BOKS’TA DA SES GETİRECEK….

BOKS’TA DA SES GETİRECEK….

gundemeregli.com-Kdz Ereğli’nin ve Bölgenin en köklü spor kulüplerinden biri olan ve yine son yıllarda birçok branşta elde edilen başarılarla istikrarlı bir gidişat sergileyen Karadeniz Ereğli Belediyespor’un bu yılki temel hedeflerinden biri de boks sporunda ses getirecek dereceler elde etmek.

Geçtiğimiz yıllarda bireysel girişimleriyle il, bölge ve ülke genelindeki turnuvalara katılan ve madalyalara ambargo koyan kentimiz boksörlerini kulüb çatısı altında bir araya getiren yönetim, bu yöndeki kararı ve sporcularımıza verdiği destekle 2013 yılının en önemli sportif hamlelerinden birine daha imza attı. Bölgenin en iyi boks hocalarından olan Cemal Güven ve talebelerinin Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü bünyesinde spor hayatlarına devam etmelerini sağlayan Kdz Ereğli belediyespor yönetimi bu kararının, spor kamuoyu tarafından da takdirle karşılandı.Kdz Ereğli Belediyespor Boks Antrenörü Cemal Güven’in nezaretinde elliye yakın boksör, yaz mevsimi başında başladıkları yeni sezon çalışmalarına her akşam Karadeniz Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda yaptıkları antrenmanlarla devam ediyor. Kasım ayında başlayacak süreçte temel hedef olarak Zonguldak, bölge ve Türkiye Şampiyonluklarını hedefleyen boksörler, yaz mevsimini, aşırı sıcaklara rağmen, en iyi şekilde değerlendirdiler.

Kdz Ereğli Belediyespor basın sözcüsü Altan Akçakese yaptığı yazılı açıklmada “Kulübümüz bünyesinde spor yaşamını sürdüren boksörlerimizden biri, 66 kilo boksörümüz Dilara Tüylüoğlu. Özellikle bayan sporcularımızın başarıları ile mutlulukların en büyüğünü yaşadığını her fırsatta dile getiren Belediye Başkanımız ve kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Posbıyık’ın da bizlerin de 2014 yılında çok daha büyük hedeflere ulaşmasını beklediğimiz kızımız Dilara Tüylüoğlu, hatırlanacağı gibi bu yıl Türkiye Boks Şampiyonası’nda 2.olmuş ve kentimize gümüş madalya ile dönmüştü. Bölgemiz boksunun en önemli isimlerinden biri olan Dilara Tüylüoğlu, son Türkiye Şampiyonası’nda, 600 gramlık fazlalığı sebebiyle kendi kilosunda değil 70 kiloda ringe çıkmış, Türkiye Şampiyonası finaline giden zorlu yolda hiç maç kaybetmemişti. Türkiye Şampiyonası Finali’nde de Fenerbahçe Takımı Boksörü 70 kilo Avrupa 2.si ve Türkiye Şampiyonu Gülsüm Tatar’a mağlup olan ve bu yılın tek mağlubiyetini alan Tüylüoğlu’ndan önümüzdeki Türkiye Şampiyonası’nda kentimize altın madalya getirmesini bekliyoruz. Çalışmalarını ve durumunu yakından takip ettiğimiz değerli kızımızla ilgili görüş alışverişinde bulunduğumuz antrenörümüz Cemal Güven de Dilara Tüylüoğlu’ndan çok ümitli olduğunu ifade etmektedir. ‘En iyi boksör, dediğimiz boksörde güç, hırs ve akıl olmalıdır. Ancak bu üçünün bir arada olması çok zordur. Güzel olan tarafı Dilara Tüylüoğlu’nda bu üç özellik de var.’, diyen Cemal Güven’in bu sözleri de beklentimizin boş olmadığının en önemli kanıtlarından biridir. Dilara Tüylüoğlu ve tüm değerli boksörlerimiz hazırlıklarını, deneyimli antrenörümüz Cemal Güven’in gözetiminde en iyi şekilde sürdürüyorlar. Ancak şu an için tek sıkıntımız, boksörlerimizin maç eksikliklerini giderememeleri. Aylardır antrenmanlarını ara vermeden sürdüren boksörlerimizin bu eksiklerini giderebilmeleri için, birçok kulübe özel maç teklifi yapmamıza rağmen, teklif götürdüğümüz kulüplerden olumlu yanıt alamadık. İlişkide olduğumuz kulüpler, boksörlerinin özel maç için hazır olmadıklarını gerekçe göstererek bu tekliflerimizi kabul etmediler. Buna rağmen girişimlerimizin devam ettiğini söylemek isterim. Özellikle kadın futbolda elde ettiğimiz başarılar, salon sporlarında yakaladığımız ivme ile bütünleşince Karadeniz Ereğli Belediyespor’un gelecekle ilgili hedefleri de büyüdü. Büyüyen bu hedeflerimiz içinde en önemli ayaklardan birinin de boks olacağına inanıyoruz.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2013, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER