Başkan Süleyman Caner, Kömürspor taraftarına gerçekleştirilen saldırıyı kınadı

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Zonguldak Kömürspor´un başkanı Süleyman Caner, Düzcespor deplasmanı dönüşünde Zonguldak Kömürspor taraftarlarının bulunduğu otobüse gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Başkan Süleyman Caner, Kömürspor taraftarına gerçekleştirilen saldırıyı kınadı
İHA-Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Zonguldak Kömürspor´un başkanı Süleyman Caner, Düzcespor deplasmanı dönüşünde Zonguldak Kömürspor taraftarlarının bulunduğu otobüse gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. 
Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, Kömürspor´un deplasmanda Düzcespor’u 3-2 yendiği maç sonrası Kömürsporlu taraftarları taşıyan otobüse gerçekleştirilen taşlı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Caner, sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak, Bize gelen misafir takımları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Daha önce buna benzer hiçbir olayımız yok. Bizim taraftarımız bugüne kadar kimsenin arabasını taşlamamıştır. Rakip taraftara karşı hiçbir olumsuz hareketimize bugüne kadar rastlanmamıştır ifadelerini kullandı.

“TARAFTARIN NASIL KORUNACAĞINI GELSİNLER ZONGULDAK EMNİYETİ´NDEN ÖĞRENSİNLER”

Saldırı ile ilgili olarak Düzce Emniyeti’nin önlemlerinin yetersiz olduğunu ifade eden Caner, “Maalesef bizim gittiğimiz yerlerde emniyet kuvvetlerinin yetersiz kalması, daha doğrusu işi ciddiye almaması sonucu taraftarlarımız saldırıya uğruyor. Biz buradan zaten zor imkanlarla taraftarlarımıza otobüs temin edip gönderiyoruz. Bir de orada arabaları taşlıyorlar. Taraftarların bana anlattığına göre emniyet kuvvetleri taşlar otobüsün camlarını kırarken seyrediyorlarmış. Taraftarın nasıl korunacağını gelsinler Zonguldak Emniyeti´nden öğrensinler. Burada kaç tane maç yaptık, hangi takımın veya taraftarın otobüsüne saldırı olmuş? En son burada play-off’ta kaybettiğimiz maçta bile rakip takıma karşı hiçbir taşkınlık yapılmamıştır. Buna rağmen bizim gittiğimiz yerlerde Emniyet hep seyirci kalıyor, otobüsümüzün camları kırılıyor. Çok şükür taraftarımızın canına bir zarar gelmedi. Bunun için Düzce Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuda daha hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple kendilerini kınıyorum” şeklinde konuştu.

“BU TAKIM ZİRVEYE OYNAMAK ZORUNDADIR”

Zonguldak Kömürspor’un arkasında güçlü bir taraftar olduğuna vurgu yapan başkan Caner, “Her zaman söylüyorum biz kısıtlı imkanlarla mücadele vermeye çalışan, sabit geliri olmayan bir takımız. Tek istediğimiz kentten maddi, manevi destek almak. Özellikle iş adamlarının ve sanayicilerin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyorum. Biz yine de elimizdeki imkanlarla zirveye oynayan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü Zonguldakspor’un ismi büyüktür. Ne olursa olsun Zonguldakspor’un imkanı da olmasa bu takım zirveye oynamak zorundadır. Çünkü bizim arkamızda muhteşem bir taraftar var. Geçen günlerde stadyumda ilk maçı yetiştirmek amacıyla bir grup taraftarımız gönüllü olarak taş taşıdılar. Bu herkese örnektir” dedi.
Düzcespor karşısında deplasmanda alınan galibiyeti de değerlendiren Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, takımdaki uyumun sahaya yansıdığını söyleyerek, Takımda güzel bir uyum var. Yeni aldığımız transferler de uyum sağladılar. Bunu da Düzcespor deplasmanında sahaya yansıttılar. Neticede bu iş sabır işi, sabırlı olmak lazım. İyi mücadele verdik. İki kez yenik düşmemize rağmen maçı kazanmasını bildik. Üzücü olan sadece kalecimizin kırmızı kart görmesidir. Bu kırmızı kart hadisesi iyi irdelenmelidir. Top toplayıcı olarak kalecimizin arkasında bekleyen kişinin Düzcespor’un yedek futbolcusu olduğu şeklinde bir durum var. Bunların hepsini federasyona bildireceğiz. Bu olay daha iyi gözlemlenseydi böyle bir kırmızı karta maruz kalmazdık” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER