yaptırarak, ilk günkü çalışmaya katıldığını bildirdiler. Yaz futbol okulunun iki ay süreceğini bildiren Başoğlu, Uysal ve Ünlü, “Yaz futbol okulunun ardından kış futbol okulu da açmayı düşünüyoruz. Yaz futbol okulunun Ağustos ayında bitimiyle birlikte futbolcu adaylarımıza eğlenceli ir tören ile kurs bitirme ve başarı belgelerini vereceğiz. Bu çocuklarımızdan yetenekli olanlara Alaplı Belediye Spor Kulübü adına lisans çıkaracağız ve u çocukları A takıma kazandırmak üzere altyapı kadromuza dahil edeceğiz. Amacımız bu futbolcu adayı çocuklarımızdan profesyoneller çıkarmak ve milli takımlara futbolcu gönderebilmek. Bu çocuklarımızdan, hiç futbol oynamayanlar dahi zamanla kendilerini geliştirecekler ve yeteneklerini gösterme imkanı yakalayacaklardır. Çocuklarımız burada, futbolu öğrenmenin yanı sıra, özgüvenlerini de kazanıyorlar. Futbolcu olamasalar da büyük bir tecrübe kazanıyorlar ve sosyal yaşama adapte oluyorlar. “ dediler.
 

KADIN FUTBOL TAKIMI DA KURULACAK
Bu arada Alaplı Belediyespor Yaz Futbol Okulu’na bu yıl ilk defa bir kız çocuğu da kaydını yaptırdı. Antrenmanda istekli çalışması ve tekniğiyle erkek arkadaşlarından geri kalmayan Havin, kadın futbolu için de umut verdi. Antrenör Murat Uysal, Alaplı Belediye Spor Kulübü bünyesinde kadın futbol takımı kurmak istediklerini belirterek, “ Eğer talep olursa kadın futbol takımını da kuracağız. İlçemizde bu potansiyel var. İlçemizden birçok kız futbolcumuz, kadın liginde oynuyor. Biz de kadın futbol ligine futbolcu yetiştirebiliriz. “ dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 17:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
İrem Berber
İrem Berber - 4 yıl Önce

Ben irem berber yaşım 13 ben futbol oynamayı çok istiyorum bana bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum bana iletişim numaranızı verirseniz çok sevinirim

SIRADAKİ HABER